Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Este bine să mergi… E rău să te smiorcăi…

Știați că ambele picioare împreună au 50% din nervii corpului uman, 50% din vasele de sânge și 50% din sângele curge prin ele? Este cea mai mare rețea circulatorie care leagă organismul. Așa că mergi în fiecare zi.

Dar când picioarele sunt sănătoase, atunci fluxul condiționat de sânge curge lin, încât persoanele cu mușchi puternici ai picioarelor vor avea cu siguranță o inimă puternică.

Îmbătrânirea începe de la picioare în sus. Odată cu vârsta, acuratețea și viteza de transmitere a instrucțiunilor între creier și picioare scade, spre deosebire de tineri.

În plus, așa-numitul îngrășământ cu calciu pentru oase se pierde mai devreme sau mai târziu în timp, ceea ce le face pe persoanele în vârstă mai predispuse la fracturi osoase.

Fracturile osoase la vârstnici pot duce cu ușurință la o serie de complicații, în special boli fatale, cum ar fi tromboza cerebrală.

Știați că în medie 15% dintre pacienții mai în vârstă mor maximum într-un an de la o fractură de șold?

Niciodată nu este prea târziu să-ți antrenezi picioarele, chiar și după 60 de ani. Deși picioarele noastre îmbătrânesc treptat în timp, antrenamentul picioarelor noastre este o sarcină pe tot parcursul vieții.

Mergeți zilnic 10.000 de pași.

Numai prin întărirea regulată a picioarelor, îmbătrânirea ulterioară poate fi prevenită sau redusă.

Vă rugăm să mergeți cel puțin 30-40 de minute pe zi pentru ca picioarele să facă suficient exercițiu și mușchii picioarelor să rămână sănătoși.

Ar trebui să împărtășiți aceste informații importante cu toți prietenii și membrii familiei dvs. de 40 de ani, deoarece toată lumea îmbătrânește zilnic.