Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Sinaxa mult așteptată…

5 Responses to Sinaxa mult așteptată…

 1. Dr.Gabriela Naghi says:

  „14. Pentru aceasta, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Iisus Hristos,
  15. Din Care îşi trage numele orice neam în cer şi pe pământ,
  16. Să vă dăruiască, după bogăţia slavei Sale, ca să fiţi puternic întăriţi, prin Duhul Său, în omul dinăuntru,
  17. Şi Hristos să Se sălăşluiască, prin credinţă, în inimile voastre, înrădăcinaţi şi întemeiaţi fiind în iubire,
  18. Ca să puteţi înţelege împreună cu toţi sfinţii care este lărgimea şi lungimea şi înălţimea şi adâncimea,
  19. Şi să cunoaşteţi iubirea lui Hristos, cea mai presus de cunoştinţă, ca să vă umpleţi de toată plinătatea lui Dumnezeu.
  20. Iar Celui ce poate să facă, prin puterea cea lucrătoare în noi, cu mult mai presus decât toate câte cerem sau pricepem noi,
  21. Lui fie slava în Biserică şi întru Hristos Iisus în toate neamurile veacului veacurilor. Amin!”
  Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel(3,14-21)
  In acest Sfant si minunat post,in care se cinstesc darurile Sfantului Duh, care s-au pogorat peste Sfintii Apostoli la Cincizecime(de aceea, in vechime, acest post se numea Postul Cincizecimii),a randuit Mangaietorul sa avem parte de marea bucurie duhovniceasca,de a ne intalni ,acea parte a pliromei ortodoxe ,care s-a ingradit de panerezia ecumenista izvorata din documentele semnate in Creta de ierarhii nostri in frunte cu presedintele sinodului,cu Parintii care drept invata Cuvantul Adevarului,monahi si monahii in acelasi cuget si simtire Ortodoxa ,dand Slava lui Dumnezeu pentru toate!
  Ne rugam Atotmilostivului Domn IISUS HRISTOS ,sa trimita Harul Mangaietorului Duh care sa umbreasca cu Mila si Indurari,pe binecinstitorii Parinti,Prea Cucernicii monahi si tot cinul monahal prezent,daruindu-le smerita si dreapta cugetare,intelepciunea si cuvantul binevestitor ,asteptat de pliroma ortodoxa ,insetata de Cuvantul Adevarului pe drumul mantuirii si indumnezeirii.Bucuria sa fie deplina!
  La Filipeni 4, 4: „Bucura-ţi-vă pururea întru Domnul. Şi iarăşi zic: Bucuraţi-vă”. La II Corinteni 13, 11: „Deci fraţilor bucuraţi-vă”.
  La I Telasoniceni 5, 16: „Bucuraţi-vă pururea”.
  La I Petru 4, 15: „Să vă bucuraţi cu bucurie mare”.
  Zile frumoase ,pline de pacea,bucuria si harul Sf.Duh,doresc tuturor ,din inima!

  Rugaciunea catre Maica Domnului „SPORIREA MINTII”
  Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, casa pe care Intelepciunea lui Dumnezeu Siesi Si-a zidit-O, datatoarea darurilor duhovnicesti, ceea ce de la cele lumesti la cele dinainte de lume mintea noastra o inalti si pe toti la cunostiinta intelepciunii ii ridici! Primeste aceasta cantare de rugaciune de la noi, nevrednicii robii Tai, care cu credinta si cu smerenie ne inchinam in fata Preacinstitei Tale icoane!
  Indupleca-L pe Fiul Tau si Dumnezeul nostru sa le dea mai marilor nostri intelepciune si putere, judecatorilor dreptate si necautare la fata omului, pastorilor intelepciune duhovniceasca, ravna si buna paza a sufletelor noastre, invatatorilor smerita intelepciune, fiilor ascultare si noua tuturor Duhul chibzuintei si al evlaviei, duhul smereniei si al blandetii, duhul curatiei si al adevarului. Si acum, Maica Prealaudata, da-ne buna sporire a mintii, pe cei aflati in vrajba si in dezbinare impaca-i, uneste-i si pune intre ei o legatura de iubire nedespartita, pe cei rataciti din nesocotinta intoarce-i spre lumina adevarului lui Hristos, povatuieste-i frica de Dumnezeu, infranarea si harnicia, da-le cuvantul intelepciunii si cunostiinte folositoare de suflet celor ce le cer, lumineaza-ne cu bucuria cea nepieritoare, Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita decat Serafimii. Iar noi, vazand faptele minunate si preachibzuita intelepciune a lui Dumnezeu in lume si in viata noastra, sa ne instrainam de desertaciunea pamanteasca si de prisositoarele griji lumesti si sa ne ridicam mintile si inimile noastre spre cer, pentru ca, prin ocrotirea si ajutorul Tau, lauda, multumire si inchinare pentru toate sa-i aducem Intreit Slavitului Dumnezeu si Ziditorul tuturor, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!
  P.S.Icoana Maicii Domnului „ Sporitoarea minţii”,a fost descoperita in Rusia, in Catedrala Schimbarea la Fata – Spaso Preobrajensk – din orasul Ribinsk, gubernia Iaroslavului.
  Este deosebit de frumoasa ,impreuna cu acatistul.

 2. Anda Barbulescu says:

  Slava Tie, Doamne, slava Tie!
  Ne pare extrem de rau ca nu putem participa.
  Sa ajute Dumnezeu si Preacurata Sa Maica, sa fie totul dupa voia Lui si spre luminarea si indreptarea multora!
  Anda Barbulescu – Bucuresti

 3. Miriam says:

  https://youtu.be/F5PuMkIaSPA
  Un film exceptional, minunat, merita vazut.