Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Către cei care ne „iubesc” batjocorindu-ne…

Cuvânt al Sfântului Ioan Gură de Aur, despre cinstirea preoților

Ascultați pe Sfântul Pavel, care zice: Fraților, ascultați pe mai marii voștri și vă supuneți lor, fiindcă ei priveghează pentru sufletele voastre, având să dea de ele seama” (Evrei 13, 17). Pentru aceasta, și mai mult să-i cinstiți pe dânșii. Că tu te îngrijești numai de ale tale, doar ți-ai îndrepta viața ta bine, iar de alții nu ai nici o grijă. Iar preotul, chiar de și-ar îndrepta viața sa, dar dacă de tine n-ar purta grijă și de nu te-ar îndrepta bine, atunci împreună cu cei răi se va osândi.

De va avea și învățătură și așezare nedreaptă, să nu-l ascultați pe el. Iar de va învăța drept, apoi la viata lui să nu te uiți, ci cuvintele lui să le ascultați. Și să nu zici: „Cum, mie îmi zice, iar el singur nu le face?” Fiindcă aceasta este slujba lui, ca adică să nu se lenevească, ci să grăiască spre toți; iar de nu va grai, judecată va lua. Deci, de nu-l vei asculta pe el, te vei osândi.

Precum zice Domnul: „Cel ce vă ascultă pe voi, pe Mine Mă ascultă și cel ce se leapădă de voi, se leapădă de Mine” (Luca, 10, 10). Și cel ce vă hulește de voi, pe Mine Mă hulește. Nu, fraților, nu se cade oilor să hulească pe păstor, pentru că el în toate zilele, pentru tine și pentru toți frații tăi aduce slujbă, dimineața și seara, se roagă lui Dumnezeu în biserică și în afara slujbei din biserică, umblând cu crucea și pentru tine rugându-se.

Deci, socotind acestea toate, să-l cinstim pe el în tot chipul, ca pe un părinte. Iar, de vei zice: „Este spurcat și rău”, nu ți se cade ție să-l judeci. Că, chiar și Păstorul cel bun, de S-ar ruga pentru tine lui Dumnezeu, ce ar folosi dacă tu vei fi un necredincios? Sau și spurcat de ar fi, ce te vatămă pe tine spurcăciunea lui, dacă tu vei fi credincios? Că toată lucrarea este a lui Dumnezeu. Că preotul numai își deschise gura sa, iar toate le face Dumnezeu. A Căruia este slava în veci! Amin.

(Cuvânt din Proloage la ziua de 4 iunie)

17 Responses to Către cei care ne „iubesc” batjocorindu-ne…

  • admin2 says:

   Ne pare rău că așa gândiți despre dvs…
   Vă dorim luminare de sus și toate cele bune!

   • Sandel says:

    Un colind frumos in limba latina cu un mesaj la fel pertinent.
    Sunteti o rusine. Va agatati ca un vrej de fasole de orice numai sa il discreditati pe parintele Staicu.

  • admin2 says:

   Iertați!
   Oare știați că o bună parte din Patrologie este scrisă în limba latină?
   Succes la studiu!

   • Pavel says:

    „Adeste fideles” a fost scrisă în 1743, de catolicii John Francis Wade si John Reading …

    Nu avem nimic cu limba latina.

    • admin2 says:

     Da, și are niște acorduri foarte frumoase. Numai trebuie să aibă omul simț estetic (și bun simț) ca să aprecieze.
     Și cu asta, vă rugăm să vă mutați „atenția” pe site-uri specializate în calomnie, aici nu avem vreme de… cârcoteală.
     Redacția

 1. anador says:

  Pavel
  Atat ati inteles din ce ati citit? Sau poate sunteti prea obosit…

 2. Mihai says:

  Un ,,părinte” cool in pas cu vremurile, despre cine este vorba, un anume ,,părinte” Adrian Singurov care la el deja sa inventat ,,ortodoxia” cuantică, acesta are și o emisiune pe un post tv care se numește 6 tv, numai că omul este total paralel, acesta susține că face parte ba din B.O.Ru, ba din Biserica ortodoxă rusă din afara granițelor
  Problema care este, domni ierarhi ,,b.o.r” s.r.l ( că deja ei nu mai au nimic în comun cu ortodoxia decât din punct de vedere vestimentar) nu vede așa ceva, ei fac totul de a India Selena, ei sunt preocupați cum săi atace pe cei care mărturisesc, însă nu vede ce face asemenea specimen la lumina zilei și pe fata, și cum smintește, o alta grozăvie fiind ,,slujba” de înmormântare lui Andrei Gheorghe, deși acesta era ateu și șia dorit să fie incinerat, nu mai vorbim de faptul că acest Singurov este cu ezoterismul, reincarnare, karme și tot felul de prostii și blasfemii iar daca intradevar acesta este sub jurisdicția lui Chiril sau R.O.C.O.R nu înțelegem dece Patriarhia română nu aduce în atenția lui Chiril ?!

  • admin2 says:

   Cârdășie.

   • admin2 says:

    „Este frumos să faci lucruri obișnuite într-un mod neobișnuit de bun…”

    • admin2 says:

     „Zis-a Avva: De multe ori singurul lucru de care are nevoie celălalt este să fii lângă el, rugându-te, în tăcere…”

 3. anador says:

  Nu-i adevărat, bătrâne Dante, nu lăsăm nici o speranță afară, intrăm cu speranță în infern, pentru că există un Hristos în cer!
  – George Manu