Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

După regulile jocului, spre dobândirea cununii…


Notă: un test simplu, care poate fi realizat de fiecare dintre noi, dacă dorim, firește: când ne uităm în oglindă ce vedem, ceea ce suntem, ceea ce vrem să părem sau ceea ce ar trebui să fim? (Redacția)

IMPORTANT!

Nota 2: pentru că unele persoane necunoscute trimit sms-uri referitoare la relația dintre Simona Halep și yoga, răspunsul meu este următorul: conform informațiilor disponibile pe internet, campioana română a avut de-a face cu această practică păgână (și drăcească prin originea ei – chiar dacă mulți din cei ce o practică nu știu aceasta – n.n.), dar în articolul de mai jos ea spune clar că: „nu practic yoga, nu sunt atrasă de meditație sau alte tehnici.” (a afirmat în mai 2019). Că a participat în trecut la ședințe yoga – pe uscat sau pe apă – că i-a plăcut sau nu, ea știe; cu un australian ca antrenor, nebotezat ortodox, și cu o adevărată modă în sport de a se practica orice pentru „mental”, a încercat probabil și ea. Dar mai lucrează și Dumnezeu luminând pe om, nu numai satana, încercând să îl înșele. Și cinste ei că a renunțat la așa ceva și nădăjduim să nu mai revină niciodată, ci să își pună nădejdea în toate cele bune numai în Dumnezeu.

Dacă era o yoghină, în veci nu aș fi folosit exemplul ei. Dar am citit cuvintele ei recente, m-am bucurat că s-a izbăvit de înșelare și de aceea o felicit pentru toată reușita ei, urându-i ca grija pentru „mental” să o pună în brațele lui Hristos, Care poate să o ajute la tot lucrul bun și să îi sfințească viața (pr. Ciprian).

Link-ul cu articolul (a se vedea pe final ce spune despre yoga):

https://www.sport.ro/tenis/simona-halep-roland-garros-2019-la-antrenament-cu-atleta-completa-halep-a-vorbit-la-paris-cu-francezii.html