Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Soluția ortodoxă, cu neputință de negociat sau de tergiversat, a ieșirii din erezia visarionistă

Adevărul ne va face liberi!

În urma sfătuirii cu Gheron Sava Lavriotul, cu binecuvântarea lui, cu acordul părintelui Florin Coman și cu împreună-sfătuirea cu mireni ortodocși, în duh patristic și din iubire nefățarnică pentru Sfânta Ortodoxie, eu, robul lui Dumnezeu, preotul Ciprian, anunț că pentru reluarea comuniunii bisericești cu preoții Andrei și Ghervasie (cărora le urez sănătate și mântuire și pocăință grabnică și adevărată) a subsemnatului condițiile sunt următoarele (în totalitatea lor):

1. Să înceteze în mod public orice comuniune bisericească cu cei care au fost sau sunt încă visarioniști, devreme ce ei înșiși (cei doi preoți) au mărturisit public că ierodiaconul Visarion a fost eretic.

2. Mărturisire de credință individuală, scrisă și semnată de toți cei îngrădiți de ecumenism, dar care sunt acuzați a fi visarioniști și sunt sub oblăduirea duhovnicească a celor doi preoți, precum și arderea în public a tuturor materialelor visarioniste deținute de mirenii acuzați de visarionism.

3. Pentru că am primit vești despre părerea unor visarioniști de azi care cred în reîncarnare și că ei înșiși sunt tot felul de persoane biblice reîncarnate, inclusiv unii care ar fi noi hristoși și noi apostoli, de dumnezeu tatăl nu mai zic – și el e folosit (intenționat am scris cu litere mici), se impune verificarea totală a crezului actualilor sau „foștilor” visarioniști de la Buzău și trecerea lor, în cazul pocăinței, prin rânduiala primirii Tainei Mirungerii a ereticilor care se întorc la Ortodoxie.

În momentul în care toate aceste 3 puncte vor fi îndeplinite, eu, preotul Ciprian Staicu, voi avea încredere în sinceritatea preoților Andrei și Ghervasie și voi relua comuniunea bisericească cu ei, desigur păstrând în viitor o atenție sporită la posibilele derapaje de la credința ortodoxă, de care să îi ferească și să ne ferească Dumnezeu pe noi toți!

Sf. Gheorghe,

17 februarie 2021

pr. Ciprian Staicu