Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Suntem alături de părintele Elefterie până la capăt !

IPS IOACHIM,

Cu destul de mulți ani în urmă am fost fiică a Eparhiei pe care acum o păstoriți, după care m-am mutat din Roman, dar am rămas fiică duhovnicească a Părintelui Elefterie și am urmărit și urmăresc din motive de suflet ce se întâmplă în viața Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cel mai adesea pe site-ul episcopiei, precum și pe alte site-uri, am citit și scrisorile pe care vi le-a adresat Părintele Elefterie în luna august, și răspunsul pe care l-ati dat, după care am rămas fără putere de a face vreun comentariu, dar dacă îmi îngăduiți, vă pot mărturisi că în urma citirii scrisorilor mi-a venit în minte o declarație pe care ați făcut-o neașteptat de clar , tranșant și foarte emoționat în cuvântul de la hirotesia întru Arhiepiscop : „ÎN PRIMUL RÂND VREAU SĂ MĂ MÂNTUIESC ” .
Mă întreb, poate nu e treaba mea, dar nu pot fi indiferentă, OARE CREDEȚI CĂ PĂRINTELE ELEFTERIE ESTE UN OPONENT AL ACESTUI DEZIDERAT PE CARE VI L-AȚI PROPUS ?…
…OARE CREDEȚI CĂ PRIN CELE PE CARE VI LE-A SCRIS VREA ALTCEVA DECÂT MÂNTUIREA TURMEI AL CĂREI ÎNTÂI STĂTĂTOR SUNTEȚI ?…
Nu pot înțelege și recunosc că mintea mea e scurtă, dar și lucrurile sunt clare, este o ruptură între dezideratul pe care l-ați declarat și cele pe care cu atâta durere în suflet și cu dragoste nefățarnică vi le-a scris Părintele Elefterie.
Numai faptele Înalt Preasfinției voastre vor putea da răspuns acestei rupturi între vorbe și fapte.
Oricine citește scrisorile Părintelui Elefterie simte durerea și sinceritatea cu care sunt scrise tocmai pentru a ne feri de erezia veacului acesta, ecumenismul. Nu ne rupem de Biserică cei care vrem să ne îngrădim de erezie. Pacea și liniștea dacă nu sunt in Adevăr ,ne fățărnicim.
Glasul Părintelui Elefterie ne orientează spre Lumină ,spre a ieși din confortul mincinos al veacului acesta trecător , spre a ne sili pentru a dobândi Împărăția Cerurilor, spre a nu fi găsiți „căldicei” la venirea Domnului.
Vă rog să-mi iertați neputința și Vă mulțumesc dacă ați citit aceste rânduri pe care și eu le-am scris cu durere, stângăcie și sinceritate.

Ana Irina Lugojan

26 Responses to Suntem alături de părintele Elefterie până la capăt !

 1. Lugojan says:

  PĂRINTELE ELEFTERIE SE AFLĂ IN ADEVĂR SI ADEVĂRUL ÎL APĂRĂ .
  Să nu ințeleagă cineva că mă erijez în vreun apărător al Părintelui Elefterie, ar fi cu totul eronat .
  Eu nu pot decât să-mi asum din durerea pentru o nedreptate care e pe cale de se pecetlui oficial .

