Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

O întrebare retorică pentru un semnatar universal

În mai 2019 (conform: https://www.marturisireaortodoxa.ro/marturisire-spre-inviere-trei-ani-de-rezistenta-antiecumenista-in-bor-sinaxa-interortodoxa-botosani-ii-1-mai-2019/) a avut loc „Botoșani II”, cu tot ce îi trebuia, inclusiv mesaje de salut de la episcopi eretici, neîngrădiți de ecumenism (vlădica Longhin de la Băceni).

Au trimis și 3 scrisori Patriarhiei Române – nimeni nu i-a luat în seamă – mărturisind în fapt erezia „părtășiei la erezie”, exprimată mai ales prin acceptarea de a fi în comuniune cu cei cu „cuget ortodox”, adică luptători  cu gura, dar nu cu fapta împotriva ecumenismului (adică eretici neîngrădiți de cei împotriva cărora „luptă”).

Acel articol avea și două actualizări (ne interesează cea numită „Update 2”, prezentată foto mai jos):

Bine zis aici „nepomenitor” (termen neîntâlnit în teologia patristică),că ortodox nu era.

Pr. Andrei Vlad în perioada aceea și după slujea duminică de duminică împreună cu pr. Ieronim (!),a semnat acele 3 scrisori cu ereticul Chirilă. Nimeni vreodată nu a văzut până acum retragerea semnăturii pr. Andrei Vlad de pe acele scrisori. Înseamnă ca are aceleași convingeri în continuare ?

Dacă o fi așa, cum a putut pr. Ieronim să își bată joc de ortodocși atâția ani, să slujească cu el și să îi țină în mocirla ereziei după bunul plac?

Cu pr Andrei Vlad, care și-a arătat pe față convingerile, au slujit de-a lungul timpului: pr. Elefterie, pr. Mina, pr. Vichentie, pr. Ghervasie etc. Toți sunt într-o mare prietenie (a se citi pe românește CÂRDĂȘIE)!

Iar acum pr. Andrei Vlad semnează și împotriva mea (nici măcar nu știu cum arată la față, darămite să fi vorbit vreodată personal) – ba e pe listă, ba nu e, acum e din nou (dacă intervine și a doua oară „ceața”, eu sun la METEO):

Detalii la:

Lista rămâne deschisă…

Din toate acestea înțelegem clar că respectivul semnatar semnează orice, oriunde. Aveți grijă, să nu semneze și vreo ofertă a Patriarhiei Române, dându-vă pe mâna ereticilor pe cei ce „luați binecuvântare” de la el și de la cei aflați în CÂRDĂȘIE cu el. Sau poate pregătește oferirea turmei în ghearele lui antihrist. Ce ți-i și cu încrederea asta oarbă în preoți…?!

Serios, nu vă gândiți că, dacă începe războiul, Moldova noastră e vizată prima? Nu vă gândiți că s-ar putea într-o dimineață liniștită să vedeți nu stele căzătoare, ci rachete zburătoare? Iar dacă perspectiva pericolului morții este clară, oare nu ar fi cazul să fiți ortodocși, voi toți cei care nu mai luptați cu ecumenismul, ci îl susțineți, prea necucernicilor și necuvioșilor?

Dar este clar că surdului poți să îi strigi la urechi cu megafonul, el tot… în ceață va rămâne!

Cu urări de bine,

cel încă viu și cu recunoștință ortodox,

pr. Ciprian Staicu

Notă: ce frumos zicea Sfântul Ierarh sârb Nicolae Velimirovici: „Binecuvintează, Doamne, pe vrăjmașii mei! Binecuvântează-i și-i înmulțește; asmute-i și mai mult împotriva mea, ca fuga mea spre Tine să fie fără întoarcere, ca să se rupă nădejdea mea în oameni, ca pânza de păianjen.”

Pentru cine vrea să cunoască învățătura ortodoxă:

CARTE DOCUMENT: „Învățătura Sinoadelor Ecumenice despre întinarea prin erezie și validitatea Sfintelor Taine”

Carte DOCUMENT: 500 de pagini de teologie ortodoxă practică