Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Să trăim în duhul Părintelui Justin, în Ortodoxie, adică în Adevăr

9 Responses to Să trăim în duhul Părintelui Justin, în Ortodoxie, adică în Adevăr

 1. Mihai says:

  Sa observam ca IPS Teofan care s-a exprimat despre antiecumenisti, deci ortodocsi, ca „dusmani ai Ortodoxiei” a evitat sa participe la slujba de pomenire.
  Sa remarcam totodata, ca cei numai 2000 de participanti inchinatori la Sfintele Moaste ale Pr. Iustin( cifra data de ziarul Realitatea de Neamt din 12.06.2017) sunt mult mai putin ca cei peste 15 000 veniti la inmormantarea Parintelui Iustin Parvu, deci evident credinciosii au devenit nepomenitori, ca urmare il evita pe IPS Pimen.
  Sa ne amintim ca IPS Pimen la data de 21 dec 1916 ia dat binecuvantare de conferentiere la Radauti preotului Necula, care va declara apoi in Conferinta de la Piatra Neamt din 23 dec 2016, faptul ca IPS Pimen a spus:” spuneti-le tuturor vestea ca de acum suntem una…” – deci se intelege o biserica a tuturor credintelor n.n.( pe inregistrarea din youtube apare la min 32-36).Deci ecumenism in toata regula…

  • admin2 says:

   A relatat de la fața locului dl Mihai.

  • Pr. Cristian says:

   Mihai, te cam grabesti cu ”Sfintele Moaste ale Pr. Iustin”.
   Putin discernamant nu strica nimanui.

   • admin2 says:

    Părinte Cristian, și eu sunt convins de sfințenia Părintelui Justin.
    Timpul va arăta exact care este realitatea.

 2. Mihai says:

  corectez, cu scuze ca a aparut un an eronat, 2016 in loc de 1916 mai sus.