 2. Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

  DOAMNE AJUTA
  In Galati de 1 sept la hramul Bisericii Sfantul Vasile si Sfantul Dionisie Exiguul a slujit ereticul mason Casian Craciun cu semnatura la adunarea talhareasca din Creta 2016
  Dupa slujba si predica unde ecumenismul isi arata coltii si unde cu viclenie pentru ” a bate saua .sa pricespa gloata ..” ctitorii Bisericii erau prezentati ca Sfinti Episcopul Chesarie si Parintele pravoslavnic Boris (care pe mine m a si Botezat in aceasta Biserica ) spre iesire din Biserica l am intrebat pe acest eretic pindar de ce ati vandut Orthodoxia in Creta ?
  Nu mi a raspuns doar tinea mana precum un indracit de papa …pentru ca am vazut asemanarea vizibila
  Si am continuat ” ati vandut Orthodoxia in Creta nu ?”
  Parintele Oancea ” haideti dna lasati asta acum ” m am uitat la dlui si in sine m am gandit doar atat …cat de vicleni si cat de vanzatori sunt pentru Dreapta Credinta
  A trecut mai departe ” ps Casian ”
  Si apoi am marturisit pe fata Adevarul nu m am mai uitat ce si cum
  Sunteti ANAXIOS ANAXIOS ANAXIOS
  Sunteti lupi in piei de oaie
  La o saptamana dupa in data de 8 sept se terminase slujba si merg la pangard cumpar doua lumanari si trec pe linga ” parintele ” Ninel Tugui pt cine nu stie este directorul seminarului din Galati …astfel se terminase pomenirea pentru cei vii ca oamenii isi imparteau si citea ectenia pt cei adormiti
  M am dus sa aprind la vii o lumanare si cand am aprins lumanarea inainte de a o aseza un gand de Sus m a luminat parca atuncea si am pomenit mai inainte pentru tot clericul care lupta impotriva sinodului talharesc din Creta si apoi pomelnicul obisnuit
  In timp ce ma pregateam sa asez lumanare deodata aud numele meu de botez si familie rostit unu dupa altul intre numele celor adormiti care erau nume cu diminutive arhaice ..marita , marghioara
  Nu mi venea sa cred si am zis DOAMNE ce i asta
  Se practica „cultul mortilor ” ?
  Mi am dat seama despre ce este vorba nu am spus nimic si am plecat .
  Deci lupii in piei de oaie cand sunt dati pe fata de la cap incep a si da pe fata toata arama .
  Oare cati bolovani de piatra si lupi in piei de oaie avem pe acest pamant ?
  Sa facem macar un recensamant sa nu murim prosti ca n am stiut a avea habar , cu dovezi si probe …poate ca asa vom mai Salva ce se mai poate Salva dintr un Neam Sfant dintr o Tara ocupata si o Dreapta Credinta vanduta pe la Creta pe care naimitii o vor ingropata
  SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE
  Amin.

 3. didi says:

  Felicitari. Putini vor ramane pe baricade (in ADEVAR), cand cel satana lucreaza pe pamant prin masonerie.

 4. Eftimie says:

  Suntem un grup de credinciosi apropiati Parohiei Capela Spital Piatra Neamt unde slujeste Pr Mihail Popescu- Vrednic este, aflat momentan in concediu din cate intelegem. Suntem ingrijorati pentru Sfintia sa, dar totodata solidari cu Pr Elefterie Tarcuta – Vrednic este. Aflam cu tristete din ziarul Realitatea de Neamt, ca maine 12 septembrie va veni la deschiderea de an scolar la seminarul teologic din Piatra Neamt, fostul mitropolit Teofan – semnatar al ereziilor ecumeniste din Creta- NEVREDNIC-ANAXIOS unde va sta alaturi de dir. adj. o catolica ce a fost numita cu binecuvantarea Sa. Ne dezicem si ne ingradim de orbirea duhovniceasca a celui alunecat si de aceste erezii de care ii este si rusine gurii a pomeni. Pe Pr Elefterie Tarcuta il imbratisam cu frateasca grija si incredere in apararea Bunului Dumnezeu si a Maicii Domnului! Doamne ajuta!

 5. Gheorghe says:

  Ceea ce se i intampla acum parintelui Elefterie este de necrezut.Faptul ca a avut curajul si taria de a demasca greselile facute de IPS Ioachim i-a atras antipatia tuturor preotilor de la catedrala Arhiepiscopala din Roman in frunte cu IPS Ioachim Bacauoanul si a fost oprit de la slujire si de a mai spovedi.Situatia parintelui este incerta si din surse sigure s-a aflat ca parintele v-a pleca fortat fiind de IPS Ioachim.Pacat ca vom ramane fara unul din cei mai buni duhovnici pe care i-a avut Romanul in ultimul timp.

