Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Întru pomenirea Sfântului Cuviosului Pamvo, ne oferim „pe noi înșine și unii pe alții”

„Zis-a Avva Pamvo: dacă ai inima este cu putință să te mântuiești.” (Sfântul Pamvo)

Citatul este chiar cel din icoana de mai sus. Să ne rugăm ca Domnul să îl lumineze și pe pr. stareț Pamvo de la Schitul Rădeni, spre a se întoarce la mărturisirea ortodoxă, ieșind din ispita ideilor nepatristice ale pierderii automate a harului și a consecințelor acesteia.

Notă: să nu uităm că azi este și pomenirea aflării moaștelor Sfântului Serafim de Sarov (19 iulie), care îi întâmpina pe cei ce veneau la el cu cuvintele: Bucuria mea, Hristos a înviat!

Redacția