Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Să trăim în duhul Părintelui Justin, în Ortodoxie, adică în Adevăr

7 Responses to Să trăim în duhul Părintelui Justin, în Ortodoxie, adică în Adevăr

 1. Mihai says:

  Sa observam ca IPS Teofan care s-a exprimat despre antiecumenisti, deci ortodocsi, ca „dusmani ai Ortodoxiei” a evitat sa participe la slujba de pomenire.
  Sa remarcam totodata, ca cei numai 2000 de participanti inchinatori la Sfintele Moaste ale Pr. Iustin( cifra data de ziarul Realitatea de Neamt din 12.06.2017) sunt mult mai putin ca cei peste 15 000 veniti la inmormantarea Parintelui Iustin Parvu, deci evident credinciosii au devenit nepomenitori, ca urmare il evita pe IPS Pimen.
  Sa ne amintim ca IPS Pimen la data de 21 dec 1916 ia dat binecuvantare de conferentiere la Radauti preotului Necula, care va declara apoi in Conferinta de la Piatra Neamt din 23 dec 2016, faptul ca IPS Pimen a spus:” spuneti-le tuturor vestea ca de acum suntem una…” – deci se intelege o biserica a tuturor credintelor n.n.( pe inregistrarea din youtube apare la min 32-36).Deci ecumenism in toata regula…

  • admin2 says:

   A relatat de la fața locului dl Mihai.

  • Pr. Cristian says:

   Mihai, te cam grabesti cu ”Sfintele Moaste ale Pr. Iustin”.
   Putin discernamant nu strica nimanui.

   • admin2 says:

    Părinte Cristian, și eu sunt convins de sfințenia Părintelui Justin.
    Timpul va arăta exact care este realitatea.

 2. Mihai says:

  corectez, cu scuze ca a aparut un an eronat, 2016 in loc de 1916 mai sus.

 3. Teodor Stela (crestinul orthodox ) says:

  Ar trebui sa nu ne uitam la ” ce face stanga sau ce face dreapta …. ” ,
  ci sa privim spre Cer caci toate sunt trecatoare de pe pamant ;
  sa mergem cu HRISTOS DUMNEZEU pe cararea vietii , sa avem taria si curajul de a privi si de a spune un ADEVAR ” Cerul este sfarsitul necazurilor mele ”
  Doamne Ajuta .