Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Predică dogmatică împotriva ereziei papistase Filioque și introducere la studiul de drept canonic despre demisia din preoție

Apăsați pe link și apoi pe play:

https://audiomack.com/staicu-ciprian/song/sinaxar-4-februarie

https://audiomack.com/staicu-ciprian/album/predica

Predica poate fi ascultată și aici:


Notă: zilele acestea site-ul soundcloud nu a mers, nu l-am putut accesa deloc, așa că a fost mai dificil de găsit o soluție pentru a încărca sinaxarul și predica de azi. Dar a ajutat Dumnezeu, prin fiii mei duhovnicești, cărora le mulțumesc! Slavă lui Hristos!