Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Mati (Attica), a doua zi după o tragedie de nedescris


Dumnezeu să îi ierte pe cei ce și-au pierdut viața în acest infern pe pământ. Și să aibă parte frații noștri cei trecuți în veșnicie de milă la judecată.

Dumnezeu să îi mângâie pe cei rămași și să îi ocrotească de rău, să fie găsiți în viață cei dispăruți și să nu îi lase pradă disperării pe cei obidiți.

Dumnezeu să ne înțelepțească să părăsim păcatul, căci noi toți suntem de vină pentru că stihiile pământului se răzvrătesc asupra omului.

Nu este întâmplător că focul a ocolit multă vegetație, dar a distrus case și vieți. Însă focul acesta este incomparabil cu focul nestins al iadului, de care să ne ferească Hristos pe toți, pentru mijlocirile Preacuratei Maicii Sale și cu rugăciunile tuturor Sfinților!

Doamne, iartă-ne, că mult Ți-am greșit! Și ne întărește în dreapta credință și în curata viețuire după poruncile Tale cele sfinte și sfințitoare!

Redacția

Actualizare:

Acest bărbat este unul dintre supraviețuitori. Idei din interviul dat:

– a fugit de pe țărm și s-a refugiat în mare. S-a îndepărtat, cât a putut, de țărm.

– cu toate că era în apă, dinspre țărm venea foarte mult fum și nu mai vedea nimic.

– curentul l-a dus în lateral vreo 3 km.

patru ore a înotat în mare. Și-a păstrat calmul, fiind un bun înotător. S-a orientat după lună și după luminile de pe mal. Dar mulți au pierit și în valuri, înghițind apă amestecată cu cenușă etc.

– cei care l-au scos din apă au fost membrii unui echipaj cu o ambarcațiune particulară.

autoritățile nu au făcut aproape nimic, ci pescarii au venit cu bărcile și au salvat pe oameni.

– autoritățile i-au cerut datele, dar numai numele de familie, iar când a vrut să spună și numele de botez și numele tatălui, spre o identificare mai bună, i s-a refuzat.

grecii au fost uniți între ei – oamenii simpli – oferind tot ajutorul celor afectați de incendii. Cinste lor!

 

Actualizare 2:

Nici biserica nu este ocolită de foc atunci când în ea nu se mai mărturisește dreapta credință, ci panerezia ecumenistă antihristică:

Ferească Dumnezeu, și de foc, și de erezie, și de nepăsare și de toată fărădelegea!

27 Responses to Mati (Attica), a doua zi după o tragedie de nedescris

 1. Mihai says:

  Am înțeles că și o Icoana a Maicii Domnului a scăpat nevătămată intro locuința mistuită de flăcări
  După cum bine știm, în această țară să legiferat căsătoriile sodomite chiar în săptămâna mare​ a Sărbători Nașteri Domnului, guvernul Tipras a legiferat această urâciune, ulterior aveau să fie legiferate și alte blestemații precum legea identități de gen și adopțiile de către sodomiți, iar Mania Domnului nu a întârziat ca sa apară
  Francisc asi face iarăși numărul, iar această unealtă a sioniștilor nu vrea să se potolească de nicio culoare https://www.aparatorul.md/papa-francisc-sare-in-apararea-homosexualilor-biserica-ar-trebui-sa-le-ceara-iertare/

 2. Mihai says:

  Gama mincinoșilor și denigratorilor este mult mai răspândită, iar aceștia sunt cu state vechi pe la Soros

  • admin2 says:

   Chiar citeam ieri pe net despre un mirean, care a fost unul dintre organizatorii sinodului din Creta, apropiat de Bartolomeu ereziarhul. Acel om este angajatul lui Soroș, a fost implicat în primavara arabă, în războiul din Serbia etc, un agent CIA care este trimis – fiind „bun la toate” – peste tot unde trebuie să distrugă și să aducă avantaj sionismului.
   Vremuri… de cernere !

 3. Mihai says:

  Pai ia priviti ce sa desfășurat luna trecută în Attica, chiar în zona unde a izbucnit incendiul devastator, căci tot în Attica https://www.patriarchate.org/events/greenattica

  • admin2 says:

   Mare simpozion ecologist-ecumenist. Tot ce e posibil ca ce s-a întâmplat să fie … feedback-ul ceresc.
   Sărmanii oameni!

 4. Dumnezeu sa miluiasca pe toti cei ce au suferit de pe urma cumplitului incendiu dar poate fi si acesta un semn al uraciunii ecumenismului.
  Ma iertati!

 5. Margareta says:

  Amin!
  Am remarcat ce ciudat a ars. Copacii au ramas in picioare. Pare ca au ars doar frunzele. A ars pe portiuni…ca si cum cineva, de sus, a aruncat bulgari de foc. Ici-colo sunt zone arse alternand cu neatinse. Parca e o tabla imensa de sah. Nu e ciudat? Mania lui Dumnezeu.

  • admin2 says:

   Da, gardul viu a rămas verde, iar casa și mașina au ars. Apropo de simpozionul ecumenist despre ecologie menționat de fratele Mihai. Natura și-a păstrat drepturile, iar pe om l-a pedepsit Domnul. Cei mulți și neștiutori suferă pentru trădătorii credinței. Însă învățămintele trase din acest dezastru ar trebui să responsabilizeze pe oameni la a se opune mai hotărât legilor antihristice ale statului ateu grec. Iar grecii stau la acest capitol – al rezistenței – de 10 ori mai bine ca noi. Așa că ferească Dumnezeu ce ne așteaptă și pe noi, în lipsa pocăinței.
   Redacția

 6. Mihai says:

  Deja peunele bloguri am observat ca Ips Ambrozie de Kalavrita și Aigealeia este atacat și de ,,colegi de breaslă”

 7. Ema says:

  Anul trecut cumparasem bilete de avion si facusem rezervarea sa ajung in Corfu. Vroiam sa ajung la Moastele Sf. Spiridon. Am trebuit insa sa anulez totul deoarece cursa a fost decalata si ar fi urmat sa aterizez acolo noaptea tirziu. Am rezervat apoi in Eghina cu gindul sa ajung la Sf. Nectarie. Dar am constatat cu putin timp inainte de plecare ca de fapt nu mai aveam cursa cu vaporul spre Eghina la ora la care aterizam in Atena. Am scihmbat iar traseul si uite asa am ajuns in Attica la Nea Makri. La Moastele Sfantului Efrem cel Nou! Ii multumesc Sfantului Efrem ca mi-a indrumat pasii anul trecut acolo si pentru ca ma ajuta si imi este in cele mai grele momente aproape.