Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cu durere și cu dragoste pentru frații noștri care ne atacă cu cuvinte grele

Slavă Ție, Doamne, că suntem fii ai Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică!

Slavă Ție, Doamne, că ai întunecat mintea hulitorilor Sfintei Împărtășanii, ai Tainei Spovedaniei și ai Tainei Preoției și i-ai dat rușinii!

Slavă Ție, Doamne, că ne luminezi să citim cu răbdare învățăturile Sfinților Părinți și să ne hrănim sufletele cu adevărul lor!

Slavă Ție, Doamne, că ne ferești de ispita narcisismului fără limite a auto-intitulatului „teolog” (cu studii ecumeniste), care otrăvește mințile lipsite de coloana vertebrală a mărturisirii ortodoxe!

Slavă Ție, Doamne, că ne ferești de cei care cred că ne știu gândurile, dar sunt învăluiți de propria neputință de a-și înțelege înșelarea și căderea în sus prin mândrie!

Slavă Ție, Doamne, că ne-ai dat prieteni cu care să ne ajutăm, să ne ridicăm din căderi și să ducem lupta cu erezia până la capăt!

Slavă Ție, Doamne, că pe mincinoșii și calomniatorii noștri i-ai lipsit de orice bărbăție, umplându-i de neputința de a ne privi în ochi!

Slavă Ție, Doamne, că ne ajuți să Te mărturisim pe Tine și să suferim batjocură pentru Tine de la frații mincinoși mai abitir decât de la ecumeniștii oficiali!

Slavă Ție, Doamne, că bucuria reîntâlnirii cu părinții ortodocși nu va fi umbrită nici măcar de vreun nor, ci se va topi în rugăciune orice îndoială și neîncredere!

Slavă Ție, Doamne, că ne ajuți să rămânem fii ai Bisericii Ortodoxe Române, așteptând pocăința tuturor apostaților ecumeniști și nădăjduind în grabnica lor deșteptare și îndreptare!

Slavă Ție, Doamne, că nu avem alt lider decât pe Capul Bisericii, care este Hristos și plângem pentru neputința de acum a ierarhilor români de a-și împlini jurămintele de la hirotonia lor întru treapta de arhierei, precum și neputința preoților ecumeniști de a-și păstori turma întru adevăr!

Slavă Ție, Doamne, că nu căutăm alianțe, nu facem grupări, ci doar slujim Sfânta Liturghie, care arde pe dracii și hrănește pe cei credincioși!

Pentru toate acestea și pentru alte mii: SLAVĂ ȚIE, DOAMNE !

 

Cu respect pentru toți ortodocșii,

pr. Ciprian Staicu

PS – am primit chiar în momentul în care era publicat acest articol o scrisoare a părintelui Andrei Cojoacă. O publicăm mai jos (însă cu următoarea notă pusă la final):

scrisoare catre fratii care sunt pe cale de a se desparti de noi

Notă: Iubite părinte Andrei, din punctul meu de vedere, trecând peste toate calomniile și atacurile (inclusiv la adresa familiei mele) de care am avut parte și pentru care îi iert pe toți, singurele „neînțelegeri” dintre noi sunt faptul ca cei menționați în scrisoarea sfinției tale nu mărturisesc ortodox. Am adus zeci de argumente teologice în ultimele luni (cu sprijinul părinților athoniți), am demontat rând pe rând toate minciunile lor apărute pe orthodoxinfo, iar unirea care va fi între noi va fi posibilă și reală nu de dragul iubirii, ci de dragul Adevărului, pe care trebuie să-l slujim cu toții, căci „iubirea se bucură de adevăr.” (I Corinteni 13, 6) (Cu drag, pr. Ciprian)

28 Responses to Cu durere și cu dragoste pentru frații noștri care ne atacă cu cuvinte grele

 1. Ortodoxos says:

  Am inteles ca MSC da telefoane disperat la oameni si îi indeamna sa nu participe la sinaxa de la Satu Mare. Motivele pe care le invoca sunt: „daca mergeti la Satu Mare familia dvs o sa ajunga in iad”. Motive de gradinită de la un om disperat cum este Mihai Chirila care iși pierde adepții. Din fericire oamenii au inceput sa inteleaga jocul politic facut de Chirila.

