Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Iară și iară… facem apel

Am primit acum două zile o înștiințare de la Mitropolia Ardealului că nu am formulat bine cererea de Apel la hotărârea de caterisire, neadresând-o direct Mitropolitului, ci Consistoriului. De fapt, un fel de șicană, dar asta e, nu e prima.

Între timp au apărut și niște argumente noi, în apelul formulat de părintele Claudiu Buză, pe care le-am preluat și eu și am formulat această nouă cerere de apel. Nădăjduiesc să mi se dea un termen. Judecata de la Miercurea-Ciuc a fost doar o mârșavă execuție.

Cu Dumnezeu înainte!

pr Ciprian Staicu Apel catre Mitropolia Ardealului