Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Acești doi părinți – tată și mamă – știu ce este durerea. Noi… urmează să aflăm, datorită nepăsării noastre

https://youtu.be/vk0m-g_w9Zo?t=29
Le mulțumim celor care au votat la Referendum. Sfântul Grigorie Teologul spunea că nu este nimic mai frumos decât o conștiință liniștită și nimic mai greu de suportat decât o conștiință care te mustră.

Ne-am făcut datoria – câți am dorit aceasta. Vom continua lupta – câți vor dori aceasta.

Pe fiecare ne va judeca Dumnezeu după faptele noastre.

Redacția

 

11 Responses to Acești doi părinți – tată și mamă – știu ce este durerea. Noi… urmează să aflăm, datorită nepăsării noastre

 1. Marius Gogonea says:

  La Creta arhiereii ecumenisti au vandut pe Cel vesnic si Viu, au ales sa duca lupta alaturi de cei morti. Hristos le-a aratat ca cei morti nu pot castiga razboaie. – Morala acestui referendum.

 2. tibi says:

  Amin!

  • admin2 says:

   Din rubrica „oare cum ne mai rabdă pământul” sau mai exact Hristos din Sfântul Altar:

   https://www.facebook.com/100009101214265/videos/1971817599798261/?id=100009101214265&__tn__=%2CdCH-R-R&eid=ARAHK2WEY4BpYg7cwbJTqhW061iVRmFDlvreZfsp-snlyBAiFraTHIeEdvI1s0RGeVSbL65PH9MnV0I4&hc_ref=ARSh1zSh91Ow9hwxHfnoHePwI0IBBSaNXxHdiyuZDlvRMwhINuU2cmNAZZpYrox90oQ&fref=nf

   Acesta este DUHUL BATJOCORIRII CELOR SFINTE adus de ecumenism !

   Desigur, în altă ambianță și locație cântecul respectiv este foarte drag inimii tuturor ardelenilor!

   Redacția

   • admin2 says:

    Am primit pe mail, în traducere din limba engleză:

    Constantinopole, Constantinopole, ce ai făcut?
    de Preot Valery Dukhanin

    Cu cât sunt mai mari, cu atât mai rău vor cadea. Cu cât este mai mare poziția, cu atât mai puternice sunt consecințele erorilor. Statutul de primat poate deveni o ispită, când cuvântul lui Hristos este uitat: dar mulți aceia care sunt primii vor fi ultimii; (Matei 19:30), pentru că oricine se va înălța pe sine va fi lepădat (Luca 18:14).

    Constantinopole, Constantinopole! O cetate a marilor sfinți, dar și a marilor eretici; un oraș care a cunoscut slava Imperiului Ortodox și a experimentat rușinea ruinii și mizerabila subjugarea a fiilor otomanilor. Contribuția ta la istorie este de neprețuit: ai întors națiuni și imperii la Hristos, te-ai deosebit prin sfinți teologi de neegalat ale căror lucrări sunt model de credință pentru noi toți. Dar în interiorul granițelor tale s-au născut erezii și datorita tie s-au abatut asupra noastra necazuri.

    Tu, odată oraș imperial, ai dat doi dintre cei mai mari Sfinti Ierarhi ai tăi – Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur; nici unii n-au aflat loc în interiorul ilustrelor tale zidurilor . Il aveai pe Nestorie [1] ca primat al tău, dar tu l-ai recunoscut pe Eutihie [2], staret influent al unei mănăstiri și mentor al unor persoane sus-puse și a curtenilor.

    În tine, o, Constantinopol, destinele națiunilor s-au împletit, au fost lupte în interiorul tău și tot aici s-au dezbătut punctele delicate ale credinței: Sfântul Împărat Iustinian a compus imnul „Fiul născut numai și Cuvântul nemuritor al Dumnezeu „[3] și, tot aici, împăratul eretic Anastasie a adăugat în Trisagion monofita completare ” care a fost răstignit pentru noi „.

    În granitele Imperiului tău s-au născut mari erezii care au divizat creștinii, iar Împărații tăi nu au putut să depășească aceste tragice despărțiri . Ai demascat greșelile catolicismului, iar mai târziu te-ai Unit cu el, încercând să te salvezi de sabia musulmanilor.

    Înăuntrul tău adevărul a fost biruit, dar din voia lui Dumnezeu, și adevarul a biruit ; nu este tot cuvântul tău adevărul și nu tot ce spui este infailibil și fără eroare.

    Sabia ta, urmașa victoriosului gladius Roman [4], nu a rezistat lui Zulfiqar – sabia cu dublu tăiș a lui Mohamed [5]. Fiii tai au umplut rândurile ienicerilor [6], iar în locul maiestuoaselor tale cupole și a bisericilor, au apărut vârfurile ascuțite ale minaretelor moscheilor.

    Ai fost predat în mâinile musulmanilor, ai trecut prin ruină și ți-ai pierdut renumele devenind Istanbul, pierzând ocazia de a propovădui cu claritate printre cei de diferite religii. Acum, turma ta este împrăștiată în întreaga lume, ca niște cuibare fără cuib, ca niste copiii fără adăpost.

    Cunoști foarte bine gheara durerii despărțirii, durerea separării copiilor de la mama lor. De ce le produci și altora aceleași dureri?