  • admin2 says:

   Sărmanul!
   Nădăjduiesc să aibă o mega-ofertă cu multe sms-uri în abonament. Totuși suntem vreo 10 milioane de români (pe acasă, că restul sunt în pribegie).
   Adevărul vă va face liberi, ne-a spus Hristos.
   Cu această ocazie, apropo că pretinde să ne cerem scuze, îi arăt cu tot respectul oglinda.
   Pr. Ciprian

 2. BALTAG LICĂ says:

  Am mai spus și repet că gruparea noastră este cea care ține dreapta credință. Suntem o grupare ce gândește și se comportă asemenea Sfântului Paisie Aghioritul care și Prea Sfinția sa a întrerupt pomenirea Patriarhului Ecumenic din vremea sa tot pe motiv că s-a îndepărtat de Biserica Ortodoxă. Că suntem batjocoriți cu fel de fel de cuvinte urâte, asta este de fapt slava noastră și căderea lor, a acelora care „emit” asemenea cuvinte. Ei are trebui să știe semnificația următoarelor cuvinte ale lui Hristos : „Vai celor prin care vor veni smintelile, mai bine le era lor dacă nu se nășteau!”. De ce zic așa? Pentru că nici ei nu se vor mântui prin propovăduirea minciunii, și nici pe cei mai mici, cei care nu știu Scriptura, nu-i lasă să se mântuiască. Eu nu cred că ei nu știu care este adevărul în ceea ce privește situația Bisericii Ortodoxe (Române) de după momentul Creta. Eu cred că ei judecă părtinitor și de aceea și sunt așa de „vehemenți” împotriva noastră. Nu vor avea șanse de izbândă căci adevărul nu este la ei, noi bazându-ne afirmațiile pe următoarea zicere a lui Hristos: „Fără adevăr(Mine) nu puteți face nimic”. Suntem încercați și noi prin atitudinea lor, ca să se vădească care dintre noi rămâne pe calea cea dreaptă și care nu. Rămâneți așa cum ați fost Părinte Ciprian, căci eu vă urmez îndeaproape. Sper că și frații noștri ce au ales drumul dv. să înțeleagă cele pe care le spun aici. Turma va fi cu adevărat una foarte mică, căci și dintre noi unii sunt cu șezutul în două luntrii, adică sunt deocamdată căldicei. Domnul cu Dv. Părinte Staicu Ciprian-Ioan, și prin dv. cu noi cu toți !

  • admin2 says:

   Domnule Lică, de acord cu toate, doar că nu suntem „grupare”, ci doar fii ascultători ai Bisericii Ortodoxe Române. Nimic mai mult. Iar Cel pe Care Îl urmăm este doar Hristos; noii suntem umilii Lui slujitori. Nimic mai mult.
   Hristos a înviat!

   • Adrian says:

    Om bun !
    Ce-i nebunia asta cu „gruparea” !?
    Oastea Domnului, Nil, Boca, ATOR, ASCOR, etc, samd …☹
    Nu exista decat O (UNA) SINGURA „grupare” si aceasta este UNA, SFANTA, SOBORNICEASCA si APOSTOLEASCA BISERICA A LUI DUMNEZEU, adica BISERICA ORTODOXA cea DREPT SLAVITOARE !, CLAR !?, nimic mai putin, nimic mai mult si nimic altceva !!!
    „Invata” altceva „sf Ardealului” ?
    Iertare de ton, dar m-am saturat de atata ratacire, de parca n-am avea atatea pacate de care trebuie sa ne-ngrijim sa scapam, mai facem si tot felul de grupulete, bisericute si alte nebunii de felul asta !

    • admin2 says:

     Nu avem nici o grupare, sunt fii ai Bisericii Ortodoxe Române.
     Și să nu facem „nebun” pe nimeni, că ne-a atenționat Hristos că nu e voie.

