Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Iubirea de Adevăr, adică de Dumnezeu (Ioan 14, 6) sau slujirea tatălui minciunii, care este satana (Ioan 8, 44)? Ce alegi, ortodoxule?

geron-savvas-lavriotis

Doamne ajută!
Aseară, la conferința de la Brașov a părinților athoniți, a fost minunat. Un ieromonah local a încercat să tulbure în mod agresiv și fanatic începutul conferinței, dar gheronda Sava i-a răspuns cu multă dragoste, fapt pe care acela nu l-a îndurat și … dus a fost (îi dorim să fie cu Dumnezeu mereu, în Adevăr). A mai fost și un nene la vreo 150 kg care a proferat amenințări pe hol, s-a luat tare și de mine, chiar mi-a făcut poze mie, un biet trecător. Îl cheamă Vasile (nu știu dacă este și el … cel Mare sau nu…) Doamne, dă-i sănătate și mântuire în Adevăr !
Conferința a decurs bine, întrebările au fost foarte interesante. Nu s-a văzut nici un duh de schismă, de negare a autorității arhierești, de minciună sau calomnie, ci a fost o cuvântare în duhul Sfinților Părinți. Că mulți ”teologi” ecumeniști au studiat prin Apus, având ca profesori pe eterodocși, este de fapt o premisă din care reiese și o concluzie normală: nu prea știu ce înseamnă duhul Sfinților Părinți. De aceea nu pot pricepe Adevărul.
Constituția României – legea supremă în stat – garantează dreptul la liberă expresie și dreptul la liberă circulație. Așadar ”teologia bâtei” folosită de ecumeniști nu impresionează pe cei care au Duhul lui Hristos în ei și mărturisesc cu smerenie, dar cu fermitate, Adevărul scripturistic și patristic. Nici un Regulament al vreunei instituții – deci nici Regulamentul de organizare și funcționare al BOR nu se poate opune Constituției României, așadar fiecare are dreptul la părere și are, desigur, conform bunului simț, de altfel specific românesc, obligația să asculte părerea celuilalt. Din păcate, ecumeniștii nu vor să ne spună argumentele lor, le ascund în mănușa cu care țin strâns bâta. Pierderea lor, ce să faci!
Și acum îngăduiți-mi să vă spun veștile bune:
1. Părinții athoniți au pregătit și este gata de publicare un text plin de durere și de smerenie, dar și de mărturisire autentică, către Sf. Chinotită, în care spun că au așteptat destul ca aceasta să ia o atitudine referitoare la Sinodul din Creta. Răbdarea are limite, că nu putem să Îl batjocorim pe Dumnezeu prin nepăsare. Deci Athosul este pe poziții. Să nădăjduim că vocea lui va fi unitară și toți părinții vor fi de partea Ortodoxiei, nu a ”vrăjmașilor Fiului Fecioarei”, dintre care cei mai răi sunt ecumeniștii sincretiști.
2. În luna ianuarie 2017 grecii pregătesc o sinaxă panortodoxă, la care vor participa episcopi, clerici, monahi și mireni din toată lumea, pentru a fi anatematizate hotărârile eretice și sincretiste ale Sinodului ecumenist din Creta. Acolo va fi glasul Bisericii, în Duhul Sfânt. Să ne ajute Dumnezeu să mergem! Avem toată binecuvântarea Sfinților Mucenici și a Sfinților Mărturisitori ai Bisericii celei Una, care este Sfânta Ortodoxie.
Mesajul părintelui Sava Lavriotul este clar: lupta trebuie dusă din interiorul Bisericii, nu vom ieși din ea, ne rugăm pentru ierarhii noștri să ia atitudine mărturisitoare împotriva ecumenismului, iar semnatarii din Creta să se dezică – simplu – de semnătura pusă pe documentele sincretiste și eretice de acolo. Suntem pregătiți de orice prigoană, nu pentru tăria noastră, căci suntem neputincioși, ci pentru Puterea care vine de la Tatăl, prin Fiul, în Duhul Sfânt. Amin.

Așa să ne ajute Dumnezeu !

