Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Sfântul Efrem cel Nou – Prietenul ajutător la examenele vieții

6

L-am cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou în urmă cu vreo trei luni. Mi l-a prezentat o colegă de serviciu, arătându-mi o carte cu minunile făcute de către Sfânt pentru ajutorarea copiilor nou-născuţi. Când am văzut preotul de pe coperta cărţii, mi-am dat seama ca eu tocmai îl visasem. Atunci am înţeles ca visul a fost de la Dumnezeu şi că Sfântul Efrem cel Nou o să devină protectorul meu, deoarece treceam printr-o perioadă grea din viaţă. Aşa am început să caut cât mai multe informaţii despre Sfântul Efrem, am început să citesc Acatistele sau / şi Paraclisele Sfântului aproape zilnic. M-am apropiat foarte mult de Sfântul Efrem, pot spune că a devenit Prietenul meu, Confidentul meu.

În data de 8 octombrie 2013 am avut de susţinut examenul de sală pentru permis auto –  pe care îl tot amânam de ceva vreme deoarece aveam o oarecare frică, stângăcie. Învăţasem, dar mă temeam. M-am rugat Sfântului Efrem să mă ajute, să îmi dea curaj. Cu o seară înainte de examen l-am visat pe Sfântul Efrem, care mi-a spus că totul o să fie bine, o să iau examenul. Eu i-am promis că după examen o să duc un buchet de flori la Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi.

Am pornit de dimineaţă spre Suceava, pentru a susţine examenul. Înainte de a ajunge la examen am mai citit o dată acatistul Sfântului Efrem (cărticica cu acatistul o am mereu la mine). Ajungând acolo, cu acatistul Sfântului în buzunar, am intrat în sală, m-am așezat la calculator şi am început să rezolv chestionarele. Au fost uşoare, la primele 21 de întrebări nu am făcut nici o greșeală. Din cauza emoţiilor apoi nu m-am mai putut concentra şi am greșit 4 întrebări. Când am văzut că mai am de răspuns la o singură întrebare, decisivă pentru a promova examenul, am intrat în panică și am început să mă rog Sfântului Efrem să mă ajute. Cu mâna pe inimă vă pot spune că răspunsul corect la această ultimă întrebare a fost bifat de Sfântul Efrem, nu de către mine… Astfel am luat examenul… După aceea m-am ţinut de promisiunea făcută Sfântului, am dus un buchet de flori la Mănăstirea Bogdana.

În 29 octombrie 2013 am avut de sustinut un examen la serviciu (promovare în grad). Sfântul Efrem a fost alături de mine si la acest examen. Am avut cu mine o copie xerox a icoanei Sfăntului. Înainte de examen am citit acatistul lui. M-am descurcat foarte bine, atât la proba scrisă, cât şi la cea orală. Am primit calificativul foarte bine.

O altă minune a Sfântului Efrem: m-a ferit de căsătoria cu o persoană nepotrivită. În perioada când am început să studiez despre viaţa şi minunile Sfântului Efrem, mă despărţisem de prietenul meu cu care trebuia să ne căsătorim anul viitor. Am plâns mult, mereu mă rugam Sfântului să îmi arate dacă acest barbat este sau nu partea mea. Dacă într-adevăr este partea mea să mă ajute să mă împac cu el. Acum câteva zile am aflat că fostul meu prieten fusese căsătorit şi că s-a împăcat cu fosta lui soţie…

Multumesc lui Dumnezeu, Măicuţei Domnului, Sfântului Efrem, Sfântului Nectarie, Sfântului Ioan Rusul pentru ajutorul acordat. Doamne ajută!

 

Daniela din Bucovina

2 Responses to Sfântul Efrem cel Nou – Prietenul ajutător la examenele vieții

 1. Denisa M. says:

  Sfântul Efrem cel Nou
  Ȋn urmă cu ceva timp, duhovnicul meu m-a îndemnat să citesc acatistul Sfântului Efrem în fiecare vineri. La început am fost sceptică şi cum nu auzisem niciodată de acest Sfânt, am ignorat sfatul duhovnicului meu. După un timp, citindu-i minunile şi de cât de grabnic ajutător este Sfântul Efrem am început să-i citesc acatistul în fiecare vineri. Şi ii mulţumesc lui Dumnezeu că am ascultat! La început mă rugam pentru liniște sufletească Sfântului, dar intrând in sesiune şi studiind pentru prima dată într-o limbă străină am simțit greul care mă așteaptă şi am decis ca în fiecare vineri să mă rog pentru ajutor la examene şi luminarea mintii. Chiar dacă nu am citit acatistul său în fiecare zi, ziceam o rugăciune mică înainte de fiecare examen către Sfântul Efrem.
  Sesiunea se încheiase şi eu așteptam nerăbdătoare rezultatele. Mai târziu, am aflat că trecusem 6 din 8 examene. Am zis bine, nu am învățat eu destul ( examenul de matematică şi cel de economie nu le trecusem), m-am resemnat şi am mulțumit Sfântului Efrem pentru reuşita celorlalte. Menționez că la economie am avut o notă foarte proastă, 2 din 20 şi chiar dacă nu reuşisem eu să parcurg toată materia, anumite teorii economice tot le stăpâneam. Am decis să merg să-mi văd lucrarea, deşi colegii mei care au avut o notă asemănătoare îmi spuneau că nu vad rostul să meargă dată fiind nota foarte mică. Am lăsat ruşinea la o parte, pentru că îmi era din cauza notei, şi am zis să merg să iau notițe pentru următorul examen.
  Ajunsă la întâlnirea cu profesoara, văd pe foaia mea de examen o notă mult mai mare. Ȋntreb dacă aceea e lucrarea mea. Şi profesoara îmi spune că da, şi mă întreabă de ce sunt așa de surprinsă. De fapt, profesoara a făcut o greșeală când mi-a trecut nota în catalog şi dacă nu mergeam in acea zi ea nu știa că de fapt eu nu trecusem „oficial” examenul, iar eu nu aş fi aflat că trecusem.
  Am fost atât de fericită şi mi-am dat seama cât de mult Sfântul Efrem m-a ajutat. Ȋi mulțumesc cu recunoștință şi cred că mă va ajuta şi în sesiunea următoare. E adevărat că Dumnezeu ne ajută, dar trebuie să avem credința. Întâmplarea cu nota greșită, mi-a întărit încă o dată credința în Dumnezeu şi în Sfinții Săi.
  Dragi studenți şi elevi, rugați-vă cu încredere la Sfântul Efrem cel Nou că ne ajută mai mult decât ne dăm noi seama.
  Doamne ajută!
  Denisa M.

 2. Pingback: Examen trecut ”neoficial” | MĂRTURII DESPRE EXAMENE LUATE