 3. Otilia says:

  Nu suntem grupare, nu suntem stilisti, nu suntem schismatici si nici razvratiti. Ne tinem de Hristos si nu facem compromis cu erezia ecumenista si cu nici o alta erezie, ca sa ramânem pâna la sfârsit in ortodoxie.
  Suntem dezamagiti de ierarhii nostri care ne-au tradat credinta semnând in Creta. Suntem dezamagiti de toti ierarhii si preotii care se inclina umil in fata ecumenistilor.
  Dar suntem cu Hristos fratilor si asta ne da putere.
  Hristos a inviat!

  • admin2 says:

   Adevărat a înviat!
   Îmbrățișăm toate inimile care bat ortodox, chiar și în Franța!
   Cu respect, pr. Ciprian.

 4. Carmen says:

  Hristos a inviat!
  Slava Tie Doamne, slava Tie!
  Il multumim Lui Dumnezeu ca ne-a ales si ne-a invrednicit sa facem parte din aceasta turma mica, in frunte cu Pr.Ciprian, duhovnicul nostru. Va multumim parinte ca ne calauziti pasii vietii nostre spre ADEVARUL, IUBIREA SI MANTUIREA lumii. Dumnezeu sa va intareasca si sa va lumineze cu al Sau Har si Lumina.
  Sa nu ne fie noua faptul ca facem parte din aceast mic grup spre mandrie, ca si fariseul care se ruga, sa ne fie spre mila si compatimirea celor rupti de Adevar si sa ne rugam Parintelui tuturor sa-i intoarca ( pe cei care vor Sa-L descopere in Adevar) la calea cea dreapta, care este UNA.
  Bunul Dumnezeu sa ne miluiasca, sa ne lumineze si sa ne mantuiasca pe toti, amin!
  Cu respect pentru parintele Ciprian, pentru toti preotii si pentru toti ortodocsii in Adevar,
  Doamne Slava Tie!

  • admin2 says:

   Nu este grup. nici grupare, ci „turma cea mică”, aparținând Bisericii.
   Toți suntem ai lui Hristos, inclusiv duhovnicul (care se străduie).

 5. BALTAG LICĂ says:

  Iertare, pentru că am spus grupare. Nu la această semnificație pe care o dați aici m-am gândit când am conceput(scris) articolul. Dar dacă ne-am numit grupare, atunci această grupare este defapt adevărata Biserică Ortodoxă Română în prezent, toți ceilalți fiind prin apropiere, dar doar în apropiere. Ce, parcă turma mică la care s-a referit Hristos, nu-i tot o grupare? Este turmă sau grupare ce se cheamă Biserica Ortodoxă cea adevărată. Dacă o considerați greșeală, retrag denumirea de grupare. Poate că am denumit-o așa, căci mă minunez și eu de ce spun, pentru că mi-e destul de greu să văd că acest mic număr de credincioși reprezintă de fapt Biserica Ortodoxă Română de la acest moment. Nici o clipă nu m-am gândit la stiliști sau schismatici, martor fiindu-mi Cel de Sus care vede toate inimile. Din acest motiv am folosit termenul de grupare. Ca să nu deranjez, încerc să fiu mai atent pe viitor la formulare. Oricum suntem foarte puțini care mergem pe acest drum, deocamdată spinos doar pentru duhovnicul nostru, Părintele Ciprian-Ioan. Hristos S-a Înălțat !

 6. o mama nesemnificativa says:

  Cei care vor fi axati pe litera canoanelor,legilor lumesti,trairilor personale,fara sa aleaga dragostea si mila traita in Hristos raportata lumei devorata de apostazie,vor sluji lui antihrist, pentru ca nu vor dori sa fie luminati de harul lui Dumnezeu.Se vor baza pe propria ratiune teologica,nu vor dori ca toti sa fie mantuiti in Hristos,doar numai ei.
  Sfântul Grigorie de Nyssa,Sfântul Isaac Sirul si chiar Sfântul Maxim Marturisitorul nadajduiau revenirea generala a tuturor prin propria chinuire extrema a constiintei ,chiar a diavolui.Avem noi intreg cunostinta Adevarului peste veacuri?!Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai pacatos(inclusiv eretic) din creatie depaseste desvarsit iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu.Unde ne este mila la Inaltare,ne bucuram numai pentru noi?!Domnul Iisus Hristos in infinita lui atotcunoastere nu era constient de potentialile caderi eretice ale omului incat sa nu vrea sa-l salveze?!

