Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Campioana Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou

Grupul Anatoly cântând La mulți ani campioanei naționale Raluca-Maria Artene

Scrisoare către Sfântul Efrem cel Nou

„Mă numesc Raluca-Maria Artene, am 10 ani, sunt din municipiul Sf. Gheorghe, jud. Covasna, şi în urmă cu două săptămâni am reuşit să câştig titlul de Campioană naţională la proba de 50 m spate. Această victorie o datorez şi ajutorului primit de la Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou, căruia îi dăruiesc medalia mea de aur.
Iată cum s-au desfăşurat lucrurile: în urmă cu aproape un an, în timp ce mă jucam în parc, din neatenţie, un copil m-a lovit cu piciorul şi mi-a fracturat clavicula. În timpul recuperării medicale am aflat de existenţa Sfântului Efrem cel Nou, iar la îndemnul părintelui Ciprian Staicu şi al doamnei preotese Ioana, am învăţat pe de rost troparul Sfântului Efrem cel Nou, am primit ulei de la candela sfântului, cu care m-am uns în fiecare seară pe locul accidentat, şi astfel m-am vindecat foarte repede, reluându-mi antrenamentele la înot.
De atunci mă rog în fiecare seară Sfântului Efrem cel Nou şi am reuşit să mă antrenez bine pentru fiecare competiţie la care am participat, obţinând mereu un loc pe podium.

Raluca final

 Visul meu de a deveni campioană naţională s-a împlinit în data de 16 iunie 2013 şi datorită promisiunii pe care am făcut-o de a mă ruga şi a-i mulţumi zilnic Sfântului Efrem cel Nou pentru ajutorul pe care simt că mi-l dă permanent.
În 16 iunie, în timp ce mă aflam la „ţarc” (locul unde noi concurentele aşteptăm intrarea pentru startul probei), m-am rugat cu mama mea, Maria, Sfântului Efrem cel Nou şi tuturor sfinţilor din ceruri să mă ajute să îmi stăpânesc emoţiile şi să urmez sfaturile date de domnul antrenor Ciprian Grosu; atunci am promis că dacă voi câştiga titlul de campioană îi voi da Sfântului Efrem cel Nou medalia mea, făgăduinţă pe care am împlinit-o în ziua de Rusalii. Acum medalia mea este pusă la icoana Sfântului Efrem cel Nou şi ştiu că el va fi mereu alături de mine şi mă va ocroti.
Sfinte Efrem îţi mulţumesc şi te iubesc!”

Troparul Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou
Ai strălucit ca soarele pe Colina Neprihăniţilor şi ai urcat la Domnul pe calea martiriului, dându-ţi sufletul sub loviturile necredincioşilor, Sfinte Părinte Efrem, Mare Mucenic al lui Hristos. Pentru aceasta, ai făcut ca dumnezeiescul har să se reverse neîncetat spre cei ce cu evlavie îţi strigă ţie: slavă Celui Ce ţi-a dăruit putere, slavă Celui Ce ţi-a dăruit harul tămăduirilor, slavă Celui Care dă tuturor tămăduiri prin tine.

Campioana Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou

8 Responses to Campioana Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou

 1. Alina says:

  Felicitari,draga Raluca-Maria! Sfantul Efrem cel Nou sa te ocroteasca si de acum inainte! Sfinte Mare Mucenice Efrem,roaga-te lui Dumnezeu pentru noi nevrednicii si pacatosii! Amin!

 2. Andrei says:

  Ma bucur enorm sa va vad oameni buni, romani si crestini adevarati, Dumnezeu si Maica Domnului impreuna cu Marele Mucenic al lui Hristos, Sfantul Parinte Efrem cel Nou, sa va binecuvinteze, sa va pazeasca in continuare viata fara de pacat, mantuire sa va daruiasca. Iertati.

 3. MunteanUK says:

  Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

  Este o bucurie să vezi cum Sfinţii – între care şi unul foarte drag mie, Sf. Efrem cel Nou – răspund rugăciunilor copiilor.

  Foarte frumos şi darul Ralucăi pentru Sf. Efrem. Mult mai bine şade medalia ei la icoană decât într-o lădiţă cu amintiri sau pe un perete din casă.

 4. cristina says:

  Slava Domnului ca exista astfel de copii care stiu sa isi puna nadejdea in Dumnezeu si sfintii sai, copii care astfel dau un bun exemplu de cum trebuie sa ne purtam in fata unor greutati ale vietii!

 5. Lucica says:

  Slava Lui Dumnezeu pentru toate !Un dar care ii va aduce Ralucai multa bucurie in viata !

 6. Adina says:

  Raluca, Sfantul Efrem cel Nou te va ajuta sa ajungi mare campioana, sa stii, iar Dumnezeu si Maicuta Sfanta impreuna cu Sfantul drag te vor rasplati insutit.

 7. Cristiana Stancu says:

  bravo!!!

 8. Dani says:

  Felicitări Raluca pentru ambele tale performanțe (fizice și spirituale), îți doresc mult succes în continuare și îmi doresc ca și copiii mei să îți urmeze exemplul de balans armonios între dragostea pentru Dumnezeu și Sfinții săi și dragostea pentru o viață sănătoasă.