 6. Cristian says:

  Frumoase şi folositoare cuvinte exprimate de Ana Irina Lugojan ( Suntem alături de părintele Elefterie până la capăt !)
  „Deci dacă ochiul tău e curat, tot trupul tău va fi luminat; dar dacă ochiul tau e rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult?” (Matei 6, 22-23).
  Privită cu ochii curaţi ai sufletului, situaţia de fapt care are loc în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, are ca şi cauză problema orientării pro-ecumeniste a ierarhilor noştri, în particular a IPS Ioachim, acceptată, cu subtilitate, la Sinodul din Creta.
  Unde e lumina şi unde este întunericul? sau
  Cine ne poate stinge sau aprinde lumina? sau
  Când este lumină şi când este întuneric?
  Poziţia Parintelui Protos. Elefterie e asemenea cu “Glasul celui ce strigă în pustie: Pregatiţi calea Domnului…”(Matei 3,3), strigăt care aşteaptă indicarea unui reper mântuitor de către IPS Ioachim, într-un pustiu spiritual care este atât de profund în aceste vremuri în care, pentru o societate civilă debusolată (suntem cu toţii madulare ale ei), cuvintele de ordine sunt: banul, manipularea prin dezinformare, spectacolul neroditor, desfrâul, distracţia.
  Dar cine se sinchiseşte de acest strigăt? sau
  Cui îi pasă de acest strigăt de ajutor? sau
  De ce ne tulbură liniştea, când noi avem lucruri mai importante de făcut?
  Cred, în adâncul sufletului, că IPS Ioachim va găsi, într-un moment de adâncă meditare, căldura şi puterea sufletească să se aplece, cu dragoste de arhipăstor, de la suflet la suflet şi nu de la “vlădică la opincă”, asupra fiului (Pr. Elefterie) care îi oferă o iubire ca “sarea în bucate”, iubire jertfelnică întru Hristos, pe care nu o va mai găsi uşor la alţi fii duhovniceşti. Apoi, cu multă trudă, împreună cu părinţii pricepuţi în desţelenirea sufletească a păstoriţilor, să lucreze pentru mântuirea credincioşilor eparhiei noastre.
  Dezamăgit şi mai mult, îngrijorat de indiferenţa multora dintre noi, îmi doresc ca strigătul Părintelui Protos. Elefterie să ne trezească la credinţa mărturisitoare a Sfinţilor Parinţi şi să nu ajungem să fim urmăriţi de glasul acuzator al conştiinţei, în tot restul vieţii, pentru lipsa de trezvie din momentele de încercare.

  Cristian

 7. Cristina says:

  Lasati.l pe Parintele Elefterie la locul lui! Daca ierarhii, care au fost in Creta, vad ca multi din cinul monahal si laic se opun, de ce nu fac rugaciune la Dumnezeu ca sa le arate ce.au facut: bine sau rau?

 8. Carmen says:

  Scrisoare adresata IPS Ioachim de către credincioși si semnaturi pentru ramanea Părintelui Elefterie!

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1654700378175954&id=100009080247565

 9. vasile says:

  Il cunosc pe parintele protos. Elefterie de 23 ani. Stiu dragostea cu care ii inconjoara pe oameni si sfaturile intru dreapta credinta pe care le ofera. Este printre ultimii monahi „la vedere” luptator si aparator al dreptei credinte. Pe vremea cand traia vrednicul de pomenire pr. Cleopa Ilie si cineva ii cerea sfat si cuvant de invatatura, la intrebarea acestuia: „de unde esti ?” daca raspunsul era: „din Roman”, replica parintelui era: „ce cauti la mine…mergi la Elefterie…il aveti acolo….nu va spun eu mai mult decat va spune el…”. Parintele Elefterie este un aparator al Adevarului si Dreptei Credinte Ortodoxe. Parintele este un Marturisitor al dreptei credinte…cine v-a da ascultare sfaturilor lui, mantuire v-a gasi.

 10. admin2 says:

  Întreruperea pomenirii este un drept și o obligație în caz de erezie. Ecumenismul este erezie. A nu pomeni un episcop ecumenist este îndreptățit. Adunarea ecumenistă din Creta a fost judecată deja – culmea, cu 33 de ani înainte – și pentru că a introdus oficial ecumenismul in Biserică, această adunare se află sub ANATHEMA Sinodului ROCOR din 1983. Așa că argumentul dvs cu așteptatul nu are fundament.
  Pr Ciprian

 11. Carmen says:

  Mulți credincioși s-au inscris in audienta la IPS Ioachim. Au fost depuse si semnaturile la secretariat. Nu numai ca nu ai fost luati in seama si nici chemati in audiență, tocmai s.a aflat ca Părintele Elefterie este mutat astăzi. Fara vreo siguranta ca va fi dus exact acolo unde se scrie si, cu atat mai puțin, nu se stie ce se va intampla cu el acolo!