Pr. Ciprian-Ioan Staicu

(umil traducător aflat în trecere

pe la Brașov aseară)

8 Responses to Iubirea de Adevăr, adică de Dumnezeu (Ioan 14, 6) sau slujirea tatălui minciunii, care este satana (Ioan 8, 44)? Ce alegi, ortodoxule?

 1. Maxymos says:

  Sinaxa panortodoxă din ianuarie este sigură?(Dă Doamne!!)
  Ceva înregistrări video?? mulțumesc

  • admin2 says:

   1. Da, va fi un adevărat Sinod al Ortodoxiei luptătoare. Grecii nu se lasă !
   2. Azi-mâine, cei care s-au ocupat.
   Doamne ajuta
   Pr Ciprian

 2. ovidiu says:

  In ce conditii se va tine ? Tot cu episcopii eretici ,care chipurile se vor pocai! mai bine lipsa! pana nu vor fi dati afara toti care au semnat in creta, inclusiv neamurile lor , nu vom avea liniste !

  • admin2 says:

   În nici un caz cu ei, ci cei care lupta împotriva blasfemiilor din Creta, din toată lumea. Și nu sunt puțini.

 3. Lugojan says:

  Buna seara!
  La conferinta de la Bucuresti nu a venit translatorul, a tradus un tanar grec care nu stia forte bine romaneste, ajutat de unul dintre parintii romani, dar nu a fost asta nicio problema.
  Multumim parinte Ciprian pentru vestile bune !

 4. Elena B. says:

  Am fost la Brasov. Limpede, clar, hotarat, cu mult echilibru si dragoste. Asa a vorbit parintele Sava. De nota 10 colaborarea cu parintele Staicu care a tradus, a marturisit, a moderat, dupa cum era cazul. Din intrebarile puse din sala s-a vazut preocuparea, ingrijorarea dar si hotarirea de a starui in adevar, ale celor veniti la conferinta (monahi, monahii si mireni) si inca o data in plus situarea pe temeiul Sfintilor Parinti in sfaturile si raspunsurile pe care parintele Sava le-a dat. A fost o seara ziditoare. Doamne ajuta! Multumim organizatorilor! Elena B.

 5. Emil Baciu says:

  Doamne ajuta !

  1.La Brasov am trait o bucurie deosebita. Oameni minunati, cu bun simt, ingaduitori. Organizarea impecabila, felicitari celor care au muncit din greu la asta, tinand cont de presiunile uriase facute de ecumenisti asupra celor care inchiriasera salile pentru conferinte.
  Gheron Sava,care a adus liniste in inimile noastre, este un om al pacii, al dragostei, al bucuriei, care s-au revarsat din belsug asupra noastra. A indemnat la iubire si unitate, la respect si marturisirea cu smerenie a Dreptei Credinte. Ne-a aratat faptul ca in Creta a fost un „sinod” antisonodal, anticanonic, antidogmatic, si pe care avem datoria de a-l respinge. Multumiri parintelui Ciprian.
  2. Este o veste minunata, cea cu privire la organizarea unui Sinod in Grecia, pentru anatemizarea hotararilor din Creta. Sper si intr-o condamnare, anatemizare a ereziei ecumenismului in ansamblu si nu
  doar a celor petrecute in Creta.
  Pentru mine este o surpriza extrem de placuta, intrucat sperante la o asemenea reactie nu prea existau, in general. Asa ca ianuarie 2017 este mult mai repede decat ma asteptam. Si oricum trebuie atata timp pentru organizare. Ecumenistii s-au luptat 100 de ani pentru sinodul talharesc din Creta, asa ca 2-3 luni de organizare pentru combaterea lui cu erezie cu tot, este un timp absolut firesc.
  Maica Domnului sa-i ocroteasca si sa le dea putere celor care-l vor organiza si tuturor participantilor drept credinciosi !

 6. Cristian says:

  „Este o veste minunata, cea cu privire la organizarea unui Sinod in Grecia, …” — din pacate Sinaxa clericilor si mirenilor din ianuarie 2017 nu va fi un Sinod – doar o simpla sinaxa. D.p.d.v canonic nu va avea „puterea” unui Sinod, sinod pentru care mai trebuie sa asteptam. …..