Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

La Prohodul Domnului

Pentru cei care sunt departe și le este dor, am înregistrat partea finală a Prohodului Domnului, ca o mângâiere, de care să se bucure după slujbă cei îngrădiți de panerezia ecumenistă și iubirea față de Hristos să le alunge înstrăinarea și depărtarea de frați.

Prima stare am cântat-o la trei strane, a doua stare la două strane, iar la aceasta ne-am unit glasurile la o singură strană, având doi membri ai parohiei noastre care au spus și toate stihurile dintre strofe.

Să ne bucurăm împreună de slăvita Înviere, mâine noapte!

pr. Ciprian