Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Poezie despre … noul fenomen Pitești

Am primit pe mail, din păcate fără autor al ei. Dacă cineva îl știe, să ne contacteze.


În Caraiman se instruiesc,,părinții”
Să-i judece pe mărturisitori.
Nu să jupoaie, nici să smulgă dinții,
Se pregătesc de-a fi răstignitori!

Păstori-inchizitori ”made in Creta”,
Vor adevărul iar crucificat.
Și pentru asta pregătesc ancheta
Și-anchetatori din regnul apostat.

Vai nouă! Vai și vouă, celor care
Să junghiați păstori vă pregătiți!
Ce duh întunecat de lepădare
Vă-ndeamnă-n frații voștri să loviți?

Ați fost contaminați-iată dovada !!!
Vreți cruciade, vreți să fiți ca ei !
Nu mai tăiați cu sabia ori spada,
Ne junghiați păstorii ca pe miei…

Păstorul ,,răzvrătit”ce niciodată
Nu vrea să-i faceți stâna–capiște,
E pregătit de,,frați”- jertfă curată,
Să se audă orga-n liniște!!

–Stai liniștită, oaie,tu,ca mine,
Planul e-n cancelarii perfectat
De moarte să fii pregătit,creștine!
E cârdul mioritic lepădat!

Spre Cruce, ortodoxule, privește !
Spre CEL ce-n Creta n-a fost invitat.
Stai tare! Nu te-nfricoșa! Mărturisește!
Avem PĂSTOR în ceruri de urmat.

Poți să-ți răscumperi azi viața toată
Tu ia aminte, oaie, la PĂSTOR !
Să spui, când te-or târî la judecată:
CA SĂ-NVIEZ CU TINE, DOAMNE, VREAU SĂ MOR !

11 Responses to Poezie despre … noul fenomen Pitești

 1. Marius Gogonea says:

  Amin.

 2. Mihai says:

  Indiferent cine o fi că bine zice în versuri

 3. Pr. Ioan Miron says:

  ….am plâns citind aceste versuri . Acesta este un imn de luptă anti-ecumenică!

  • admin2 says:

   Aici articolul se vede de unde este.
   Eu am ascultat o cuvântare – din cele ținute în fiecare duminică la arhondaricul bisericii Sf. Antonie cel Mare din Tesalonic – a părintelui Theodor Zisis. Mi se pare este cea din 8 ianuarie 2017. Și acolo spune următoarele:
   – în Postul Crăciunului a fost invitat mitropolitul Ieremia de Gortina în Corint să țină o cuvântare. Apoi urma să fie invitat un profesor, care era mason, iar la două săptămâni, mitropolitul Serafim de Pireu. La semnalul de alarmă tras de monahul Serafim Zisis (fiul părintelui Teodor, expert în tot ceea ce ține de lupta cu masoneria), s-a anulat conferința profesorului mason. Revenind, mitropolitul Ieremia s-a exprimat atunci în Corint destul de rece referitor la lupta contra Sinodului din Creta.
   – în 1 ianuarie 2017, mitropolitul Ieremia a scris o epistolă publică părintelui Nicolaos Manolis din Tesalonic, un mare luptător contra ecumenismului, care spune despre sine că are un stil propriu, greu de rumegat de alții. În acea epistolă mitropolitul Ieremia se ia tare de părintele Nicolae. Încă nu a existat un răspuns oficial al celui din urmă. Mitropolitul Ieremia îl îndeamnă să își mai vadă și de suflet, nu numai de lupta anti-Creta.
   De aici au pornit lucrurile. Acum eu recomand ca – potrivit cuvintelor părintelui Teodor Zisis că mitropolitul Ieremia este un episcop foarte ortodox și un mare luptător antiecumenist – să nu bombardăm numele mitropolitului Ieremia cu tot felul de acuzații, poate din frustrarea că ne-am săturat să tot lovim degeaba, fără efect de trezire, în ierarhii noștri.
   Cred că mai avem mult fiecare dintre noi până să ajungem la măsura luptei pe care a dus-o el ca mitropolit ani de zile. Și nu cred că s-a ramolit. Atât am avut de comentat. Nu am căderea nici să îl apăr, nici să îl acuz. Dar mă rog să fie mereu un mărturisitor al adevărului. Iar nouă să ne dea Dumnezeu mai mult discernământ și mai puțină… fiere.
   Pr. Ciprian

 4. Nicoleta C says:

  Frumoasa poezie,dar,din pacate,trebuie sa prezinte,,uratenia” din B.O.R.Si mesajul este interesant:ei se zbat in planurile lor,noi sa mergem in directia trasata de catre Mantuitorul si Sf. Parinti,cu ochii spre Cruce si cu nadejdea Invierii in suflete.Asteptam si momentul istoric in care sa compunem poezii de genul:
  Foaie verde bob uscat,
  Cei care s-au lepadat
  Negru pe alb ei au scris:
  De semnaturi ne-am dezis!

 5. daniel vla says:

  Acum v-ati gasit sa ma acuzati de prea mult venin… Sa dea Dumnezeu sa fie tare in lupta impotriva ecumenismului acel mitropolit! Dar daca cineva spune ca cei care au semnat in Creta n-au fost tradatori, mie nu-mi inspira incredere. Eu o sa tac…

  • admin2 says:

   Dvs nu aveți venin, dar sunt alții care au. Normal că acei ”cretani” sunt trădători. Însă până a-l cataloga pe mitropolitul Ieremia la fel cred că mai este nevoie de nițică răbdare. Și sper să nu fie nevoie să ajungem acolo. Iertați!