Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

9 Responses to Părintele Elefterie Tărcuță – scrisoare către Patriarhie

 1. Ion Ciungu says:

  Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!

  După Sinodul din Creta din iunie 2016, Sinod considerat de către unii a fi fost Sfânt, Ortodox (chiar Panortodox, deși au lipsit 4 Biserici Naționale) și Mare, iar de alții considerat a fi fost un Sinod Tâlhăresc, o trădare a Adevăratei Credinței Creștine Ortodoxe, dat fiind faptul că e bazat pe ecumenism, iar ecumenismul este înțeles ca adunătură de erezii, observăm că această „controversă” continuă și la Sfântul Munte Athos, după cum anunță site-ul ortodox rus Pravoslavie.

  Deși la Sinaxa din 30 iunie 2017 s-a emis un document în numele tutur celor 20 de mănăstiri din Muntele Athos, prin care autorul textului, arhimandritul Vesileios, un apropiat al Patriarhului Bartolomeu al Constantinopolului, exprima, printre altele, ideea că n-ar trebui să fie motive de agitație, căci Domnul nostru Iisus este între noi, totuși vreo șapte sau opt mănăstiri nu sunt de acord cu acest document și cu Sinodul din Creta. Între aceste mănăstiri sunt următoarele: Xeropatamou, Philotheou, Konstamonitou, Karakallou și Grigoriou.

  De asemenea, mitropolitul Serafim de Pireu și protopresbiterul Anastasios Gotsopoulos s-au exprimat împotriva acestui document. Mitropolitul Serafim a spus că documentul respectiv chiar a provocat agitație între oamenii lui Dumnezeu, iar Anastasios a spus că „ecumenismul are un spirit de ticăloșie și este dominat de spirite necurate”.
  Mai multe amănunte referitor la acest subiect se pot citi în articolul „DISPUTED ATHONITE STATEMENT ON CRETE COUNCIL SPARKS CONTROVERSY”, publicat în data de 03 august 2017, pe Pravoslavie:
  http://www.pravoslavie.ru/english/105681.htm

 2. Alexandru says:

  Unde il putem gasi pe pr elefterie?

  • admin2 says:

   Întrebați persoane care locuiesc aproape de el. Eu nu am voie să îi dau numărul de telefon. Iertați.

 3. Mihai says:

  Ciungu Ion chiar și cei care nu au participat, sunt in cuget și simtiri cu cei care au participat, aici ne referim la b.o.ru, bulgară, georgiana și Antiohia, daca aici domnii proletari ecumeniști de luptă pt new age, iată cei lalti tovarăși proletari luptători n.w.o pt ce militează https://youtu.be/185f7zXEOOA

 4. remus says:

  Parinte,
  stim ca episcopii si parte din preoti au marturisit alta credinta si alta „biserica”;
  stim cate ceva despre putregaiul din patriarhie si din sinod.
  suntem la sute de km de cel mai apropiat preot nepomenitor cunoscut (scuzati termenul dar s-a consacrat si este mai bine inteles). si la multe sute de km de singurul Episcop roman care marturiseste ( PS Longhin).
  suntem extrem de preocupati de problema mai ales ca inainte de „sinod” ni s-a lasat impresia ca cei ce erau impotriva stiau ce urma sa se intample si aveau un plan.
  iata ca a trecut un an si in afara de dezbinare, prigoana, confuzie nu vedem altceva.
  nu e vorba de antimisuri. intrebarea la care nu s-a raspuns ramane: ce facem noi, mirenii ?
  unde mai este Biserica ? o sa ne facem in casa fiecare biserica pe cat putem dar este destul ?
  suntem in mare dilema si avem nevoie de pastori.
  sunt bune si scrisorile astea dar cat ajuta ? se va intoarce vreun episcop ?
  unii se gandesc la cei ce tin calendarul vechi despre care se spune ca sunt schismatici, ceea ce nu inseamna eretici.
  se spune ca nu au continuitate apostolica.
  BOR are? cati espicopi din Romania ultimului veac credeti ca au fost Episcopi? sau acum mai este in BOR un singur Episcop? iertati eu sunt convins ca nu.
  iertati, revin cu intrebarea, NOI CE FACEM ?
  Doamne ajuta !

  • admin2 says:

   Stiliștii nu sunt o soluție, sunt o fundătură. Ei botează din nou pe ortodocși, pentru că au fost botezați pe calendarul nou, deci prin asta ei cad în erezie, blasfemiind Sfintele Taine.
   Faceți ceea ce facem și noi: găsiți-vă (dacă nu aveți) un duhovnic dintre părinții care luptă cu fiara ecumenistă, insistați prin rugăciune ca Dumnezeu să vă dea duhovnicul potrivit și apoi sub călăuzirea lui vă duceți traiul, spre mântuire. Faceți misiune în jurul vostru; oamenii habar nu au, în general, în ce pericol duhovnicesc se află.
   Soluții universale nu există. Suntem la început de prigoană. Important este să ne rugăm cât mai mult și să ne ferim de căderi.
   Știu că este greu, dar Dumnezeu dă foarte mult har. Să nu ne fie teamă. Istoria este condusă de Hristos, nu de trădători, chiar dacă așa pare uneori.
   Cu mult respect, pr. Ciprian.

  • admin2 says:

   Domnul să binecuvânteze, să fie alături de fiecare protestatar cuminte și hotărât câte un înger păzitor ! Dar, desigur, nu de la … SRI.
   Eu din păcate nu pot veni, căci după slujbă este prea departe să pot ajunge la timp, dar voi mijloci la Hristos să se surpe toate planurile masonilor antihriști!
   Cu respect, pr. Ciprian.

 5. danielvla says:

  Multumim mult! Doamne ajuta!