Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Pasul 1 în lupta antiecumenistă… oficială !

pasul-1-ok

Doamne ajută !

Iată că apele se limpezesc, slujitorii întunericului, ai manipulării și ai minciunii și-au desăvârșit alianța cu satana, iar slujitorii lui Hristos sunt chemați să lupte cu lupii în piei de oaie.

Mai întâi de orice este nevoie ca oile să știe să intre repede în staul. Acolo sunt mult mai ferite de pericole decât în câmp deschis.

De aceea cred că ceea ce mi-a spus un părinte drag și bun azi este genial, este de la Hristos și recomand din toată inima:

Iubiți credincioși,

Pe pomelnicele pe care le veți da preoților sau arhiereilor voștri începând de azi înainte vă îndemnăm să scrieți (ori sub titlul Vii sau Adormiți, ori la final, după numele din pomelnic și să subliniați) următorul lucru: Nu sunt de acord cu Adunarea din Creta din iunie 2016 și refuz hotărârile ei eretice ! (sau o variantă mai scurtă a acestui mesaj, cum vă luminează Dumnezeu, ca să fie ca o mărturisire de credință). Dacă nu vreți să le dați pomelnic, atunci măcar duceți la altar sau la sediul episcopiei o hârtie pe care scrie doar fraza de mai sus. Sau dați-le-o când vă întâlniți cu ei, oriunde și oricând.

Așa să ne ajute Dumnezeu !

Vom reveni cu următorii… 99 de pași ! Important este să îi punem în aplicare. Biruința este a Celui Căruia Îi cântăm, în duh pascal: ”Cine este Mare ca Dumnezeul nostru? Tu ești Dumnezeu Care faci minuni !”

Cu respect,

pr. Ciprian Staicu

 

PS – Se pare că avea dreptate cine spunea că la Patriarhie, la sectorul de relații cu ”publicul”, postul de inspector era vacant. Deci scrisorile noastre au ajuns… avioane pentru unii. Însă ne vom reîntâlni cu ce am scris în ele la Judecată. Să nu uităm că Cel care conduce permanent istoria este Hristos. De noi ține doar cu cine facem alianțe: cu satana sau cu Hristos ! Cine are ochi de văzut, să vadă !

 

32 Responses to Pasul 1 în lupta antiecumenistă… oficială !

 1. Parascheva says:

  Doamajuta!
  Acum doua saptamani in urma am dat la pomelnic
  „Ne rugăm pentru preoţii şi ierarhii noştri să se lepede de ereziile sinodului tâlharesc din Creta.”
  De atunci si pana astazi nici macar o aluzie ,nimic .Dar si tacerea este un raspuns !Am vazut rodul ecumenismului la Firenze(Florenta ) Rusine sa le fie românilor ! Ma abtin sa spun mai multe !
  Doamne ,Iisuse Hristoase iarta-ne !! Mai mult nici nu mai indraznesc sa-I cer !!

 2. Irina says:

  Nu mai așteptăm acel sinod fantomă care să dea anatemei sinodul cretan?

  • admin2 says:

   În ianuarie va fi o sinaxa panortodoxă în Grecia, nu sinod fantoma. Se așteaptă și participarea tuturor ierarhilor antiecumeniști.
   Lupta este complexă și este nevoie de toate resursele.
   Iar examenul pe care noi trebuie să îl trecem este unitatea între ortodocși.

 3. Irina says:

  Adică,de la noi nu va participa nici un ierarh!?poate,doar PS IUSTIN SIGHETEANUL să trimită un mesager din ceruri!

 4. ban says:

  Pana in ianuarie nu mai participam la nici o slujba unde sunt pomeniti ereticii! Ce atata iconomie prosteasca? Dupa, mai vedem ce or hotari.

  • admin2 says:

   Nu e iconomie. Este un prim pas de conștientizare a preotului că oamenii mai și gândesc, nu numai … ascultă. Sau că în cazul în care își asumă lupta pentru Adevăr, nu va fi singur. Ceea ce este esențial, din punct de vedere al unui păstor.