  „Am primit decizia: …Conform hotararilor Sf.S.Ecumenice (Can.4,Sin.4;Can.21,Sin.7) calugarii sunt datori a ramane in ascultare..Intrucat in urma..ati decis deliberat sa nu mai pomeniti chiriarhul locului,va faceti vinovat de schisma…potrivit prevederilor Regulamentului autoritatilor canonice disciplinare..ale B.O.R. In aceste conditii,vi se aplica incepand cu data de 13. 09.2016,sanctiunea opririi de la savarsirii tuturor lucrarilor sfinte timp de 30 zile si mutarea disciplinara la M.Inaltarea Domnului,com.Zemes,jud.Bacau.”

 12. Aparator al Ortodoxiei says:

  Schitul românesc Prodromu s-a dezis de grupările nou-zelotiste din Athos care îndeamnă prin scrisori la nepomenirea patriarhului ecumenic Bartolomeu. Să ne reamintim că doar cu puțin timp în urmă au apărut unele interviuri tendențios realizate cu bătrânul Iulian de la Prodromu de unii agitatori în această direcție. Să sperăm că această poziționare include și delimitarea de acțiunile schismatice ale episcopului ucrainean Longhin Jar de la Bănceni…
  Părinții de la Prodromu socotesc schisma o pagubă prea mare pentru Biserică, care trebuie evitată cu toată puterea.
  Textul scrisorii Schitului Prodromu este întărit și de scrisoarea Mănăstirii Marea Lavra către Sfânta Chinotită a Muntelui Athos, după cum se știe, prima în ordinea ierarhică a Muntelui.
  Textele în greacă ale scrisorilor pot fi citite mai jos:
  http://agioritikesmnimes.blogspot.ro/2016/08/8911.html

 13. Teodor Stela(crestinul orthodox) says:

  ANATHEMA este Bartolomeu al Constantinopolului ANATHEMA ANATHEMA
  ANATHEMA este Daniel Ciubotea care patriarh al României numai este ANATHEMA ANATHEMA
  Anathema sunt toți care au semnat in Creta pentru talharirea ORTHODOXIEI ANATHEMA ANATHEMA
  ANAXIOS ANAXIOS ANAXIOS SUNTETI
  amin.

 14. Maria says:

  Sa se duca el acolo unde il trimite pe Pr.Protosinghel Elefterie.

 15. Maria says:

  Asa cum DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS a fost judecat pe nedrept,la fel se-ntampla si cu Pr.Protosinghel Eleftetie.Stiti cat de mult se bucura pentru asta.MAICUTA DOMNULUI il acopera cu SFANTUL EI ACOPERAMANT.

 16. PARASCHIVESCU CRISTIAN says:

  Abuzurile si bataia de joc a inaltului Ioachim de Roman si Bacau sunt binecunoscute!Ajuns in aceasta inalta demnitate prin legaturile ascunse(a se citi ,,de afaceri”) cu Preainaltul Daniel(a se aminti faptul ca a fost consilier personal al Preainaltului in perioada cand era Mitropolit de Iasi).Frica si teroarea pe care le-a impus clerului laic si monahal sunt binecunoscute,toti resemnandu-se cu cateva exceptii care au suferit pedepse severe.Har Domnului ca noi laicii nu suntem datori la ,,ascultare”si mai putem vorbi liber!Se impune atitudine militanta impotriva unor astfel de ieranhi!Ei nu ar mai exista daca noi enoriasii nu am exista.Biserica este formata si din noi marea masa de enoriasi!

 17. daniela says:

  sa trimitem catre ierarhi scrisori de sustinere fata de par Elefterie.
  eu am scris la patriarhie, mitropolii, arhiepiscopii, episcopii. astept raspuns din partea dansilor.
  daca doriti sa va trimit scrisoarea, astept solicitarea pe email.
  multa sanatate si curaj, par Ciprian!!!

