Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

„Leul” din Pireu și ereticii ecumeniști. Prieteni sau doar… amici întru reaua ascultare?

Slavă Domnului că a fost canonizat Cuviosul Iacov Tsalikis!

Duminică, 3 iunie 2018, la praznicul Tuturor Sfinților, a avut loc la Mănăstirea Cuviosului David din insula Evvia slujba oficială de canonizare a părintelui Iacov Tsalikis. Ce am observat din transmiterea live care poate fi găsită la adresa:

https://www.pemptousia.gr/video/zontani-anametadosi-orthros-ke-patriarchiki-th-litourgia-gia-tin-agiokatataxi-tou-os-iakovou-tsaliki/

a) Mitropolitul Serafim de Pireu a fost prezent la această slujbă, alături de foarte mulți alți ierarhi (stând chiar alături de unul dintre cei mai fervenți ecumeniști, mitropolitul Ignatie de Dimitriada, adică cel din zona Volos, întemeietorul Academiei Teologice din Volos, unde ecumeniștii au dezvoltat ani de-a rândul „teologia” meta-patristică, adică o mare erezie, care spune că Sfinții Părinți sunt depășiți sau că trebuie reinterpretați). Față de această erezie ani la rândul, prin scris sau viu grai, au luat atitudine potrivnică părinții greci, în frunte cu pr. Teodor Zisis;

b) Sfânta Liturghie a avut ca protos pe patriarhul ecumenic Bartolomeu, care „i-a binecuvântat” pe toți cei prezenți și le-a ținut cuvânt de „învățătură”;

c) a venit multă lume să se închine la mormântul Sfântului Iacov;

d) a fost liniște și pace, nicio problemă pentru organizatori.

Găsim următoarele la adresa (https://paterikiparadosi.blogspot.com/2018/06/blog-post_53.html), sub titlul: „Toți evlavioșii (cei cu cuget ortodox) au fost prezenți, în frunte cu cel mai „ortodox” dintre cei cu cuget ortodox, mitropolitul Serafim”:

– „Oare ce „iconomie” sau ce nevoie stringentă l-a făcut pe „prea-bine credinciosul” mitropolit Serafim de Pireu si pe alți episcopi „cu cuget ortodox” de care vorbesc mereu pr. prof. Teodor Zisis, pr. Nicolae Manolis și alții să fie în comuniune de rugăciune în Evvia cu ereziarhul Bartolomeu și cu cei care au semnat hotărârile eretice ale Sinodului din Creta?”

– „Și cum își va motiva pr. Anghelos Anghelakopoulos omilia lui la Simpozionul anti-ecumenist și anti-cretan din 16 iunie de la Thesalonic, devreme ce mitropolitul lui, Serafim, este în comuniune cu cei care au semnat în Creta?”

Pe de altă parte, un alt cleric al Mitropoliei de Pireu, părintele Pavel Dimitrakopoulos (cu care am fost coleg la Mitropolia de Veria între anii 2004-2010 – n.trad.), responsabilul Biroului anti-eretic din cadrul Mitropoliei de Pireu, a scris de curând un articol foarte bun (la adresa: http://trelogiannis.blogspot.com/2018/06/blog-post_40.html), în care arată că Simpozionul internațional de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Thesalonic, desfășurat între 21-25 mai 2018, cu toate că a adunat mai mulți ierarhi ecumeniști și 99 de profesori de teologie din 20 de țări (de la 25 de facultăți și institute teologice), nu a reușit să demonstreze că sinodul de Creta a fost unul ortodox, ci a eșuat prin falsitatea argumentelor aduse. Acest părinte Pavel (fost doctor), un om de mare ispravă – cum de nu întrerupe comuniunea cu mitropolitul Serafim, care este așa de legat, ca „leu” al ortodoxiei grecești, de toate hienele ecumeniste?

Răspunsul îl aflăm în comentariile de la articolul menționat la început:

1. „De ce vă mirați, iubiți frați?” În „iconomie” (promovată la ora actuală de: pr. Teodor Zisis, „ucenicii” lui Chirilă și de alții; nu este vorba de ADEVĂRATA iconomie făcută de Sfinții Părinți, ci este o stratagemă vicleană cripto-ecumenistă) încap toate: adevărul și minciuna, lumina și întunericul, Hristos și veliar, ierarhul LEU antiecumenist (Serafim) și ierarhul șarpe ecumenist (Bartolomeu), luptătorul pentru credință și trădătorul ei. Alegeți și luați ce vreți. Taraba este plină cu de toate!

2. „Mă tem că de fapt conducătorul grupării lor (de ecumeniști ascunși) este Mitropolitul Serafim de Pireu… iar pr. Teodor Zisis este omul lui în rândul celor îngrădiți…” Din faptele lor vor fi judecați. În cuvinte toți sunt anti-ecumeniști. În faptă, însă, sunt mai vicleni decât ecumeniștii înșiși!

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu

În concluzie:

1. Slavă Domnului pentru canonizarea Sfântului Iacov Tsalikis!

2. Tactica ecumeniștilor (la Constantinopol, la Atena, la București, la Sibiu) este să canonizeze REPEDE pe cei la care are evlavie poporul – evlavie adevărată sau falsă (apropo de „portmoneele sfințite” pe care le putem găsi la Prislop de vânzare…) ca să salveze aparențele lor de … ortodocși.

3. Acest articol nu are rostul de a jigni pe cineva; cei jigniți suntem noi de către cei care ne mint că luptă alături de noi pentru slava lui Hristos și a Bisericii!

4. Domnul să îi lumineze pe eretici, pe pseudo-ortodocși, iar nouă tuturor să ne dea curaj, pocăință, răbdare și bun simț!

Redacția

22 Responses to „Leul” din Pireu și ereticii ecumeniști. Prieteni sau doar… amici întru reaua ascultare?

 1. Ortodoxos says:

  Doamne Ajuta! Multumim pentru traducere parinte! Dacă teoria schismaticilor de la Turda, conduși de p Ioan ar fi validă și adevărată, adică nu mai este har la episcopii ecumeniști atunci cum s-ar mai face canonizări? Spun despre gruparea din Turda că sunt schismatici deoarece au afirmat public că nu recunosc calendarul nou. Pe cale de consecință nu se mai pot canoniza Sfinți în Biserică. Doar dacă îi canonizează p Ioan.

 2. anador says:

  Era pe vremuri o emisiune la tvr: Cu mască și fără mască! Se vede că boala transmisă de acea emisiune e contagioasa rău. S-au molipsit cu totii de ea. O duc, cu mic, cu mare, intr-un „carnaval”, dar uita că și acesta are un sfârșit!

 3. admin2 says:

  Amin.

 4. Maximos says:

  Ar trebui sa citeasca acest articol si Pr.Matei Viclanescu si sa vedem ce fel de comentariu sofistic ar mai nascoci, sau poate ar trebui sa se ascunda de rusine pana cand ii va veni curajul sa marturiseasca si cu fapta, si intr-adevar sa se ingradeasca de Ierarhul lui canonic, ”partas la erezie”. De data aceasta au dovedit mai clar care este lupta lor cu ”iconomie si discernamant”, departe de ”fanatismul” parintilor athoniti.

  • admin2 says:

   Părinții athoniți mărturisitori ortodocși sunt oameni care au următoarele calități: bun simț total, smerenie, rugăciune fierbinte, studiu biblic și patristic cu multă râvnă, sinceritate, discernământ, spirit auto-critic etc. SĂ LE URMĂM PILDA !

 5. Corneliu says:

  Astazi la ecumeniști este hram:
  http://basilica.ro/5-iunie-ziua-mondiala-a-mediului-inconjurator/
  Le dorim petrecere frumoasa!

 6. Γέρων Σάββας Λαυριώτης says:

  χαίρομαι πάτερ Κυπριανέ, πού η αλήθεια αποκαλυπτετε. Δέν θά μπορούσε νά γίνει καί διαφορετικά. Τί μπορούν νά πού τώρα αυτοί που θεωρούν τόν Σεραφείμ Πειραιώς πώς δέν μνημονεύει τόν βαρθολομαίο καί τόν Ιερώνυμο ? Η αλήθεια δεν κρύβετε καί εμείς μέ τήν βοήθεια του Θεου, ως αγιορείτες θά συνεχίσουμε να μιλάμε τήν αλήθεια του Θεού, οσο και αν καποιοι ενοχλούνται καί θέλουν νά μας σταματήσουν νά τή λέμε. Ο Θεός νά ευλογει τους Ορθοδόξους, καί νά μας φωτίσει στόν δρόμο του αμήν.

