Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Nu încerca să adaugi cât mai mulți ani la viața ta, ci mai bine adaugă viață la anii tăi

„Frate, nu te teme să rămâi singur cu sinele tău. Nu te preocupa cu mii de lucruri, numai ca să uiți de sinele tău! Pentru că cel care și-a uitat sinele, va ședea cu umbrele și cu fantasmele în pustia morții.

Iubește-L pe Hristos și Evanghelia Lui mai mult decât filosofiile moarte ale oamenilor, mai mult decât orice cinste și slavă a acestei lumi. Și numai atunci te vei bucura în fiecare ceas al vieții tale.

Niciun drum nu duce la pacea inimii decât Hristos, Care te cheamă îndurerat și îți spune: Eu sunt Calea.”

Fotis Kontoglou