Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Glasul mirenilor împotriva ateismului ecumenist virusat

Un fiu duhovnicesc, originar din Moldova de peste Prut (Basarabia), care muncește și locuiește acum în Italia, a trimis în urmă cu câteva zile preotului din satul natal această scrisoare de mai jos. Urmarea ei a fost faptul că preotul s-a răzgândit, nu a făcut slujba nici cu ușile închise, nici afară, cum fusese hotărât, ci înăuntru, împreună cu credincioșii din sat (menționăm că acest preot nu este îngrădit de ecumenism).

Scrisoare către cei de acasă…

Părinte Gheorghe, ca un consătean și prieten, sper și în Hristos, v-o spun din dragoste pentru Hristos: mă doare sufletul când vă văd pe voi, preoții, care ați fost hirotoniți, ați primit harul să Îi slujiți lui Hristos și ați dat jurământul la hirotonie să țineți credința adevărată și să slujiți Domnului, nu administraților locale, care sunt conduse de atei. Voi cine sunteți dacă ascultați de ei de frica unui virus, îngăduit de Dumnezeu, nu sunteți tot atei ca ei sau lupi îmbrăcați in piei de oaie?

Am citit pe site-ul Mitropoliei Moldovei:

https://mitropolia.md/instructiuni-pentru-preotii-parohi-si-egumenii-manastirilor-bisericii-ortodoxe-ruse-in-legatura-cu-amenintarea-raspandirii-infectiei-coronavirusului/

Ți se ridică părul în cap de groază, cum este posibil, cui, Doamne apără-mă, îi slujiți voi, sigur nu lui Hristos, de unde atâta frică de acest virus în Biserică?

Hotărâți-vă, care este mai puternic: virusul sau Stăpânul întregii creații (deci și al tuturor virușilor), la Care voi ziceți că vă închinați?

Închideți bisericile, dezinfectați icoanele, unii săvârșesc Sfânta Liturghie afară, alții slujesc singuri fără lume în biserică, de frica virusului. Să ne ferească Dumnezeu, noi toți ar trebui să avem frică de virusul păcatului, care ne îndepărtează de Dumnezeu și ne ucide trupul și sufletul.

Dar poate îmi veți spune, părinte, că ne obliga administrația (statul) să facem lucrul acesta. Biserica nu este organizație de stat, ea este a lui Hristos și El este Capul Bisericii, Biserica este spital duhovnicesc, acolo este prezent Duhul Sfânt și noi Îl alungăm, pentru că nu mai credem în Dumnezeu. Dacă un om crede cu adevărat, nu mai dezinfectează icoanele și tot ce este în biserică, de frica unui virus, că aceasta nu ne scapă de judecata lui Dumnezeu. Hristos ne spune în Sfânta Evanghelie așa: Pe Mine M-au prigonit și pe voi vă vor prigoni. Nu este clar?

Sau poate îmi veți spune, părinte, că vă pierdeți locul de muncă, bine ziceți, căci acum preoția a devenit pentru mulți doar o profesie. Așa că vă îndemn, ca cel mai mare păcătos, nu opriți sfintele slujbe, nu mai dezinfectați icoanele. Dacă mai aveți credință în Dumnezeu, luați exemplu de la georgieni: Sinodul Bisericii Georgiei, după 7 ore de discuții cu ușile închise, a hotărât să nu respecte deciziile autorităților privitoare la prevenirea și stoparea noii pandemii coronavirus. Slujbele își vor urma cursul ca și până în prezent, nu vor exista inovații liturgice. Coronavirusul nu este o bază suficientă pentru a schimba rânduielile Bisericii și a-i obliga pe credincioși să nu ia parte la slujbe – au decis sinodalii georgieni.

Luați exemplu de la Sfinții Părinți, dintre care mulți au fost anatematizați, caterisiți, exilați, însă când au avut ocazia, ei au continuat să săvârșească Sfânta Liturghie. Dumnezeu să ne întărească și să Îi slujim Adevăratului Hristos, să nu ne fie frică de prigoană, că acolo unde Biserica este prigonită, acolo este și Hristos, Mântuitorul acestei lumi. Amin!

Îți mulțumesc, Doamne Iisuse Hristoase, din tot sufletul meu, că m-ai luminat și m-ai îngrădit de acestă erezie ateo-ecumenistă, care ca un cancer roade dinăuntru Biserica.

Și vă spun cu dragoste tuturor celor care acceptați această erezie și vă dă de gol acest virus îngăduit de Dumnezeu: pocăiți-vă și slujiți Adevăratului Hristos! Biserica lui Hristos nu va cădea niciodată și porțile iadului (ereziile) nu o vor birui. Amin!

Cu drag, cel mai mare păcătos

robul lui Dumnezeu,

Ion

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Varianta pdf a scrisorii, pentru cine vrea să o aibă:

Scrisoare catre cei de acasa