Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

8 Responses to Peste 1.000 de ortodocși uniți întru apărarea păstorului și duhovnicului lor – protosinghelul Elefterie Tărcuță

 1. Enea Gina-Maria says:

  VREDNIC ESTE!!!

 2. daniela says:

  Vrednic este

 3. BALTAG LICĂ says:

  Și pe Părintele Arsenie Boca l-au dezbrăcat de ținutul monahal. Asta nu înseamnă că nu mai e călugăr înaintea lui Dumnezeu. Ceea ce se întâmplă azi este conform zicerii: „Cine dorește să-și salveze sufletul, acela și-l va pierde”. Toți cei care nu mărturisesc, se apropie de această zicere.
  Sunt întru totul de acord cu Părintele Elefterie Tărcuță, căci îmbrățișez aceeași credință cu domnia sa. Aceste acțiuni sunt doar începutul represiunilor împotriva adevăraților ortodocși. Să ne ținem bine, nu de scaune, ci de mărturisirea adevărului, căci vor urma și altfel de manifestări ale prigoanei creștine. Doamne ajută !

  • Adrian says:

   Scrieţi aşa: „…Sunt întru totul de acord cu Părintele Elefterie Tărcuță, căci îmbrățișez aceeași credință cu domnia sa….” !!!
   Referirea la un părinte protosinghel, aşa cum este Părintele Elefterie Tărcuță, cred că se face cu … „sfinţia sa”, aşa arătându-ne respectul / evlavia faţă de un PREOT DREPT CREDINCIOS !

   Eu zic să o lăsaţi baltă cu „sf. Ardealului” că ajungeţi, dacă nu deja sunteţi, în mare înşelare !
   +++
   ” … Din păcate diavolul are o “ofertă” foarte bogată de așa zis credințe și religii : musulmană, budistă, hinduistă, catolică etc. Credința dată de Dumnezeu este una singură : Ortodoxia. Dar și aici au apărut lupi în piele de oaie care pretind că ei sunt cei care dețin adevărul. Aceștia pot fi recunoscuți ușor :

   -au diferite înșelări cu Arsenie Boca, Nil Dorobanțu , taica Visarion, Maglavit, Oastea Domnului etc
   -au vedenii , viziuni , se luptă cu diavoli în timpul somnului dar și în realitate
   -sunt foști pușcăriași, care au îmbrăcat o față creștină , care pretind că au înțeles învățătura ortodoxă și care ademenesc pe cine pot (Vasile Vieru alias Saccssiv de la ortodoxinfo.ro , Emanuel Iscru din Pitești condamnat pentru trafic de persoane).
   -au dorință de stăpânire , vor să aibă mulți adepți , să predice după Liturghie chiar dacă sunt simplii mireni.
   -sunt infiltrați de sistem fiind vechi colaboratori ai acestuia (Mihai Chirilă fost colaborator al Patriarhiei)
   -nu au înțeles Ortodoxia și de aceea intră in conflict cu scrierile Sfinților Părinți. Pretind că ai au ”calea de mijloc” sau ”calea împărătescă”
   -au ca armă manipularea, înșelăciunea și frica ce o insuflă adepților
   -acești “duhovnici” ai înșelării, pretind că dezleagă păcatele pe bandă rulantă, împărtășesc oricand și oricum. Nu au înțeles Taina Sfintei Împărtășanii .
   -diferența față de ecumeniști este că ei vorbesc despre erezie. În realitate sunt in comuniune cu ereticii, spunând că evită extremismul.
   -luptă contra ortodocșilor , denigrandu-i și calomniindu-i public (foștii pușcăriași Vasile Vieru alias Saccsiv și Emanuel Iscru). De fapt ei nu luptă contra ecumeniștilor ci contra ortodocșilor care s-au îngrădit de erezia ecumenistă.
   -cine nu îi urmează pe ei și învățăturii lor sunt considerați dușmani, extremiști , fanatici
   -consideră că dacă au întrerupt comuniunea cu ereticii dobândesc o infailibilitate și orice fac și spun este corect și este plăcut în fața lui Dumnezeu.
   -duhovnicii grupării Chirilă nu corectează pe fiii duhovnicești, atunci când aceștia se află în înșelare, pentru a nu se micșora numărul de adepți.
   -unii dintre acești preoți au fost caterisiți în mod corect canonic și ca să exercite rolul de preot în continuare, s-au transformat in “antiecumeniști”
   -pentru aceștia nu contează rânduiala ortodoxă ci satisfacerea clienților din grupare (ex : daca cineva vrea să cânte la Liturghie în alt mod decăt este rânduit, închinarea la icoane necanonice , permisiunea de a trăi în concubinaj, etc). Este ca la magazin:dai bani și ”primești” iertare de păcate.

   Cum îi deosebim pe cei care într-adevar sunt ortodocși? Iată cum:

   -Țin credința Sfinților Părinți și nu acceptă înșelarile contemporane. Nu admit nicio inovație adusă învățăturii ortodoxe.
   -Au intr-adevăr dragoste față de aproapele. Nu urmăresc nimic, niciun folos.
   -Au o formare ortodoxă (ex: Monahii Aghioriți din Sfăntul munte Athos)
   -Sunt duhovnici veritabili : nu dau împărtășania acasă la pachet, nu au viziuni, vedenii. Nu fac minuni, învață ortodox.
   -Luptă pentru credință în mod real. Nu confundă credința cu lupta împotriva cipurilor sau a CNP-ului , care sunt lucruri secundare. A nu se înțelege ca ortodocșii sunt de acord cu acestea .
   -Vor tot timpul sa urmeze Sfinților Părinți, învățăturii ortodoxe. Nu au dorință de a fi deasupra celorlalți, nu au dorinșă de stăpânire, nu silesc pe nimeni la nimic. Nu învață nimic de la ei ci numai de la Sfinții Părinți.
   -Nu așteaptă răsplată pentru binele pe care îl fac.
   -Urmează Sfintelor Canoane și nu se roagă împreună cu ereticii.
   -Caută să citesca scrierile Sfinților Părinți mai întâi și nu alte nvățături și sfaturi contemporane.
   -Nu creează alianțe sau grupări . Biserica nu constă în numărul de membri. …”

   extras din articolul publicat la http://ortodoxos.ro/2018/04/29/radiografia-momentului-aprilie-2018/

  • Nicoleta says:

   Boca este eretic.