Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Predică după ce Hristos m-a ridicat, prin mila și prin iubirea Lui, din moarte

Note:

– acolo unde se aude în predica de azi cuvântul „dobitoc”, a fost o greșeală regretabilă de exprimare (a se înțelege în locul acelui cuvânt, acesta: „înșelat”), pentru care îmi cer iertare. Nu vreau să jignesc nici pe oameni, nici necuvântătoarele;

– nu am purtător de cuvânt, fiind doar un biet preot ortodox, de aceea orice „informație” despre viața mea personală este validă doar dacă vine direct din partea mea, prin acest site și nu prin nimeni altcineva sau pe altă cale, oricare ar fi aceasta. În principiu, noi ne vedem de viața noastră și recomandăm ca „aflatul în treabă” să nu afecteze pe nimeni.

– avem în stoc pentru săptămâna viitoare destule cărți („Învățătura Sinoadelor Ecumenice…”). Vom onora comenzile deja primite, care au întârziat a fi trimise datorită stării mele precare de sănătate, neputând a le pregăti, deci îmi cer iertare și ne vom face datoria. Pentru alte comenzi găsiți detalii în articolul:

Lansare de carte: „Învățătura Sinoadelor Ecumenice despre întinarea prin erezie și validitatea Sfintelor Taine”

Spor la misiune ortodoxă și slavă lui Dumnezeu pentru toate!

pr. Ciprian Staicu,

sluga lui Hristos