Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Ca la țară… mama sau bunica…

Nu știe nimic despre împrumuturi, carduri, rate… Nu este datoare nicăieri și nimănui.

Nu s-a dus niciodată la mall, nu a participat la conferințe, nu și-a făcut vacanțele pe insule, nu știe nimic despre creme de înfrumusețare, despre cure sau diete pentru slăbit, nu se îmbracă în haină de firmă. Nu s-a dus niciodată la restaurant.

Niciodată nu a condus o mașină, nu a folosit un calculator, un telefon smart, un cuptor cu microunde, o mașină de făcut cafea, o mașină de spălat automată, un aspirator electric… Casa ei strălucește de curățenie și nu îi lipsește nimic din cele necesare.

Este mama noastră, bunica noastră…

Redacția