Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Punctul pe i (partea a treia, nădăjduim, ultima)

Notă: azi, 26 februarie 2022, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și parastasul de obște, am stat la masă cu ortodocșii, iar apoi cu răbdare le-am răspuns la întrebările sau nedumeririle pe care le aveau. Nimeni nu a plecat nemângâiat și neîntărit în Sfânta Ortodoxie. Slavă Domnului!

Soția mea, Ioana, m-a convins că trebuie să continui a publica predicile în format audio, chiar și dacă un singur om se folosește, adică se zidește în Hristos prin ele. Ca absolventă de teologie ortodoxă și doctor în filologie, până acum ea nu a identificat nicio abatere de la ortodoxie în acestea.

Cei care trunchiază predicile mele și interpretează și smintesc și sar în sus și acuză și cer răspunsuri imperativ au două însușiri pătimașe: lipsa demnității și lipsa bunului simț. Acestora nu am ce le spune, pentru faptul că nu sunt ortodocși, ci doar eretici, care nu mai luptă cu ecumenismul, ci cu umila mea persoană.

Așadar, cine nu are de lucru și vrea să se dumirească, există mai multe persoane (Spiridon din Arad, Andrei Grosu din Craiova) care au înregistrată toată sinaxa de anul trecut de la Sâmbăta. Acolo am răspuns la 22 de acuzații formulate în scris de Dragoș masonul și Cristian secretarul (după cum cei doi au mărturisit, au făcut aceasta fără binecuvântarea duhovnicului lor, respectiv pr. Ghervasie și pr. Andrei Cojoacă, mânați de resentimente personale, nu de iubirea de adevăr), toți părinții și maicile și mirenii prezenți au auzit răspunsurile mele, ceea ce era de diortosit am făcut-o atunci, iar sinaxa s-a încheiat cu o mărturisire ortodoxă comună de credință, pe care am zis-o cu toții. Așadar datoria de a explica mi-am făcut-o de aproape 9 luni, în vara anului 2021.

În prezent, alte acuzații bazate pe trunchieri masonice ale predicilor mele sunt sortite neantului, căci pe mine nu mă interesează, fiind un om normal la cap. În schimb, oricine îmi solicită vreo predică (care nu mai e pe net disponibilă), i-o pot oferi oricând (sau pe toate, dacă le vrea), doar să scrie, cu bun simț, la adresa de mail de mai jos: ciprioan@yahoo.com

Cine vrea să mă întrebe trebuie să se conformeze următoarelor condiții (în totalitatea lor, fără excepție), ca să avem ca bază respectul uman reciproc:

a) să fie îngrădit de ecumenism și neo-visarionism, adică să fie ortodox;

b) să aibă bun simț;

c) să vină personal să discutăm, desigur, după ce ne rugăm împreună la Sfânta Liturghie.

Răspunsuri la telefon, prin mesaje sau pe internet eu nu dau necunoscuților sau răuvoitorilor, pentru că mă împiedică a face aceasta simțul demnității.

Iar cine se mulțumește cu bârfa și limba șerpească, este strict problema lui, pe mine nu mă interesează.

Mailul și telefonul meu mi-au sărit în ajutor și blochează cu veselie orice mesaje injurioase (partea faină este că expeditorii lor nu știu treaba aceasta).

Nicio comuniune cu ereticii!

Nicio comuniune cu schismaticii!

Niciun pogorământ de la dreapta credință!

Cu Dumnezeu înainte!

pr. Ciprian Staicu