Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cartea folositoare în fiecare zi a anului (din seria „Izvoarele Ortodoxiei”)

Ultimele 10 exemplare disponibile în stoc

Cartea cuprinde 500 de pagini de teologie ortodoxă liturgică, aghiografică și patristică vasiliană, în format A4.

Concret, ea este organizată pe luni și pe zile, cuprinzând în fiecare zi cele mai frumoase citate din slujba din Minei a Sfântului sau a Sfinților prăznuiți, urmate de învățătura pe teme teologice a Sfântului Vasile cel Mare (ex: dacă în citatul din Minei a fost subliniat de noi cuvântul „răbdare”, urmează câteva citate din opera marelui Sfânt Părinte, despre răbdare).

Sunt valorificate astfel, în mod unitar, 12 Minee ale Bisericii (adică tot anul bisericesc) plus peste 2.000 de pagini, traduse din limba greacă, reprezentând opera integrală a Sfântului Vasile cel Mare.

Este o lucrare unică în teologia ortodoxă românească, care este de mare folos tuturor celor ce o vor citi. Noi am ostenit la ea aproximativ 18 luni. Cartea este tipărită – fără cod de bare – la Tipografia noastră Ortodoxă Misionară, spre slava lui Dumnezeu.

Cartea costă 70 Ron plus taxele poștale. Comenzile de la 3 exemplare în sus beneficiază de transport poștal gratuit în România.

Comenzile se pot face prin mail la ciprioan@yahoo.com și 0740788876 (pe watsapp). Plata se face în avans, ca donație în contul Asociației noastre, cu mențiunea „pentru Minee”:

Donează

Ostenitorii acestei lucrări:

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

prof. dr. Ioana Alina Staicu