 7. Baltag Lica says:

  Greu le este acestor „anti-ecumenisti” sa loveasca cu piciorul in tepusa, mai ales cand au „in spatele” lor crestini precum Parintele Sava si cei de un duh cu dansul. Noi suntem tepusa, caci Hristos prin unii ca Parintele Sava Lavriotul le atrage atentia ca au deraiat de la calea cea dreapta. Si nu gresim cand spunem ca noi suntem tepusa, caci doar pentru unii ca noi mai ramane valabila zicerea: ,, Cati in Hristos( adica in adevar) v-ati botezat, in Hristos v-ati si-mbracat”. Ei au doar adevar amestecat cu minciuna(interese materiale sau lumesti), pe cand noi avem doar invatatura Sfintilor Parinti. Nu vrem sa criticam pe nimeni, ci doar sa spunem adevarul. Daca cineva se va supara pentru ca spunem adevarul, atunci trebuie sa stie ca de fapt s-a suparat pe Hristos. Oare stiu ei cu cine se lupta atunci cand prieteni de-ai lor precum Chirila ne aduc insulte? Cu siguranta ca nu stiu cine este Acela cu care incearca sa se lupte. Acela insa nu-i adumbreste decat pe cei care L-au primit intreg si nicidecum trunchiat. Si in incheiere sa zicem o avertizare: ,, Vai de cei prin care vor veni smintelile, mai bine le-ar fi fost lor daca nu se nasteau”. Cam atat. Doamnre ajuta!

 8. admin2 says:

  Smerenia este bună nouă TUTUROR !

 9. BALTAG LICĂ says:

  N-am zis că nu suntem ortodocși, nici că ne-am curățat de păcate în totalitate, dar doar exprim adevărul prin prisma corelațiilor a celor ce le-am citit. Am zis eu cumva că nu Domnul face ceea ce face azi prin opoziția noastră? Nu-mi asum acest drept (de autor), căci nu noi suntem autorii, ci El. Dar cine este El astăzi? Vă pun totuși o întrebare: Cum înțelegeți zicerea: „Tatăl în Mine, și Eu în voi și voi în Mine” ? A fost odată un film, pe vremea mea(am 52 de ani împliniți), când un strungar trebuia să se abțină să nu facă prea multă producție, pentru că depășea cu mult norma și nu dădea bine, căci îi înfunda pe colegii de breaslă. Numai că această abținere n-a putut să dureze prea mult. Din păcat și când spui adevărul mâhnești, dar oare n-ar trebui să-l mai spunem? Eu nu prea pot să-l învălui într-o copertă care să nu-l facă accesibil tuturor, ci „dau” cu baltagul direct. Iertați-mă totuși dacă vă produc supărare. Încerc să mă abțin, dar uneori intru în rolul strungarului amintit. Dacă credeți că nu vă sunt frate într-un Hristos, atunci puteți să vă supărați pe mine, iar de nu, NU! Eu „adun” și din ce-mi transmiteți dv. , oare n-ați putea găsi ceva „interesant” și dv. în cele ce eu spun aici? Într-adevăr, adevărurile sunt spuse prea pe față, dar cred că uneori avem voie, căci în Scriptură, undeva Domnul spune că vine vremea când le vorbește oamenilor (și) pe față. Îmi pare rău că nu am tactul necesar care să mă scape și pe mine și pe dv. de indignare. Dar, cum suntem frați în aceeași barcă, ne îngăduim unii pe alții și mergem înainte cu Hristos(adevărul), în Hristos(îmbrăcați în Dumnezeu, căci suntem botezați!) și pentru Hristos(îndumnezeire). Cred că ne regăsim toții în acest comentariu. Doamne ajută !

  • admin2 says:

   1. Indignare să avem numai împotriva satanei.
   2. Să nu uităm că suntem în aceeași bărcuță sfântă.
   3. Doamne ajută!

   Cu respect pentru toți, pr. Ciprian.

 10. BALTAG LICĂ says:

  Domnul îi întreba pe cei din jurul său(nu despre apostoli este vorba): „De ce nu înțelegeți cuvântul Meu? ”, și tot El le răspundea: „Pentru că nu-l împliniți”, adică nu trăiesc după învățătura Lui, ci doar „o au la purtător” ca o simplă cunoaștere. Deci nu e suficient să știi, ci suficient este să și aplici pe tine însuți această cunoaștere, adică să trăiești cele citite.
  Oare de ce vedeți doar lipsa de smerenie și nu vedeți și ceea ce arde cel mai tare în text? Răspunsul vă este la îndemână acum, căci Domnul, după cum bine vedem, nu ne-a lăsat să ne mai istovim gândirea. Accept totuși palmele. Doamne ajută !

 11. Maximos says:

  „Nu exisă situație ca un om de altă religie sau eretic, să rămână în înșelare, atunci când este bun și iubitor de oameni. Întotdeauna Dumnezeu îl va conduce la Biserica Sa. Dacă se întâmplă însă să rămână în înșelarea sa, atunci cu siguranță există o altă patimă pe care o are, cum ar fi slava-deșartă, nepăsarea sau lenea sufletească, lipsa de grijă față de propria mântuire. Dumnezeu îi atrage la Sine pe cei ce se găsesc în înșelare, atunci când au viața curată.”
  (Sfântul Ioan Gură de Aur)