 5. elena adriana popa says:

  Parintele trebuia sa le ceara enoriasilor ..sa scrie …
  NU SUNT DE ACORD CU DECIZIILE DIN CRETA SI CER INCETAREA POMENII IERARHULUI ERETIC ,PENTRU A NU NE CONTAMINA DE EREZIE .
  Si parintele sa se duca cu pomelnicele la ierarh ……
  dar nu au curaj sa faca nimic … Toti spun …”nu s-a schimbat nimic ..slujim aceeasi SFANTA LITURGHIE….
  Faptul ca pomenesti un eretic la Sf.Liturghie …inseamna ca nu s-a schimbat nimic???.
  Probabil…asteapta sa vina papistasii la slujba de la parohie ..sau sa se scoata …catapetesma …
  Multumim Domnului ca existati sfintia voastra si cei cativa parinti martrisitori…
  Altfel am fi crezut ca si noi cei cativa …cati am decis sa nu ne mai ducem la biserica am fi zis ca suntem nebuni sau habotnici..
  Daca o sa fie …condamnarea unui SINOD pt
  adunarea din Creta… ..ce credeti ca vor face .ierarhii nostrii???
  Credeti ca se vor pocai??? sau ..nici usturoi n-au mancat ..nici gura nu le miroase ???Vor devenii simpli monahi??

  • admin2 says:

   Nu cred că ecumeniștii vor da înapoi. Pentru simplu fapt că au rămas fără Dumnezeu, care i-a lăsat ”la mintea lor”.
   Important este să ne ferim de contactul cu ei. Să luăm atitudine, să spunem NU ereziei.
   Îndemnul din articol are ca sens conștientizarea celor care nu știu nimic și trezirea celor care știu ceva, dar le este frică. Este o formă de luptă apologetică. Să nu ne pierdem pacea sufletească, nu noi avem probleme, ci ecumeniștii.
   Pr Ciprian

 6. Maxymos says:

  Vorba lui Sacssiv: o să-i doară în echer și compas pe domnii ierarhi și preoți ecumeniști de pomelnicele respective!
  P.S.: există și o luptă antiecumenistă neoficială??

  • admin2 says:

   Da, una în care oameni ca voi – cei ce înjurați, în general, la tot pasul și pe toată lumea – vă mai țineți gura.

   • Sânziana says:

    Oamenii din zona respectiva nici macar nu realizeaza cat rau fac Bisericii. Pur si simplu scad credibilitatea celor care inteleg ca nu se poate sa lupti cu ereziile incalcand alte porunci ale Mantuitorului. A fi antiecumenist nu inseamna a-l dispretui pe aproapele, nu inseamna a-l huli ci daca poti sa-i arati greseala in care zace dar cu dragoste s-o faci iar de nu poti atunci te delimitezi de el. Cred ca acesti hulitori fac aproape tot atat rau cat fac si ecumenistii.
    Intr-o conferinta, parintele Rafail Noica spunea ca el nu are atata dragoste pentru a mustra pe poporul sau cata avea Ioan Botezatorul cand spunea neamului sau „Pui de naparca cine v-a vestit urgia ce va sa vina!”. Deci sa nu uitam ca nu putem noi sa mustram decat daca avem dragoste si daca ne-am rugat cu lacrimi pentru cel pe care-l mustram. Daca nu putem sa facem aceasta sa nu mustram si doar sa explicam care este greseala si sa facem ceea ce este de facut. De mustrat va mustra Dumnezeu, dar cu mila, daca noi ne rugam. Dar se vede ca ruga noastra nu mai ajunge la Dumnezeu pentru ca nici noi cei ce ne zicem credinciosi nu mai suntem placuti Domnului! Daca ne-am fi rugat cum s-a rugat PS Longhin, spre exemplu, nu ingaduia Dumnezeu sa vina pedeapsa aceasta peste noi. Daca acum nu avem dreapta socoteala si buna sfatuire atunci vom merge din rau in mai rau. Trebuie sa ne unim in a sta impotriva ereziei si sa ne iubim unii pe altii ca sa se milostiveasca Dumnezeu de noi!
    Parinte sa va intareasca Dumnezeu ca sa se adune in jurul dvs. toti care inteleg sa lupte cu armele de care a vorbit apostolul Pavel.

    • admin2 says:

     În sfârșit, un om înțelept. Și, cum era și normal și de așteptat, este o femeie.
     Domnul să vă binecuvânteze! Pomeniți-mă și pe mine, păcătosul!
     Mai sunt 99 de pași. Dacă ar putea antiecumeniștii furioși să aibă răbdare ce avem de spus, mare lucru ar fi…
     Mă gândesc că dacă nu putem acum îndura injuriile fraților, cum vom putea răbda prigoana cumplită a dușmanilor?
     Cu respect, pr. Ciprian.

