Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Scrisoare mărturisitoare ortodoxă către pseudo-mitropolitul ecumenist Irineu al Olteniei

Înaltpreasfințite Irineu al Olteniei,

 

Ce zi mare! Vreau demult sa va scriu, știți de când? De atunci când ați strâmbat credința cea dreaptă, ortodoxă, semnând în Creta, la Kolimbari, documente eretice prin care ați statornicit cea mai îngrozitoare și hidoasă erezie care a existat vreodată în istoria Bisericii: ecumenismul!

Am ales această zi după îndelungi așteptări și ezitări: oare nu se întorc ierarhii, patriarhul?! Oare nu își revin, să se dezică de semnăturile hulitoare date acolo?!

Să mai aștept, mi-am zis. Poate Domnul Hristos îi va lumina, va avea milă și le va arata că I-au rupt cămașa, ca iar încearcă să-L răstignească, precum i-au făcut iudeii acum 2.000 de ani!

Dar nu, pentru că Domnul Cel Preaînalt și în Treime închinat a văzut necredința și lașitatea, întunecarea minții cu scopuri lumești, agățarea de scaune și vânzarea, vai, vânzarea unor iude „moderne”, „actuale”, apusene, europene, care urmează sfaturile unor antihriști, pe care nu-i interesează Hristos!

Iertați întrebarea retorică: în numele cui ați fost hirotoniți și puși în aceste scaune arhierești?

Doamne, ce vremuri, ce oameni!

Cum au uitat ierarhii României creștine, ortodoxe de Ștefan cel Mare și Sfânt, de Mihai Viteazul, de Neagoe Basarab, de Constantin Brâncoveanu și de fiii lui, de sfetnicul Ianache? Și cum au uitat de duhovnicii contemporani, mari și sfinți ai acestui neam care nu este apostat, ci cei care conduc oficial ortodoxia astăzi l-au făcut apostat prin întunecare, prin tăcere, prin închiderea gurii.

Ați uitat de părintele Ioaniche Bălan, de părinții: Sofian Boghiu, Adrian Făgețeanu, Paisie Olaru, Arsenie Papacioc, Justin Pârvu, de predicile de foc ale părintelui Constantin Galeriu?

Cunoașteți rugăciunea părintelui Adrian Fageteanu? V-o spun eu, căci o rostesc zilnic, dimineața, ca să-mi dea putere și să mă încredințeze că am rămas în dreapta credință!

„Binecuvântate Doamne, învață-mă, Stăpâne, înțelepțește-mă să înțeleg! Binecuvântate Sfinte, luminează-mă! Doamne Dumnezeul nostru, Tu învață-mă, înțelepțește-mă, întărește-mă să nu Te părăsesc și să rămân cu Tine și cu Biserica strămoșească, Biserica Ortodoxă, să nu trec la erezia Patriarhului.”

A propos: Înaltpreasfinția Voastră ce credință aveți? Când vă uitați la icoana lui Hristos, v-ați întrebat dacă vă mai ascultă? Mai puteți ridica mâinile, invocând numele Sfintei Treimi?

Ce Sfinți mari au fost prăznuiți azi de Biserică! Trei Ierarhi – Vasile cel Mare, Grigore de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur!

Este plin calendarul ortodox de Sfinți Mărturisitori, de Ierarhi, de Mucenici!

V-ați întrebat oare dacă vreun ierarh de astăzi va intra în Împărăția cerurilor?!

Îmi cer iertare că vă întreb atâtea și pe un ton mustrător, dar Dumnezeu îmi spune să nu tac în vreme de vânzare a credinței, că atunci pietrele vor vorbi! Nu vă dau citate, că știți multe, cunoașteți cartea Faptele Apostolilor, știți Sfânta Scriptură.

Ați citit și Apocalipsa, dar iar va întreb: vă pasă de turmă? Credeți că o păstoriți în dreapta credință?!

Aveți de la Hristos o investire sfântă: să păstoriți turma credincioșilor în credința dreaptă, apostolică, s-o duceți la Rai, în veșnicie!

Sunt două alternative: ori ieșire la mărturisire, public, în auzul și în văzul tuturor și vă salvați turma, ori tăcere și o veți duce la iad, dar veți merge împreună cu ea!

Eu am ales calea cea strâmtă, alături de preoții caterisiți, prigoniți, blamați (dar iubiți de Hristos), de monahii și monahiile izgonite din mănăstiri (atât din cele din țară, cât și din Sfântul Munte Athos) și care vor fi încununați de către Hristos pentru apărarea Adevărului și a credinței.

V-aș ruga din suflet să citiți această scrisoare în Sinod, poate vreun ierarh va avea mustrări de conștiință!

Cui îi pasă de turmă, să iasă la mărturisire, nu să vorbească din dosul ușii!

 

30 ianuarie 2019

 

Cu durere în suflet și

cu lacrimi pentru Ortodoxie,

prof. Mihaela Popa

 

P.S.: Dacă vă hotărâți să ieșiți la mărturisire, atunci veți vedea cu adevărat iubirea și ajutorul lui Hristos, precum și dragostea mirenilor și a preoților mărturisitori.

P.S.2: Vă amintiți ce a spus Sfântul Apostol Pavel: „de ar veni cineva, fie și un înger din cer și v-ar vesti altă Evanghelie decât ați primit, să fie anatema!”

 

Notă: scrisoarea a fost trimisă ca recomandată pe adresa Mitropoliei Olteniei și a venit deja confirmarea de primire, fără niciun alt răspuns. De aceea ea este publicată doar acum (Redacția)