Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Când ereticii și schismaticii au prea mult timp liber și nimic bun de făcut, sar împotriva preoției mele valide, pentru simplul fapt că aceasta îi arde. Ce bine!

Notă: Când vor exista din partea popilor eretici și schismatici, care hulesc preoția mea ortodoxă, astfel de dări de seamă despre ei înșiși, mai vorbim. Că unii nici măcar episcopul eretic nu știe că s-au îngrădit de el. Alții nici cum îi cheamă pe toți Sfinții Apostoli nu știu, iar dacă îi întrebi când și unde au fost Sinoadele Ecumenice, se schimbă la față ca semaforul. Până atunci, Doamne miluiește și dă-i românului mintea de pe urmă, că poate acum îi duce dorul!

Înapoi la treabă, că este destul de lucru în ogorul Domnului!

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu