Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

56 Responses to Să aibă parte sora Eugenia de binecuvântarea Domnului nostru Iisus Hristos și de rugăciunile Sfântului Luca, arhiepiscopul Crimeii, pomenit astăzi

 1. anador says:

  Maica Domnului Axion Estin pe care o sarbatorim azi sa ii poarte de grija! O ucenica vrednica a parintelui Justin!

 2. Mihai says:

  Doamne ajuta la cât mai mulți

 3. Mihai says:

  Pe publicația atitudini liniște și pace, și este și ,,normal” sa fie așa, prietenii știu dece, multi de exemplu au cam uitat ce se întâmpla pe la Durău cat timp era Hariton Negrea stareț pe acolo, și ce centru ecumenist funcționa și funcționează pe acolo, ce nume ,,sonore” au trecut pe la centrul ecumenist Sf Daniil Sihastru de la Durău, așa că…
  Păcat de munca și suferința Părintelui Iustin, ar fi multe de spus, dar ne oprim aici

 4. Mihail says:

  Vrednica este sora Eugenia! Axios!

 5. Corneliu says:

  Sora Eugenia,bucurati-va!!!
  Domnul nostru Iisus Hristos,care v-A ales,dintre atâtea maici si surori,doar pe dumneavoastra,sa-i fiti marturisitoare sa va dea putere si înțelepciune sa purtati CRUCEA MARTURISIRII cu bucurie.
  Acesta este un dar minunat si neprețuit pe care sa va păziți sa nu-l pierdeți pentru ca de-abia acum incep ispitele cele mari.
  Ce dar mai minunat decat sa fii ales de Iisus sa faci parte din oastea Sa?!!

  Hristos in mijlocul nostru!

 6. Corneliu says:

  Azi putini sunt cei dispuși sa-L mărturisească pe Hristos…
  Lumea este foarte ocupată si comoda,iar cei „credincioși”…vor sa-si salveze sufletele.
  Mărturisitorii sunt cei care-si pun viata,adica își risca mântuirea,pentru Dumnezeu si pentru Evanghelie,iar Domnul le-a promis ca si-o vor câștiga.
  Ei vor spune:
  -Doamne chiar daca poate am gresit,dar am vrut sa fac ceva pentru Tine!

 7. anador says:

  ”Ceea ce va urma acum va face pe cei ce cred în Dumnezeu să Îi dea slavă și mai multă deoarece vor trai în așa fel minunat, vor rezista în mod minunat și inima lor va fi plină de liniște, pace și iubire pentru Dumnezeu în momente în care ceilalți vor trăi în panică și durere. Dar ca să aveți această pace în inimile voastre trebuie să mărturisiți acest lucru: Doamne, Tu ești Dumnezeul inimii mele și Tie cu toată încrederea Îți dau sufletul meu; ceea ce Te rugăm, Doamne, este să ne inunzi cu dragostea Ta Dumnezeiască ca să Te iubim cu toată inima.
  Câți vom spune această rugăciune nu vom suferi de cele pe care le pregătește satana pentru copiii lui. Noi suntem copiii mult-milostivului Dumnezeu Care ne iubește ca pe pruncii pe care îi poartă-n brațe mama de prunc.

  Ceea ce trebuie să ne dorim este: casa noastră să fie inima lui Dumnezeu, hrana să fie Duhul Sfânt, odihna noastră să fie harul Duhului Sfânt, iubirea Lui, îmbrățișarea Lui și copiii cerului, Sfinții noștri să fie prietenii noștri, frații noștri. Doar cei care vor avea o familie în Cer vor putea supraviețui vremurilor ce vor urma. Acum vom trăi fie minunea minunilor, sau cea mai adâncă disperare“.
  -Proorociile Părintelui Elpidie

 8. Carmen says:

  AXIA!
  VREDNICA ESTE SORA EUGENIA!
  Maicuta Domnului sa o lumineze si sa o calauzeasca mereu in ADEVARUL LUI HRISTOS, Amin.

 9. Iustina Antoanela Bacosca says:

  Vrednica este sora Eugenia! Axia!

 10. Rodica Moisescu says:

  Sarut mana parinte Ciprian

  Stiti , sau stie cineva daca acest parinte Gheorghe Anitulesei este ingradit?pentru ca predica este din 2014 si spune la minutul 3.24 ca in anul 1843 cand a fost decretata Duminica Ortodoxiei, Sfintii Parinti din acel timp au anatemizat aceste invataturi mincinoase de astazi ,,care au fost si care vor mai fi pana la sfarsitul veacurilor”
  https://www.youtube.com/watch?v=3jwxYHZRHLE

 11. Mihail says:

  Vrednic este Parintele Teofan Andone! AXIOS!

