Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

10 Responses to Să ne păzim copiii de demonii lumii contemporane!!! ESTE DATORIA NOASTRĂ SFÂNTĂ DE PĂRINȚI AI LOR!

 1. Baltag Lica says:

  Eu nu sunt de acord cu acest gen de festival, dar referitor la participarea copiilor la el intervin deja mai multe aspecte: 1. se poate ca sa fii minoritar in familie cu pozitia pe care am afirmat-o si atunci, ca sa nu distrugi ecchilibrul familiei accepti tacit pana ce mana nevazuta a Celui Prea Inalt rezolva cazul; 2. sau copilul sa nu asculte efectiv de pozitia crestineasca a parintilor si sa tina calea gresita pana cand se loveste cu capul de greutati.
  In orice caz trebuie sa fie facuta cunoscuta copilului pozitia crestineasca cu privire la acest eveniment de sorginte pur malefica. La inceput va exista o impotrivire vazuta lumeste ca un conflict al generatiilor, dar mai tarziu, cu ajutor de sus venit ca urmare a rugaciunilor catre Dumnezeu, siruatia va intra pe fagas normal, caci ceea ce nu putem face noi ca oameni(parinti), rezolva din ascuns Dumnezeu. Asa cred eu si situatia descrisa nu este luata din basme. Dar chiar si in basme gasim asrtfel de rezolvari prin credinta. Deci acolo unde nu putem noi, nu facem razboi in familie, ci ne rugam, vorbim civilizat si asteptam ajutor de sus. Altfel eu nu stiu a iesu din situatia creata de organizatorii unor astfel de evenimente dracesti. Doamne ajuta !

 2. MihaiM says:

  Și la Constanța un festival satanist Never Sea

 3. Baltag Lica says:

  Este pe Internet un videoclip unde se spune ca diavolul a hotarat sa-i tina pe oameni ocupati tot timpul astfel incat sa nu mai aiba timp sa cugete si sa se roage la Dumnezeu. Este foarte adevarat ceea ce se spune in videoclip. Parintele Serafim Rose spunea ca dintre acesti tineri care se poarta cu blugii rupti, cu cercei in urechi si cu tatuaje pe corp, dintre acesti tineri pe care lumea ii ignora considerandu-i niste ratati, se vor ridica viitorii MUCENICI ai lui Hristos. Asa ca nu mor caii cand vor cainii. Totul este foarte bine cantarit in Cer, caci Iconomul nu este altul decat numai Hristos Dumnezeu. Sa ne rugam ca Domnul sa salveze sufletele acestor tineri iar pe noi sa ne miluiasca.

  • admin2 says:

   Așa este. Dar părinții au datoria să nu îi arunce în gura lupului… în scopul „muceniciei.”
   Și nu vă faceți iluzii, nu toți cei înșelați de sirenele rock vor ajunge la liman. Din păcate, mulți se pierd pe drum. Iar drogurile joacă un rol imens în asta.

   • BALTAG LICĂ says:

    Părinții sunt răspunzători de educația copiilor lor, iar dacă educația copiilor nu este una spre mântuire și copiii nu se vor mântui, cu greu se vor mântui părinții lor. Căci copul căsătoriei este de a se mântui toată familia și nu numai soții. În aceasta constă efortul mucenicesc al soților. Cine-și lasă copiii în voia sorții, adică fără să-i învețe de ce să se păzească, acei părinți sunt vinovați de pierderea sufletelor acelor copii dacă, bineînțeles, acestea se vor pierde. Aici este un punct foarte sensibil: cum să faci să nu-ți distrugi căsnicia și cum să faci ca pruncii tăi să nu fie distruși sufletește de asemenea manifestări culturale(drăcești) precum UNTOLD. Se spune clar în Scriptură că soția fără copii greu se va mântui. De ce? Pentru că doar efortul creșterii responsabile a pruncilor spre mântuire, doar acest efort, mucenicesc am putea să-i spunem și cred că nu greșesc numindu-l așa, doar el poate compensa sau echilibra balanța Judecății, efort pus desigur pe talerul din dreapta a celor căsătoriți. Altfel cei căsătoriți nu știu cum se vor putea mântui. Din acest punct urmează n cazuri particulare care pot veni în ajutorul soților, cazuri pe care nu le dezbatem aici. Pentru rugăciunile părinților, a oricăror rude sau prieteni binecredincioși, Dumnezeu va scoate din plasa celui rău pe tinerii care azi merg în viteză spre UNTOLD. Doamne ajută !

    • admin2 says:

     Este nevoie de hotărâre din partea părinților. Altfel înșiși copiii lor îi vor acuza că nu le-au purtat cu adevărat de grijă.

 4. BALTAG LICĂ says:

  Mie îmi place o zicere foarte interesantă: „Mântuiește-te pe tine însuți și mii în jurul tău se vor mântui”. Dacă înțelegem cum trebuie această cugetare și lucrăm spre a o împlini, atunci avem ceva nădejde. Un lucru e clar: Nimeni nu se poate mântui pe sine fiind indiferent față de cei din jur, mai ales față de propriii copii. Doamne ajută Părinte Ciprian-Ioan !