 7. Iosif says:

   „Dar acum am venit să vă previn. După ce voi muri veţi fi aspru persecutaţi. Vă vor interzice să slujiţi Liturghia. Şi poate veţi fi răspopiţi; or să vă ia şi antimisurile şi potirele. De aceea vă dau acest antimis cu semnătura Arhiepiscopului Ioan, şi mai târziu am să vă dau setul vostru de potire. Arhiepiscopul Ioan mi-a dat acest antimis cu care să slujesc în taină în cazul în care eram persecutat după moartea sa. Şi acum vi le las vouă pentru acelaşi scop, aşa încât atunci când veţi fi persecutaţi după moartea mea, veţi construi un locuşor în pădure şi veţi sluji în taină, şi veţi săvârşi Euharistia pentru voi şi pentru oamenii voştri.

  Părintele Gherman l-a întrebat dacă avea dreptul să facă asta -Da, a răspuns Părintele Nectarie. Din trei motive: Pentru că eu sunt părintele tău duhovnicesc şi tu eşti în acelaşi duh cu mine, pentru că eu te-am hirotonit şi pentru că eu ştiu ce urmează să se întâmple.

  Părintele Serafim s-a uitat la Părintele Gherman neîncrezător, ca şi cum ar fi întrebat: „Vorbeşte serios?” Apoi, întorcându-se către Episcopul Nectarie a întrebat:-De ce am făcut totul rău? De ce trebuie să fim persecutaţi?

  -Mai întâi, a zis Episcopul, pentru că voi continuaţi netemători să tipăriţi despre Arhiepiscopul Ioan(Maximovici), ceea ce nu face plăcere Arhiepiscopului Artemon şi companiei sale. În al doilea rând, pentru că împreună cu mine sunteţi împotriva „dogmei răscumpărării”, care este erezie, şi pe care Arhiepiscopul Artemon o sprijină. ”

  https://estemaitarziudecatcredeti.wordpress.com/2018/05/16/episcopul-nectarie-kontevici-catre-parintele-serafim-rose-si-parintele-gherman-pentru-ca-voi-continuati-netematori-sa-tipariti-despre-arhiepiscopul-ioanmaximovici-ceea-ce-nu-face-placere-arhiepi/

 8. IULIAN says:

  HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT !
  Părinte Ciprian, circulă zvonul că documentele de la sinoadele ecumenice, aduse de monahul Sava și care sunt în posesia sfinției voastre, nemaiavându-le nimeni altcineva, nu vor mai apărea… Noi le așteptăm cu nerăbdare, deoarece sunt extrem de importante.Mulțumim, binecuvântați!

  • admin2 says:

   Nu este nici o posesie, este mult de muncă!
   Dacă vreți, vă trimit cele trei cărți (originale) pe mail, au în total vreo 700 MB. Fiecare are în jur de 600 de pagini. Scanate, că altfel sunt foarte scumpe (cam 200 euro un volum).
   Cât despre munca noastră, știm ce avem de făcut, cu mila Domnului. Dacă munca altora sunt zvonurile, asta este strict problema lor.
   Pr. Ciprian

 9. Hristos S-a Inaltat!
  Slava Tie Doamne pentru tot si pentru toate.

 10. Baltag Luca says:

  Mantuire Parinte !

  Va rog sa-mi spuneti unde (in ce loc) in Satu Mare se va tine conferinta. La Mesteacan, unde s-a tinut si anul trecut?
  Doresc sa particip dar nu stiu unde trebuie sa ajung.

 11. Carmen says:

  Iertati parinte Ciprian pentru „grup”. Intr-Adevar suntem „turma cea mica”.
  Bunul Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca pe toti, Amin.