     • Sânziana says:

      Parinte v-am notat numele alaturi de cei pe care-i pomenesc in slabele mele rugaciuni dar va rog si eu sa ma pomeniti. Numele este in adresa de e-mail.
      In ce privesc loviturile dintre frati este greu si cred ca va fi si mai greu. Poate ca nu ne vom lecui decat dupa marea suferinta care sta sa vina peste neamul nostru. Poate doar dupa o adanca suferinta vom invata sa ne ajutam, sa ne iubim. Cel mai greu este sa primesti lovituri de la ai tai. Si cel pe care-l lovesti chiar daca nu-ti intoarce lovitura sufera in tacere si starea lui duhovniceasca se preschimba. Si uite-asa in loc sa poata face lucruri bune spre binele tuturor sta sa-si linga ranile sufletului. Si in timpul acesta vrajmasul nostru al tuturor isi freaca mainile ca ne-a dezbinat si ne-a lovit. Bine-ar fi sa se gandesca fiecare ce rezolva daca loveste in frate. Am vazut ca atunci cand nu mai au argumente multi incep sa atace persoana. Oare cu persoanele ne luptam noi sau cu pacatul si cu vrajmasul nostru al tuturor?
      Dumnezeu sa va intareasca sa puteti trece peste lovituri parinte, dar ele sunt, intr-un fel, dovada ca sunteti pe drumul cel bun…

     • admin2 says:

      Sunteți ca un balsam pe rană. Sper să fiu și eu vreodată măcar pentru un frate sau o soră în Hristos.
      Cu ”Doamne Iisuse…” se biruie totul. Noi nu avem de dus vreo luptă grea, ci a ne asuma BIRUINȚA deja câștigată de Hristos. Lupta de fapt este cu propriul nostru ego, țelul fiind cel asumat de Sf. Pavel în Galateni 2, 20: ”De acum nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine.”
      Și cum se realizează aceasta? Tot acolo spune – ”că eu m-am răstignit pentru lume și lumea pentru mine.”
      Iertați!
      Pr. Ciprian și familia în Hristos.

   • Maxymos says:

    Stimate Părinte,
    Arătați-mi și mie vreun comentariu de al meu în care am înjurat pe cineva și la tot pasul!Repet,de al meu!

    • admin2 says:

     Mă iertați dacă v-am supărat.
     Nu uitați că stilul și tonul poate afecta uneori serios mesajul.
     Cu toții avem de lucrat la asta.
     Să ne dea Dumnezeu gândul cel bun!

 7. Martyrik Appeal says:

  Doamne ajuta!
  Da, ierarhii trebuie sa constientizeze ca nu exista infailibilitate decat in nebuna adunare catolica. Iar preotii si credinciosii trebuie sa constientizeze ca peste Canoanele Sfintilor Parinti, gura Duhului Sfant, nu se ridica nimeni, nici patriarh, nici mitropolit, nici episcop, nici preot, nici credincios. Toti trebuie sa se supuna Canoanelor, deciziilor Sfintilor Parinti.
  Cine nu se supune Canoanelor Sfintilor Parinti, nu se supune lui Hristos, iar de unii ca acestia nu se poate asculta.
  Ceea ce s-a intamplat in Creta este repetarea actului de tradare a lui Iuda. Dupa mai bine de 2000 de ani de crestinism, arhiereii s-au adunat in Creta ca sa repete, sa reinnoiasca decizia lui Caiafa si Anna de a ucide Adevarul, de al rastigni pe Hristos. S-a adunat talhareasca adunare in Creta si s-a decis ca Hristos, Sfintii Lui si randuiala Duhului Sfant este expirata, depasita si ca trebuie actualizata la noile vremuri. Deci, s-a decis renuntarea la Hristos si acceptarea si instaurarea unor reguli noi, patimase, hulitoare, ce il pun pe om in locul lui Hristos, minciuna in locul Adevarului, intunericul in locul luminii si oficializarea parastasului pentru Iuda, deci tradarea ridicata la nivel de nevoie fiziologica.
  Se cauta despartirea fortata a credinciosilor de Hristos, se cauta ruperea legaturii dintre turma mica si adevaratul Pastor care este Hristos. Cum altfel se poate traduce ecumenismul, daca nu prin umanism idolatru. Creta, ecumenismul reprezinta hule aduse impotriva Duhului Sfant, reprezinta rastignirea Adevarului si infratirea cu Baraba, acceptarea tainei faradelegii.

 8. Ionut Nicolae says:

  Emi Lia:
  Părinte, cum să trimiteți oamenii acum, după sinodul BOR, la biserică și încă îndemnați să mai dea și pomelnice?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Doamne, ajută-ne!

