Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Conferința de la Brașov a monahilor athoniti (14 octombrie 2016)

Deja au început amenințările la adresa mea, articole pline de minciuni în presa brașoveană habarnistă de teologie ortodoxă, dar aservită panereziei ecumenismului și se pare chiar purtătoare de cuvânt a trădătorilor Ortodoxiei la Adunarea din Creta.

Vizionare plină de folos duhovnicesc ! Să luptăm pentru Ortodoxie până la capăt ! Să rămânem în Biserică, să fim uniți, să nu ne lăsăm manipulați de ecumeniști!

Slavă Domnului pentru toate (pr. Ciprian Staicu)

6 Responses to Conferința de la Brașov a monahilor athoniti (14 octombrie 2016)

 1. Sluga netrebnica says:

  Intrebarea 18:

  Sunt preot de manastire, nu mai vreau sa pomenesc episcopul ecumenist sau ateu conform Sf. Palama. Daca plec din manastire voi fi caterisit. Este valida aceasta caterisire? Pot sa mai savarsesc Sfanta Liturghie? Este canonic? Episcopii romani mai pot caterisi pe cineva?

  Pr. Sava:

  Episcopii pot caterisii pe oricine / pe cineva. De asta sunt si canoane, dar primii care trebuiesc caterisiti sunt episcopii si in primul rand Bartolomeu care a incalcat toate canoanele Bisericii, toate sfintele canoane.
  Pe parintele si daca l-ar caterisi pt credinta nu este valabil. Si nu o spun eu, o spun chiar Sfintii Parinti. Cine este caterisit pt credinta lui nu este valabila acea caterisire si va trebui sa continue sa savarseasca Sf. Liturghie pt ca Sf. Liturghie este canonica.
  Episcopii spun ca, oricine nu pomeneste numele episcopului la Liturghie, Liturghia nu este valida . Asta este o blasfemie la adresa Duhului Sfant . Este una dintre CELE MAI MARI BLASFEMII. Asta este Papa: “daca nu ma pomenesti, nu esti in biserica“. Avem canoane f. stricte in biserica in care ne spun ca nu avem voie sa pomenim la Liturghie episcopul care nu marturiseste corect, clar, cuvantul adevarului.
  Aceasta teorie a episcopilor care spun ca nu este valida Sf. Liturghie se gaseste in teologia pe care o invata Ioanes Zsizoulas – episcopul de Pergam – pe care a copiat-o din teologia papistasa. Asta ne conduce catre o alta teologie, eretica bineinteles, care se numeste episcopocentrism, adica Liturghia este episcopocentrica, adica au pe episcop in centru si nu pe Mantuitorul Hristos, adica nu ne rugam la Mantuitorul Hristos ne rugam la episcop.
  Intelegeti ce BLASFEMIE ESTE asta? Pe asta se sprijina tot papismul. Si primatul papal in acest lucru se sprijina / pe acest lucru se bazeaza.
  Asadar, este o mare binecuvantare sa ne cateriseasca ecumenistii.

  Integral la sursa: https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/17/transcriptul-conferintei-de-la-bucuresti-a-monahilor-din-athos/

 2. Pr Claudiu says:

  Multumim parinte Ciprian pentru conferinta postata si pentru traducerea in limba romana a unei autentice marturisiri athonite, in aceste vremuri de apostazie. Lucrurile sunt foarte clar precizate de parintele Sava, stim ce e de facut, mai e nevoie de puterea si curajul de a marturisi. Pe mine unul nu numai ca m ati convins, dar m ati cucerit prin duhul echilibrat si plin de dragoste aratat!
  Parintele Sava e un om minunat, un om al lui Dumnezeu! Mi ar placea sa pot fi in duhul acestui parinte marturisitor!
  Dumnezeu sa va rasplateasca efortul pe care il faceti in greaua lucrare de trezire a credinciosilor dornici de mantuire si de constientizare a pericolului ereziei ecumenismului pt Biserica lui Hristos!
  Rugati va si pt mine, nevrednicul preot Claudiu!

  • admin2 says:

   Curaj, părinte, că poate murim mâine și atunci vai de cel care a amânat mărturisirea. Și așa facem o grămadă de păcate, măcar să ni le spălăm în această bărbăție a mărturisirii.
   Cu respect, pr. Ciprian.

   • ovidiu says:

    Marire vesnica PREA SFANTEI TREIMI SI MAICUTEI DOMNULUI!
    Cu pocainta si in acelasi timp cu smerenie va spun ca nu murim ci trrecem la viata vesnica fie iad sau RAI,IN REST TOATE CELE BUNE IN LUPTA CONTRA „voii lor”.ovidiu toma ,moreni, str.ion negoescu, nr.18.

 3. Theodor Leontescu says:

  Parinte Ciprian,
  Mare sansa au avut brasovenii ca ati fost la conferinta de acolo si ati reusit o traducere impecabila. Domnul sa va rasplateasca!
  La Bucuresti au boicotat cu lipsa traducatorilor si s-au chinuit la traducere Parintele Efrem de la Prodromu si un grec care stia doar aproximativ romaneste. Poate daca aveti un pic de ragaz candva sa traduceti Sfintia Voastra Parinte Conferinta de la Bucuresti si sa subtitrati asa cum ati facut la interviul cu Parintele Theodoros Zisis ar fi cu adevarat un lucru extrem de ziditor. Parintele Sava Lavriotul este un teolog de exceptie si marturisitor iar conferinta sa de la Bucuresti cu raspunsuri cu tot este un punct de reper in lupta impotriva ecumenismului.