 18. Lugojan says:

  HRISTOS A INVIAT !
  Dar stim ca inainte de Inviere a fost salvat Baraba si vandut Domnul Hristos .
  Cu frica de Dumnezeu si cu sfasietoare durere , dupa modesta-mi cugetare , pot acum doar sa decid CA MA AFLU IN SCHISMA FATA DE CEI CARE IL CONSIDERA SCHISMATIC SI DEMN DE A FI OSANDIT PE PARINTELE PROTOS.ELEFTERIE TARCUTA, DECI IN SCHISMA (SEPARARE) DE IERARHII CARE AU SEMNAT DOCUMENTELE INTRUNIRII DIN CRETA SI ASTA PENTRU CA CRED DIN TOT SUFLETUL CA ESTE MODALITATEA DE A RAMANE IN BISERICA CEA UNA INTEMEIATA DE DOMNUL IISUS HRISTOS.
  Crestinii ortodocsi romani suntem acum pusi in fata unei alegeri mantuitoare.
  Este o parere personala si mi-o asum cu gandul la Imparatia lui Dumnezeu pentru care parintele Elefterie Tarcuta a ales si a primit sa suporte cele hotarate de Ierarh si pentru a nu parasi Biserica , preferand sa suporte cele randuite schismaticilor.
  Regret ca zilele trecute mi-am deschis inima si am crezut ca pot sa ma adresez unei inimi, nu unui “cod de canoane” aplicate “politic corect” ,in litera si nu in Duhul lor, adica a Sfintilor Parinti si a Sfintei Evanghelii…dar sunt prea inalte acestea pentru mine si nu vreau sa gresesc.
  Imi cer iertare si fata de cuviosii preoti si arhimandriti care pana nu demult imparteau intrarea si culuarul cu parintele Elefterie si care se aratau nemultumiti de mirosul celor care asteptam sfat, spovedanie, mangaiere de la duhovnicul nostru.
  Ingaduiti-mi si marturisirea ca sunt ardeleanca dupa toti bunii si strabunii mei, am trait 32 de ani in Oltenia si din mila lui Dumnezeu am fost si raman fiica duhovniceasca a parintelui protos. Elefterie Tarcuta, iar cand situatia si distanta a cerut-o m-am marturisit si la alti duhovnici. Acum mai multi ani mi-a spus cineva: “ca orice ardeleanca esti si putin ecumenista…”,asta pentru ca am invatat intre cei care am crescut sa am ingaduinta si consideratie fata de cei din jur si multi dintre cunoscutii, prietenii, vecinii din copilarie erau catolici, protestanti, chiar evrei. Scriu asta pentru ca observ unele pareri orientate in favoarea ierarhilor ecumenisti incearca sa aduca argumentul ca respingerea celor semnate in Creta ar putea crea probleme cu cei de alte confesiuni… Chiar pr. Teodor Zisis, în interviul acordat pr. Ciprian Staicu, spune că ECUMENISMUL PROPOVĂDUIT PE FAȚĂ DE IERARHI CONTRAVINE ORTODOXIEI. NOI CREDINCIOȘII DE RÂND NICI NU AVEM CUM SĂ NE SEPARĂM IN VIATA DE ZI CU ZI de vecinii, colegii sau alte persoane de alte confesiuni pe care le întâlnim în relațiile sociale și asta nu înseamnă că facem compromis în ce privește adevărurile de credință ortodoxă.
  Daca imi amintesc bine, acum cativa ani la usa parintelui Elefterie asteptau pentru un sfat si persoane care erau catolice, chiar si maici catolice am vazut cerandu-i sfatul.
  Mai marturisesc ca si una dintre bunicele mele, care m-a si crescut, era reformata, iar bunicul ortodox. Legat de asta pot spune ca imi dau seama acum, la distanta catorva generatii, ce implicatii a avut in viata lor si a copiilor, respectiv nepotilor o asemenea castorie „mixta„. Si tot legat de asta spun ca m-am cercetat sufleteste atunci cand necazurile ca urmare a pacatelor m-au constrans sa strig la Dumnezeu si sa alerg la Biserica, puteam sa aleg si alta „biserica”, dar mila lui Dumnezeu nu m-a lasat, chiar daca au fost si ispite…si am ramas in Biserica Ortodoxa,unde am si fost botezata dintru inceput si in care doresc sa raman .
  Cred ca parintele Elefterie s-ar impotrivi atator vorbe de bine pe care ne straduim sa i le aducem. Fiii si fiicele lui duhovnicesti ne-am unit zilele acestea pentru a ne exprima durerea si neputinta de a intelege motivele pentru care ne este indepartat duhovnicul si pentru a aduce argumentele noastre in favoarea gasirii unei solutii care sa permita continuarea pasnica a vietii noastre duhovnicesti .
  Sigur ca suntem ingrijorati pentru sfintia sa, ca om, stiind ca sufera de unele boli inca din copilarie si tinerete, de alte boli care s-au strans datorita varstei… Iertare ca spun acestea., dar cum sa nu te ingrijorezi in fata atitudinii luate de Ierarh. (Am vazut ca “Aparatorul-ortodox“ nu are nume sau prenume macar, cum avem cei care am considerat ca avem cava de spus in aceast situatie, oricum se cunoaste “duhul“,dar slava Domnului ca ne putem exprima cu totii ).
  Parintele Elefterie nu a smintit pe nimeni, din contra de fiecare data ne-a impacat sufletele, ne-a indulcit amarul, ne-a convins sa iertam si sa gasim puterea de a merge mai departe si sa induram nedreptatile din lume.
  Despre speranta pe care o exprima zilele trecute Pr. Ciprian Staicu cand publica semnaturile celor din Creta si raza de lumina pe care o intrezarise in marturisirea de credinta a IPS Irineu al Olteniei, imi amintesc ca parintele Elefterie mi-a spus in vreo doua discutii ca IPS Irineu este “cel mai mare cunoscator de dogmatica din tara “…. Imi amintesc discutia IPS Teofan cu credinciosii care ii cereau sa-si retraga semnatura de pe documentele din Creta si care semnalau ca in unele manastiri incep prigoane asupra celor care resping intrunirea din Creta, IPS Teofan raspunde, neaga : “Sa nu fie! “… Iata ca este !
  Parintele Elefterie nu a acceptat amanarea pe care ierarhii o tot cer sub diferite motive,discutii si alte compromisuri in credinta si dogma. Este prigonit pentru ca nu a pregetat sa se separe de erezia ecumenista.
  Ne doare pentru decizia care s-a luat in privinta parintelui Elefterie Tarcuta, nu putem decat sa ne desertam pe aici gandurile pentru ca acum nu avem cui spune in taina si cu incredere ce avem pe suflet.
  Cu toata slabiciunea sufleteasca pe care o simt, CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU, VREAU SA URMEZ CREDINTA PARINTELUI ELEFTERIE pe care a marturisit-o in cele doua scrisori adresate Ierarhului sau, sa-mi pastrez pacea si nadejdea cea buna catre Dumnezeu , Domnul nostrum Iisus Hristos, Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si Toti Sfintii.
  Doamne ajuta!
  Ana-Irina Lugojan
  P.S. Rog ca acest comentariu sa ramana aici, printre celelalte.