 12. Mihail says:

  Aveti dreptate Parinte Ciprian! Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   Domnul să ne miluiască pe toți!

   • pr. Ciprian says:

    Despre mânia dumnezeiască asupra ereticilor ecumeniști:

    https://www.youtube.com/watch?v=CiTeu-3dSQk

    Adică:

    „În urma semnării de către noi și bisericile ne-calcedoniene a actelor prin care recunoaștem ca și ei ar fi ortodocși ca și noi, mitropolitul Antonie Plămădeală a ajuns în scaun cu rotile și mitropolitul Nestor Vornicescu al Olteniei a murit la câteva săptămâni după semnare și când i se dădea cu mir pe mână rămânea negru pe mână !”

    TREZIREA, ECUMENIȘTILOR !

 13. George says:

  Pr. Anitulesei din păcate nu a avut curajul sa întrerupă pomenirea. E un părinte citit, cu râvna, dar fără curaj.. Personal îmi pare rău de el, dar niciodată nu e prea târziu. Atenție nu are inselari gen Boca, oastea Domnului, sau mai știu eu ce. Poate Bunul Dumnezeu il va lumina. Dumnezeu sa întărească ceata mărturisitorilor si sa i unească într un cuget. Mântuire sa aveți.

 14. Margareta says:

  Ce trist e faptul ca am ajuns sa cartim si sa nu ne mai bucuram la noi marturii antiecumeniste! Sa nu alunecam pe panta in care ” doar noi avem dreptate”….!

  • admin2 says:

   Ne bucurăm din suflet și așteptăm să vedem ce va urma.
   Întreruperea pomenirii nu este totul, ci doar începutul. Iar ispitele sunt multe.
   Desigur, unii „simt” prigoana și implicarea în luptă doar prin… comentarii. Mila Domnului.

 15. Γέρων Σάββας Λαυριώτης says:

  Ως αγιορείτες παρακολουθούμε από κοντά τίς εξελιξεις στήν αγαπημένη χωρα σας την Ρουμανία, καί όποτε βλέπουμε ηρωικές ψυχές οπως τής αδελφής Ευγενίας καί τούς πατρος θεοφάνους, αγαλιάζει η ψυχή μας. Ελπίζουμε καί αλλοι μοναχοί μοναχές καί λαικοί νά ακολουθήσουν τό ομολογιακό παράδειγμα ολων οσων εχουν διακόψει τό μνημοσυνο των αιρετικών οικουμενιστών. Οι προσευχές των αγιορειτων ειναι μαζί σας, καί μέ τήν βοηθεια του Χριστού μας θά συνεχίσουμε μέχρι θανάτου. Ευλογείται.

  • admin2 says:

   Gheron Sava Lavriotul ne-a trimis acum acest comentariu:

   „Ca părinți aghioriți, urmărim îndeaproape cele ce se întâmplă în România, iubita voastră țară, și de fiecare dată când auzim de suflete eroice precum cel al surorii Eugenia și al părintelui Teofan, sufletele noastre se bucură.
   Nădăjduim că și alți monahi și monahii și mireni să urmeze exemplul mărturisitor al tuturor celor care au întrerupt pomenirea și comuniunea cu ereticii ecumeniști. Rugăciunile părinților aghioriți sunt alături de voi și cu ajutorul lui Hristos vom continua (lupta cu erezia) până la moarte. Blagosloviți!”

   Îi mulțumim părintelui Sava și tuturor părinților aghioriți ortodocși pentru dragoste și întărire.

   Iertați!

 16. Margareta says:

  Nu stiu la cine va referiti cand spuneti ca unii simt prigoana doar prin comentarii. Nu aveti de unde sti daca e asa sau nu in privinta nimanui decat a propriei persoane. In rest se cheama ca judecam, nu? Dar, este adevarat ca unii sunt mai curajosi si atunci sunt prigoniti mai tari decat ceilalti.
  Ma bucur ca am avut acelasi sentiment ca si P. Sava cand am citit scrisoarea P. Teofan. Asa ar trebui sa simtim toti. Bucurie duhovniceasca! Nu sa cartim si sa cautam noduri in papura…ca sa nu ne pierdem plata in cer! Iertati

 17. Andrey says:

  Părinte Ciprian merită publicată scrisoarea parintelui Teofan chiar dacă a scris o asa târziu

 18. Vrednica este Sora Eugenia si Vrednic este Parintele Teofan iar Maica Domnului sa-i pazeasca pe drumul crucii cu al Sau Sfant Acoperamant.
  Doamne ajuta!

 19. admin2 says:

  Încercați mesaje poate mai scurte…
  Mulțumim.