 3. Dr.Gabriela Naghi says:

  Minunata postare ,Sfintia Voastra intru vesnica pomenire a Cuviosului Parinte Justin Parvu,erou a neamului romanesc,model sublim al iubirii evanghelice,marele Duhovnic al romanilor necajiti,indurerati,intristati,apasati de povara necazurilor pricinuite in acest veac al Apostaziei de duhul antihristic, de viclenia si fatarnicia care molipseste,”de excesiva sărăcire de îndrumători înduhovniciţi, de neobişnuita înmulţire a ispitelor de tot felul, din cele mai felurite, toate îndepărtându-l pe om de la slujirea sinceră şi neprefăcută lui Dumnezeu.”[Averchie de Jordanville) Marea Apostazie. Semnul apropierii sfarsitului.pdf]
  „Părintele Justin rămâne în sufletul oamenilor, acolo de unde nimic nu-l poate smulge, adânc înfipt în inima lor, prin rugăciune…Lumina ochilor lui rămâne în suflete şi după ce ochiii lui pământeşti s-au stins. E puterea de a iubi jertfelnic pe cei ce te prigonesc, de a cerceta ca un chirurg iscusit păcatele tuturor şi de a călăuzi fără odihnă pe toţi rătăciţii acestei lumi. E puterea care se înrădăcinează în cer şi rodeşte pe pământ smerenie, rugăciune şi îndumnezeire. „[Pr. Ioan Valentin Istrati]Părintele Calciu Dumitreasa îl socotea a fi cel mai important duhovnic de azi al României, datorită suferințelor mucenicești îndurate,scrijelite cu sange timp de 17 ani(n.m.o eternitate) in temnitele comuniste, din dragoste de Dumnezeu, Neam și credință și pentru iubirea sa, la „măsura dumnezeiească”, față de fiecare persoană care îi călca pragul chiliei”
  „Vorbesc însă de părintele Iustin pentru că îl cunosc, pentru că l-am văzut lucrând pentru Biserica adevărată, ca ascultător al celor şapte Sinoade ecumenice şi al tuturor canoanelor şi învăţăturilor sfinţilor părinţi ai Ortodoxiei, fără “agiornament”, fără inveţii anti-ortodoxe, fără abandonarea liniei cristice a credinţei pentru o bursă sau o funcţie. Cum să nu salte inima în noi când vedem astfel de urmaşi ai lui Hristos, care nu aduc laude puternicilor zilei, ci numai lui Dumnezeu, şi care îşi pun viaţa pentru Hristos şi pentru turma Lui, păstori care intră în staul pe uşă şi oile îi cunosc glasul şi-l ascultă, şi-l urmează, pentru că nu este păstor năimit, ci adevărat păstor, el însuşi urmând Marelui Păstor Iisus.” (Parintele Gheorghe Calciu, Părintele Iustin, un adevărat purtător al lui Hristos)
  „Cine l-a cunoscut, măcar o singură dată, are o lumină de sprijin în lumea asta şi în lumea de dincolo.
  A făcut din rugăciune o potecă pe care mulţi oameni care rătăceau şi-au găsit sens vieţii.
  A fost închis de oameni, în închisori vremelnice, pentru a putea vorbi de libertate ca răspuns al dragostei lui Dumnezeu.
  De asta, răspunsul Părintelui Iustin la orice încercare a vremurilor, a clipei, a vieţuirii între semeni a fost unul singur: Dacă iubeşti pe Dumnezeu, cu dragoste netulburată de interese, orice piatră care te loveşte se preschimbă în floare, în duh.
  S-a bucurat de fiecare încercare a istoriei, a vieţii ca de un semn al dragostei şi cercetării Duhului Sfînt.
  Nu a trăit ca părinţii din pustie, departe de oameni, ci s-a îngropat în oameni pentru a face din pustia vremurilor şi a istoriei un loc suportabil.
  A trăit între oameni iubindu-i pînă la capăt.
  Viaţa Părintelui Iustin poate fi adunată sub cîteva adevăruri verificate continuu de la întemeierea Bisericii lui Iisus Hristos:
  Cîtă luciditate, atîta sfinţenie;
  Cîtă sfinţenie, atîta putere;
  Cîtă putere, atîta credinţă;
  Cîtă credinţă, atîta omenie.
  (Adrian Alui Gheorghe)
  Marturisea Iubitul nostru Parinte Justin :”*Trebuie să se trezească în fiecare român conştiinţa unei mari datorii! Temelia societăţii este familia. Trebuie să formăm mame creştine, să formăm duhovnici, să avem oameni iubitori ai neamului lor.
  Aceşti conducători care nu sunt din neamul nostru, care nu au nici o rădăcină aici, că şi un fir de iarbă dacă îl scoţi din pământ se opune, caută să distrugă tocmai aceste fundamente ale poporului nostru, să amestece totul, să fie străini la conducerea tuturor sectoarelor vieţii în societate. Aşa se face că românul ajunge să fie lepădat în ţara lui, să fie considerat un om de nimic. (…) Strămoşii noştri nu au fost oameni secătuiţi de energia duhovnicească. Ei au fost în stare să înfrunte năvălirile din cele patru puncte cardinale, au apărat Occidentul vărsându-şi sângele aici, suferind pe acest pământ pentru credinţă şi pentru neam. Pe sacrificiul nostru s-a dezvoltat Occidentul. … ei ne scufundă din criză în criză, din mizerie în mizerie, şi poporul român rabdă. Lucrul acesta nu se întâmplă cu ungurul, cu polonezul, cu alţii, care se scutură repede de apăsarea altora. Dar românul, săracul, rabdă. Să ştiţi că noi aşa am rezistat în istorie, prin răbdare şi rugăciune. Asta putem face şi acum: să ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne ajute să putem răbda toate necazurile şi nenorocirile care vin peste noi.”
  (*Parintele Iustin Pârvu, interviu recent aparut in revista Credinta Ortodoxa)https://irinamonica.wordpress.com/2012/08/20/parintele-iustin-parvu-trebuie-sa-formam-mame-crestine-sa-formam-duhovnici-sa-avem-oameni-iubitori-ai-neamului-lor/