 19. Lugojan says:

  Ma alatur d-nei Cristina care se intreaba de ce nu se face rugaciune pentru a lamuri adevarul despre intrunirea din Creta, confruntari cu ereticii au fost la sfintele sinoade … Maine chiar se praznuieste Sf. Mare Mc. Eufimia.
  Dupa cele 30 de zile cat Parintele Elefterie este oprit de la savarsirea tuturor lucrarilor sfinte, ar urma sa fie chemat in consistoriu…si probabil alte masuri de constrangere.

 20. Lugojan says:

  …Noi vorbim din cele scrise aici…decizia oficiala in cazul parintelui Elefterie nu o cunostem… probabil e o „problema interna ” a Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului si nu a fost facuta publica .

 21. Anca MARIA says:

  Adevarat A Inviat !

  Da. E timpul sa marturisim. Sa vorbim in piete publice, la locurile de munca, in sfintele biserici si sf. manastiri. Oriunde si oricand. Cu timp si fara timp. TREBUIE SA-L URMAM pe Parintele Protos. Elefterie (ELEFTERIA = LIBERTATE in greaca) TARCUTA. Sa NU ramane fara cei care STIU ca dansul apara ADEVARUL. Sa trecem la fapte. Preotimea trebuie fortata de pleroma, de fiii duhovnicesti SA NU TACA odata si alaturi de credinciosii ortodocsi, alaturi de par. Elefterie Tarcuta.

 22. titi says:

  suntem alaturi de p. Ciprian, p. Macarie, p. Antim, p. Ieronim, p. Elefterie si de cei multi nestiuti care drept ne invata Cuvantul adevarului. Dumnezeu sa ii aiba in paza si sa le dea smerenia sa fie uniti.pentru noi cei multi

  • admin2 says:

   În smerenie și în echipă stă puterea. Ai lui Hristos suntem, nu ai noștri. Lui ne închinăm și Lui I se cuvine slava, împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt.
   Cu nețărmurită dragoste de Adevăr, echipa și dactilograful (pr. Ciprian)

 23. ilie says:

  Pentru doamna din Galati: stati linistita pomenindu-va la adormiti ei va fac un bine caci Hristos stie ca sunteti vie si El va pomeneste cu cei vii !
  Osanda este peste ei, nu peste dv. Cat de curand Sf Ierarh Nicolae ii va matura pe acesti vanzatori ai Credintei Celei Adevarate si vor fi rusinati