    De ce incerci sa-i indepărtezi pe copii de Biserica Mamă, copiii atât de dragi inimii ei? De ce contribui la îngrămădirea norilor furtunii deasupra capului fraților și surorilor noastre, a căror loialitate față de Biserica canonică este aceeași cu cea a martirilor gata să sufere, dar nu să renunțe, să suporte tortura, dar nu să fugă din adăpostul bisericii în care s-au născut?

    Timpul necazurilor este o încercare. În orice problemă o lovitură de la prieteni, aliați și oameni de același cuget este deosebit de dureroasă. Cel ce susține un dușman este un trădător. Lovitura unui trădător vine mereu de la spate și, prin urmare, este cu atât mai dureroasă.

    Dar cu noi este Cel care nu va trăda, Care nu va dezamăgi și Care nu va cădea – Domnul și Mântuitorul nostru. Istoria este un amestec de contrarieri umane, infirmități și păcate, dar nu este un proces de necontrolat; noi nu suntem uitati de providența lui Dumnezeu.

    Iar când se așterne seara deasupra Sfântei Rusii și păsările de pradă flămânde roiesc deasupra trupurilor celor căzuți pe câmpul de luptă, Domnul milostiv dăruiește ajutor -Puterea lui Dumnezeu se desăvârșește în slăbiciunea noastră. (2 Corinteni 12: 9). Și, drept urmare, Rusia va rămâne în picioare. De ce trebuie să ne temem de dușmanii noștri dacă Dumnezeu Însuși este cu noi?

    Dacă cineva vrea să asculte, aude. Setea noastră pentru unitate, dorința inimii noastre nu este încă auzită. Am fost dornici de unitate încă de la începutul anilor 1990, când am fost împărțiți în state diferite. Dorim unitatea noastră spirituală – ei încearcă să ne împartă, ei vor să rupă corpul viu al bisericii în bucăți, ei vor să vărsăm sânge, pentru că mereu, când un organism viu este tăiat, sângele curge și durerea pătrunde în tot corpul. Vocile inimilor noastre încă nu au fost auzite.

    Dar chiar și atunci când oamenii nu vor să ne audă, Dumnezeu ne aude întotdeauna – spre El ne îndreptăm rugăciunile, cererile și rugămințile înlăcrimate. El ne ajută atunci când nimeni și nimic altceva nu poate. El ridică morții, vindecă bolnavii, îi întoarce pe cei rătăciți și îi salvează pe cei care pierduți. Timpul dat nouă este plin de destin. [7] Viitorul Sfintei Rusii este în devenire. Acest viitor depinde de noi, de rugăciunile noastre, de rugămințile noastre sincere și de participarea noastră activă la păstrarea unității. Fie ca separararea să nu aibă loc niciodata -nici faptele celui care dezbină pentru a stăpâni peste cei divizați. Fie ca rugăciunea înalt- preoțească a Mântuitorului să fie împlinită: „ca toți să fie una; așa cum Tu, Tată, ești în Mine și Eu în Tine, ca și ei să fie una în noi … ca dragostea cu care M-ai iubit să fie în ei și eu în ei „(Ioan 17:21:26). O, Doamne, nu lăsa tăierea (schisma) trupului Sfintei Tale Biserici, apără de jaf turma Ta, pentru ca Iubirea să nu devină cicatrici in inimile noastre, ci să fie legământ de unitate cu Tine și o unire în veac!

    Valerian DukhaninPravoslavie.ru
    10 / 12 / 2018

    [1] Celebrul eretic si fondator al nestorianismului.
    [2] Un eretic care, când s-a opus lui Nestor, a intrat în erezie în extrema opusă.
    [3] Rugăciunea / cântarea care, în Sfânta Liturghie, urmează / încheie cel de-al Doilea Antifon, după Slava … Acum și Ever. – Trans.
    [4] Una dintre cele mai renumite săbii ale Imperiului Roman, iconică după reformele Mariane. O sabie scurtă (în comparație cu săbiile medievale mai târziu) care urma să fie folosită împreună cu un scut mare. Gladiusul s-a extins mai târziu în așa-numita Spatha, care pare să se fi transformat în sabia migrației din epoca târzie, după căderea Imperiului Roman, care a devenit cunoscută prin numeroși termeni precum „sabia francă”, „sabia vikingă” și si asa mai departe. – Trans. [5] Zulfiqar a fost o sabie legendară asociată cu Mohammed, care presupunea că avea două lame sau două puncte diferite, într-un design care pare să fie mai degrabă fantezie decât istorie. Cunoștințele istorico-științifice despre fabricarea de sabii indică faptul că un astfel de design probabil nu ar fi existat sau nu ar fi fost practic. Dacă ar fi existat, ar fi fost foarte puțin probabil să aibă două lame distincte separate unite intr-una singura conform descrierii artistică . – Trans.
    [6] Soldații turci de elită luați din familii creștine non-turce
    [7] Cuvântul „Fate / Destiny” înseamnă, de asemenea, doom, care în sine înseamnă judecată. Cu alte cuvinte, timpul dat nouă de Dumnezeu a fost însemnat cu o soartă specială și toți vom fi judecați dacă vom face voia lui adica daca ne vom împlini destinul sau, dacă nu vom reuși, va trebui să dam raspuns. În final, El ne va judeca toate.