  „**Cel care luptă, chiar singur, pentru Dumnezeu şi neamul său, pentru părinţii, moşii şi strămoşii săi ca şi pentru urmaşi, nu va fi învins niciodată, chiar de va muri pentru cauza cea dreaptă. Câteodată, pe această linie a neamului se ridică numai indivizi izolaţi, părăsiţi de generaţiile lor. În momentul acela, ei sunt neamul. Ei vorbesc în numele lui.”
  “**Prin martirii Bisericii trăieşte Ortodoxia şi va trăi. Cu cât sunt mai mult denigraţi şi osândiți şi după moarte, cu atât mai mult ei vor rămâne mai vii în faţa poporului nostru.”
  https://irinamonica.wordpress.com/2013/02/10/la-multi-ani-parintelui-nostru-drag-iustin-parvu-la-94-de-ani-avem-nevoie-sa-ni-se-faca-dor-de-neam-dor-de-dumnezeu-marturii-si-cuvinte-de-folos-de-la-parintele-iustin/
  Cu Născătoarea de Dumnezeu, cu Înaintemergătorul, cu Apostolii, cu Mucenicii și Mărturisitorii, Cuvioase Parinte Justin,roagă-te lui Hristos Dumnezeu,pentru sufletele noastre!AMIN

 4. Dr.Gabriela Naghi says:

  Duhul viu si lucrator al Iubitului nostru Parinte Justin Parvu, vazator cu duhul,profetind despre neamul romanesc aflat la raspantie:”Dumnezeu va îngădui să fim sărăciţi, să fim daţi pe mâna altor popoare, pentru că noi nu am ştiut să cultivăm via acestui neam şi va lua via şi o va da altor lucrători care vor aduce roadă…Numai toiagul dreptului mai poate să trezească conștiințele oamenilor. Ori un păstor luminat, ori un învăţător drept al adevărului mai poate striga din mijlocul mulţimii. Să sperăm că vom mai avea preoţi cu crucea în mână, tineri jertfitori care să înfrunte cu curaj vrăjmăşia demonică ce se abate asupra ţării noastre. Dacă şi aceştia vor lipsi, atunci toiagul lui Dumnezeu va fi singurul îndreptar al naţiunilor, care se vor sfâşia între ele pentru că L-au uitat pe Dumnezeu. Toiagul lui Dumnezeu sunt şi bolile, necazurile, sărăcia în care trăim cu toţii şi care sunt ca o mână întinsă de sus spre sufletul omului de azi. Am ajuns ca numai prin boli, necazuri şi războaie să ne mai gândim la Dumnezeu..Un conducător, fiu al Bisericii, nu se aliază niciodată cu păgânii, sau împotriva unor state ortodoxe. Îl vedeţi pe Ştefan cel Mare, pe Mihai Viteazul sau pe Constantin Brâncoveanu aliindu-se cu turcii? Asta înseamnă să îţi vinzi credinţa şi neamul. Nu că ceilalţi ar fi mai ortodocşi. Pentru că ruşii, vă mai povesteam eu, din războiul trecut, tocmai de Paşti ne atacau sau de sărbătorile mai importante, chiar dacă era o convenţie între noi să nu atacăm în perioada sărbătorilor. Dar atunci Rusia era sub stăpânire atee, bolşevică. Acum însă totul este dirijat din umbră şi se urmăreşte de fapt un război împotriva statelor ortodoxe, de aceea marile puteri susţin Turcia şi statele musulmane. Religia musulmană este mult mai pe placul omului modern de azi, pentru că încurajează patimile şi viciile. Pe de altă parte este puterea rasei galbene. Pericol este şi dintr-o parte şi din alta, iar la nivel înalt ele sunt mână în mână, spre instaurarea guvernului mondial şi punerea în aplicare a planului satanic. Însă mucenicia creştinilor va veni de la rasa galbenă.”
  http://www.ganduridinierusalim.com/dumnezeu-va-ingadui-sa-fim-saraciti-sa-fim-dati-pe-mana-altor-popoare/

 5. Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

  Ar trebui sa nu ne uitam la ” ce face stanga sau ce face dreapta …. ” ,
  ci sa privim spre Cer caci toate sunt trecatoare de pe pamant ;
  sa mergem cu HRISTOS DUMNEZEU pe cararea vietii , sa avem taria si curajul de a privi si de a spune un ADEVAR ” Cerul este sfarsitul necazurilor mele ”
  Doamne Ajuta .