  • admin2 says:

   Mă referam la cei neștiutori și la cei nehotărâți, specificând că se poate și transmite mesajul simplu, fără pomelnicul în sine. Majoritatea ”curajoșilor” de pe net doar îi împing pe alții înainte, iar ei stau în umbră, adeseori neasumându-și nici măcar propriul nume. Halal mărturisire ortodoxă !
   Așa a lucrat ecumenismul, pas cu pas. Și noi trebuie să facem lucrurile cu discernământ, ca unii pe care îi doare nespus încercarea ecumenistă de sfâșiere a Bisericii, dar avem hotărârea nețărmurită de a nu ne face părtași la ea.

 9. Dorin says:

  Din cîte aţi scris sfinţia voastră într-un comentariu tot aici pe blog, spuneaţi că veţi înceta comuniunea cu ecumeniştii după sinodul local al BOR dacă va fi pro-Creta. Sinodul tîlhăresc s-a petrecut, sinodul local al BOR s-a petrecut, legiferînd şi întărind încă o dată ecumenismul în BOR ca credinţă oficială, mai clar de atît nici nu mai poate fi, deja e vizibil şi pentru un orb. Ce mai aşteptaţi? Credeţi că veţi mai găsi vreo oaie în haita de lupi eretici ecumenişti? Ei şi-au scos deja blana de oaie. ”Oricine are părtăşie cu ereticii în mâncare, în băutură, în prietenie, acela se face vinovat.” Sf. Teodor Studitul http://lumea-ortodoxa.ro/sf-teodor-studitul-pastrarea-comuniunii-cu-ereticii-chiar-si-din-frica-nu-indreptatire/
  Vă înşelaţi amarnic. Nu o să obţineţi nimic de la ecumenişti, păstrînd comuniunea cu ei, şi nici de la Hristos, căci El nu e cu ei: http://lumea-ortodoxa.ro/scrisoarea-marelui-staret-sava-cel-batran-aghioritul-catre-unii-care-l-acuzau-ca-intrerupand-pomenirea-intrat-schisma-cu-biserica/
  Nici propria turmă nu o s-o protejaţi astfel, ci o lăsaţi pradă lupilor şi vor fi mult mai vulnerabili la viruşii eretici.
  A trecut timpul îndemnurilor către eretici ca să se întoarcă la Ortodoxie, e timpul să vă îndemnaţi Sfinţia voastră înşivă să vă despărţiţi de comuniunea cu ei, ca să nu fie prea tîrziu.

  • admin2 says:

   Eu intru de luni de rând. Din clipa în care s-a dat comunicatul pe basilica.ro pentru mine lucrurile au fost clare.

   • Dorin says:

    „Eu intru de luni de rând. Din clipa în care s-a dat comunicatul pe basilica.ro pentru mine lucrurile au fost clare.”
    Nu am înţeles ce are acest răspuns cu întrebările care vi le-am adresat.
    Mai întreb o dată: Cînd vă rupeţi de comuniunea cu ecumeniştii? Cînd veţi înceta pomenirea ierarhului locului şi a ereziarhului Daniel pentru motive de erezie ecumenistă?

 10. Dorin says:

  Se întreabă frații anti-ecumenisti ce s-a întâmplat cu preoții care spuneau ca după sinodul BOR vor întrerupe pomenirea ierarhilor apostati…iar acum, după ce sinodul a trecut, e tăcere de mormânt!

  Pai, ce sa se întâmple, anti-ecumenistii au intrat în duhul ierarhilor pe care ii pomenesc! Au fost suficiente 4 luni de pomenire a ereticilor. Sfinții Părinți au spus clar ca asta se întâmplă. Acum as vrea sa va relatez, asa cum am primit-o și eu de la un frate din Bucovina, o întâmplare petrecuta la începutul lunii septembrie. Monahul Z. de la un schit aproape de granița cu Ucraina, apropiat al IPS Iustinian Chira, a fost chemat de acesta intr-o Duminica sa participe la Sfanta Liturghie la paraclisul unde slujea. După slujba a fost invitat intr-o sala unde se mai aflau câțiva preoți, monahi și câțiva mireni, în jur de 20 cu toții. Acolo IPS Iustinian le-a spus preoților: „Dragilor mergeți și nu-i mai pomeniți pe astia… ca intrați în duhul lor, vine sinodul din octombrie unde ÎL VOR VINDE DEFINITIV PE HRISTOS!, mergeți acasă, plangeti-va pacatele căci vine urgia lui Dumnezeu”
  Iată ca s-a întâmplat întocmai cu profetia vrednicului de pomenire IPS Iustinian, ii putem spune profeție pentru ca lucrurile s-au petrecut fix asa cum a spus.
  Apropiaților le-am relatat întâmplarea însă am evitat s-o fac publica gandindu-ma ca s-ar putea sa-i fac rau. Iată ca singurul ierarh anti-ecumenist, care s-a împotrivit sinodului talharesc a plecat la Domnul. Noi la ce sa ne așteptăm de acum? Pai ne-a spus IPS Iustinian… urgia lui Dumnezeu!

