Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Se mai miră cineva de nerușinarea blasfemiatoare a ereticilor ecumeniști?

La adresa:

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης βγάζει δίσκο για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο!

este publicat un articol al pr. Nicolae Manolis care merită analizat succint. Este vorba despre o Enciclică a Mitropoliei Tesalonicului, care va fi citită în Duminica Mironosițelor (12 mai 2019), în toate bisericile din această Mitropolie. Ea cuprinde un apel al mitropolitului ecumenist de a se strânge bani (sub forma unei donații numită disc) pentru activitatea Patriarhiei Ecumenice.

Desigur, enciclica este lacrimogenă, încearcă să impresioneze, să deschidă buzunarele. Pe de altă parte, pr. Nicolae Manolis ia atitudine și îndeamnă pe tesaloniceni să nu dea nici 10 cenți pentru trădătorii credinței adunați în scorbura lor numită patriarhia ecumenică.

Ceea ce este însă strigător la cer este nota cuprinsă în finalul acestei enciclice, după semnătura mitropolitului. Acolo se spune CUM se va face strângerea banilor:

1. După Prefacerea Sfintelor Daruri și după ce preotul va zice „Mai ales pentru Preasfânta, Curata…”, înainte de a se cânta Axionul Învierii (Îngerul a strigat) este momentul să strige ecumenismul.

2. Se va întrerupe slujba Sfintei Liturghii, se va citi enciclica, iar apoi, în timpul Axionului se va umbla prin biserică cu blidișelul (cum se spune pe la noi în Ardeal, adică cu discul), să se strângă bani, în vreme ce slujba… va continua.

Pr. Nicolae menționează că în trecut, înainte de a fi dat afară din parohie, era chemat la Mitropolie să fie certat că a strâns așa puțini bani pentru Patriarhie (fapt care se petrece periodic, căci patriarhul Bartolomeu are multe vizite de făcut: la papa, la protestanți, cu treburi… ecumeniste).

Regula era una simplă: de la an la an sumele adunate trebuiau să fie tot mai mari, nu mai mici. De ce? Pentru a cumpăra bunăvoința Fanarului. Se vede că patriarhul Bartolomeu este cetățean turc (în acte), căci a preluat haraciul de la cei care îl… cazează la ora actuală.

Concluzia este simplă: ecumeniștii nu numai că nu mai slujesc pe Dumnezeu, dar îl venerează pe satana, fără nicio perdea, sub masca… bărbii.

a consemnat

pr. Ciprian Staicu

Notă: publicarea acestui articol nu înseamnă în niciun caz acceptarea propovăduirii și de către pr. Nicolae Manolis a teoriei părtășiei la erezie, inventată de pr. Teodor Zisis și cocoloșită la noi de alte… nume mari în cădere liberă.

Noi să ne vedem cu pace la Conferința athonită anti-cip din 12 mai 2019. Intrarea este liberă.

Conferință GHERON SAVA LAVRIOTUL – București, 12 mai 2019 – Globalizarea, Ecumenismul, identitățile electronice și modul în care credincioșii trebuie să facă față acestor circumstanțe

Cu această ocazie vom face și lansarea acestei cărți:

O carte pentru sufletul ortodox… Un dar frumos de Paști!

Slavă lui Dumnezeu, pe Care Îl slujim întru dreaptă credință, cu mila Lui!