Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Mondialism și sincretism la Congresul religiilor (octombrie 2018)

Din ce în ce mai puțin lipsită de rușine este acțiunea de susținere pentru lobby-urile globaliste din partea Congresului leaderilor religiilor, ajuns la a șasea ediție, care a avut loc în Astona (Kazakistan), între 10 și 11 octombrie 2018, pentru a celebra și cei 15 ani de la înființarea acestei organizații.
Au fost prezente la întâlnire reprezentanți din peste 82 de țări, 46 de nații au trimis delegații oficiale, în afară de ONU, care a fost reprezentat de Alianța civilizațiilor, de UNESCO, OSCE, Organizația pentru siguranța și cooperarea în Europa.
Cât despre religiile prezente, au fost reprezentate confesiunile creștine și islamul, ebraismul, hinduismul, taoismul și zoroastrismul. Biserica catolică a fost reprezentată de cardinalul Francesco Coccopalmerio, care a lăudat fără rezerve inițiativa organizării Congresului și secularizarea Kazakistanului și coexistența diferitelor etnii, culturi…
La cele două sesiuni plenare și în cele patru sesiuni de grup, s-a manifestat convingerea că conflictul între religii este din cauza războaielor și a terorismului internațional, teorie care are un singur scop, cel de a pune toate religiile la același nivel, ca și cum ar fi entități morale sau progresiste, și pentru a evita ca niciuna dintre ele să se considere superioară sau să pretindă a fi unica adevărată.
Sloganurile documentului final al congresului sunt: „drepturi de gen”, globaliste, pentru a promova „apropierea diferitelor civilizații și religii, care sunt stâlpii coexistenței umane”. Nu este deci fundamentală convertirea lumii întregi la unicul autentic adevăr, ci caruselul diferențelor.
Totul a fost exprimat cu o terminologie masonică, reprezentată și de arhitectura blocului președintelui Astoniei, unde a avut loc congresul, bloc precedat de două edificii, care reprezintă structura stâlpilor de bronz, nu degeaba chemați Boaz și Yakin, simboluri regăsite și în templele masonice.
Sursa: https://www.corrispondenzaromana.it/notizie-brevi/mondialismo-e-sincretismo-al-congresso-delle-religioni/
traducere din limba italiană de
Elena Iustina H.