  Doamne ai mila de noi! Iar voi, părinților care mai sunteți anti-ecumenisti, e vremea sa alegeți, ori cu Hristos, ori cu mamona…
  Sursa: Glasul strămoşesc, facebook https://www.facebook.com/DreaptaCredinta?fref=nf&pnref=story

  • admin2 says:

   Întru totul de acord.

  • Sânziana says:

   Nu fiti asa sigur ca nu vor mai fi dintre cei care se intorc. Eu am nadejde, (si ma si bazez pe ceva, dar nu pot spune pe ce ca sa nu-i fac rau) ca mai este cel putin un episcop antiecumenist. Dupa felul in care a sunat comunicatul patriarhiei, in sinodul BOR a fost si opozitie. Inca nu a rasuflat nimic dar pana la urma cred ca se va afla ce a fost in sinod si daca mai avem un episcop macar!
   Iar cu intreruperea pomenirii de catre preoti, bine ar fi sa faca acest lucru toti simultan. Nu vor putea sa-i cateriseasca pe toti ca le sare lumea-n cap!

   • admin2 says:

    Amin.
    Doamne, descoperă-ne cotloanele din spatele … comunicatelor ”basilica” !
    Și întărește-ne în credință, pentru a rămâne veșnic fii credincioși ai Sfintei tale Biserici Ortodoxe !

 11. un ins dintre atatia says:

  Monahii si Preotii trebuie sa dea tonul, mirenii îi vor urma. Însă de obicei Clericii lipsesc la apel, cum a fost si la uniatia din 1700, si putini monahi, alături de mireni (majoritari) au tinut Dreapta Credinta, când arhiereul-iuda si cu protopopii si popii sai (nu ai lui Hristos) au lepadat-o pt „privileghiomuri” – doar de aia se si facusera popi/arhiereu.
  Asa si acum: mai multi mireni lucizi si drept slavitori vedem decât popi. Slava Domnului, o mâna de monahi+ieromonahi drept-slăvitori tot au mai rămas.
  Pt un preot e „greu” sa marturiseasca Ortodoxia in vremurile noastre: are sotie (adesea necredincioasa, ori credincioasa doar de forma), are copii,are un statut, masina, casa, planuri de viitor… E greu fiindcă nu-L iubeste pe Domnul si nu pt El a venit la preotie, ci pt lumesti motive. Uite ca a venit ora judecatii si pt mentalitatea noastră româneasca care zice: Fa-te preot, ca preotii au trai bun, 6 zile stau iar a 7a cânta!
  Uite-i acuma pe acestia cum tac, cum măsluiesc totul, inclusiv constiinta lor, numai sa nu-si piarda „privileghiomurile”!…
  Domnul sa ne ajute pe toți sa ne pastram Ortodoxia – in afara căreia nu ne putem mantui!
  Noi, aici in Ardeal, ar trebui sa avem ceva experiență in apărarea Dreptei Credinte, model avem pe Marturisitorii-Martiri din vremea uniatiei, care mai degrabă preferau sa moara decât sa vanda Ortodoxia pt un blid de linte!
  Sa ne rugam Domnului sa ne ierte pe toți, sa ne întărească, sa putem rămâne uniti intru Hristos si nedeslipiti de Ortodoxia Sfinților Parinti!

 12. ovidiu says:

  Iubiti frati intru HRISTOS!

  Va rog frumos sa ma ierti pentru tot ,si va te rugati si pentru cel mai mare pacatos ,ovidiu cel mic ,dar cred sincer ca a venit vremea marturisirii curate intru DOMNUL NOSTRUL IISUS HRISTOS!
  DECI DIN DATA DE 08.11.21016.,ORELE 8.31.EU,TOMA OVIDIU,DIN MORENI,STR.ION NEGOESCU ,NR.18,JUD.DAMBOVITA,DAU ANATEMA ” adunarea din creta si panarama de sinod local din 28-30 .oct .2016″.SLAVA VESNICA PREA SFANTEI TREIMI SI MAICUTEI DOMNULUI !ovidiu,cel mai pacatos.