Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Hei, nu uitați ecumenismul!

Știrea spune așa:

https://www.activenews.ro/stiri-social/Sfantul-Sinod-al-Bisericii-Ortodoxe-Romane-indeamna-Patriarhia-Moscovei-si-Patriarhia-Ecumenica-la-dialog-pentru-ajunge-la-un-acord-asupra-situatiei-din-Ucraina-153193

Comentariu:

1. Dacă vorbim cu adevărat de sinodalitate și de canonicitate, Biserica Ortodoxă Română, prin Sinodul ei (actualmente format din apostați ecumeniști – Doamne, dă-le pocăință!) trebuie să întrerupă comuniunea cu Constantinopolul, pe motiv de schismă, sau cu Moscova, ținând partea Constantinopolului.

2. Însă în noua religie a ecumenismului sincretist „logica” echilibrului ecumenist „lucid” spune așa: tu, care spui da, ai dreptate, tu, care spui nu, ai dreptate, iar eu, care spun altceva decât voi doi, am dreptate. Este vorba de… incluziune, acceptare, deschidere, dialog etc, adică toate DREPTURILE satanei câștigate prin trădătorii Ortodoxiei asupra Bisericii lui Hristos. Dar se amăgesc că va fi până la final cum vor ei! AMARNIC!

3. Mesajul ascuns printre rânduri (alături de cel de supunere către ADEVĂRAȚII STĂPÂNI ai semnatarilor mesajului – adică s-a întors pe dos realitatea: nu Iair se închină lui Iisus, ci „slujitorii” lui Iisus se închină sinagogii sioniste) este: frați arhierei, nu uitați că MISIUNEA noastră este să promovăm ecumenismul, să pregătim tronul lui antihrist, nu să ne certăm între noi! Lumea este destul de mare ca să avem toți o felie mare din ea.

4. Dar cum să lași orgoliul deoparte, când exact acest orgoliu ține loc de mărturisire de credință ortodoxă? Aici este marea fundătură a celor care nu mărturisesc adevărul, nu luptă împotriva ereziei, îi prigonesc pe ortodocși, pe care – în stil CIA – îi consideră „victime colaterale”

5. Așadar, noul „loc” în care se poate să fii nu cu Dumnezeu, nici cu satana, ci cu… antihrist este sub „oblăduirea” semnatarilor unor astfel de comunicate. Oricum, un popor adormit nici nu ar pricepe altceva. Să nu cumva să i se deranjeze somnul.

6. Așadar, mesajul Sinodului B.O.R este simplu: noapte bună, fiilor!

 

Redacția

 

Notă: acest articol-comentariu nu înseamnă, în niciun caz, că nu mai suntem fii ai Bisericii Ortodoxe Române, că avem ceva împotriva sinodalității Ortodoxiei sau ceva personal contra cuiva. Doamne ferește! Am fost, suntem și vom fi, cu mila Domnului, ortodocși până la moarte ! (pr. Ciprian)

Recomandăm:

CARTE de teologie ortodoxă: Uniți întru slujirea lui Hristos