Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

15 Responses to Hram în CER ! Slavă Ție, HRISTOASE, Dumnezeul nostru, învrednicește-ne să ne mântuim, pentru rugăciunile Sfântului Justin Popovici și ale Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou

 1. anador says:

  https://www.youtube.com/watch?v=zafGb-_b178

  Binecuvântarea Sfântului Justin Popovici să țină turma unită și pe păstor vrednic mărturisitor și urmaș ocrotitorului ceresc!

 2. Baltag Lica says:

  Am citit despte Sfantul Iustin Popovici, in materialul primit de la fratele Cristian si am vazut ,,bine de tot” sper eu, ca noi sau macar cei de fata( Cristian, eu, Paritele meu duhovnic), suntem in duhul Parintelui Iustin Popovici. De aceea neam si adunat laolalta. Mi-a placut mult viata Sfantului Iustin Popovici, mi-a placut duhul lui. Cred ca „turma” Parintelui Ciprian-Ioan ii urmeaza Sfantului Iustin Popovici. Nu vreau sa magulesc pe nimeni, pur si simplu asa simt eu. Domnul cu dv. Parinte Cipriam-Ioan, si prin dv. cu noi cu toti. Va multumim pentru grija pe care ne-o purtati. Multumim si lui Cristian. Doamne ajuta!

 3. Corneliu says:

  Multumim Lui Dumnezeu,Sfântului Iustin Popovici si parintelui Ciprian- impreuna cu familia pentru momentele înălțătoare pe care le-am trăit la aceasta minunata slujba de priveghere.
  Pentru noi,cei a caror conștiința nu rabda comuniunea cu erezia,astfel de momente sunt precum pietrele de mare pret,sunt adevărate mângâieri primite de la Dumnezeu si ne bucurăm de fiecare din ele ca si cum ar fi ultimul.Noi nu avem unde sa ne mai adunam sa-I dam slava Lui Dumnezeu pentru ca toate lăcașurile de cult sunt sub stăpânirea ecumenistilor. Din fericire ne-au luat doar lăcașurile de cult căci Biserica nu ne-o pot lua.
  Acum,Hristos a îmbrăcat cu putere de sus,cu bărbăție,pe văduve,pe bătrâni pe neputinciosi pentru că bărbații aleși,cu putere in cuvinte si in brațe se tem sa nu moara de foame.
  Nimeni nu mai vrea sa rabde nimic pentru Hristos,ne-am pierdut bărbăția…
  Unde sunt Adevărații Ortodocși razboinici?
  Unde sunt Bărbații neînfricați care ard de nerăbdare sa scoată sabia din teaca sa-l apere pe Iisus?
  Unde sunt Ortodocșii ageri si treji la minte care pândesc cu nerăbdare poruncile Domnului pentru a le împlini?
  Unde este bucuria de a trânti cu atâta putere erezia de pământ încât a o trimite inapoi in iad de unde a venit?
  Am ramas doar niste trupuri goale…
  îngrijorate sa nu pătimim ceva…suferința, foame…
  Ditamai preoții,călugării si unii dintre mireni, cu brațe de oțel așteaptăm sa trăim din milostenia unei mămățe văduve.
  Vai noua ca atragem mania lui Dumnezeu!
  Vai noua ca ne fac de ras văduvele,orfanii si neputincioșii!
  Vai noua ca nu vom scapă de ceea ce ne sperie adica de foamete se teroare si de moarte !
  Vai,vai,vai ca ne-am pierdut bărbăția sufletului si am ajuns niste milogi pomanagii.
  Doamne da-ne putere si noua,celor care ne credem puternici si pricepuți,sa ne ridicam intru marturisire!

 4. Andrey says:

  anul 1704, horepiscopul (episcop misionar) Iosif din Maramureș

  https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Biserica_Sfinții_Arhangheli_din_Sarasău