Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Părintele Emanuel Oros și părintele Popa Daniel, susținuți de credincioșii lor din județul Satu Mare, la vreme de prigoană din partea ereticilor ecumeniști

Am primit pe mail textul următor. Sunt alături din tot sufletul de părintele Emanuel și de părintele Daniel, pe care îi cunosc și îi stimez pentru lucrarea misionar-pastorală pe care o fac cu conștiința vie de ucenici al lui Hristos, Domnul nostru. Nădăjduim să rămână mereu ortodocși, să nu facă nici un compromis. (pr. Ciprian)

Sublinierile din text aparțin administratorului site-ului.

O poză frumoasă cu părintele Daniel nu am găsit pe net, dovadă că el s-a smerit mai mult ca noi toți. Să dea Domnul să fie primul în Împărăția cerurilor (nu cronologic, ci ca răsplată veșnică, desigur). Și noi toți după el, cu rugăciunile ambilor părinți mărturisitori din județul Satu Mare. Și cu siguranță vor mai fi și alții

 

 

Preasfințite Părinte Iustin,

Suntem un grup mare de credincioși din județul Satu Mare și vă scriem cu foarte mare tristețe și durere sufletească. Am aflat că intenționați să îi caterisiți pe părintele Oros Emanuel de la Parohia Mesteacăn și pe părintele Popa Daniel de la Parohia Aliceni, amândoi din Protopopiatul Oaș.

Am fost informați că ați ajuns la acestă concluzie a caterisirii datorită poziției celor doi preoți fata de Sinodul din Creta și pentru că nu au fost personal să primească noile antimise cu semnătura Preasfinției Voastre.

Vă spunem de la început că și noi suntem împotriva acestui Sinod din Creta, care nu a adus nimic bun Bisericii Ortodoxe, nu a fost în Duhul lui Dumnezeu și în duhul Sfinților Părinți, nu a fost o continuitate a celorlalte Sinoade ecumenice anterioare, a oficializat ecumenismul, producând numai tulburare, dezbinare și nemulțumiri.

În întreaga lume ortodoxă acest Sinod din Creta a produs numai tulburare și neliniște atât în rândul clericilor, cât și al mirenilor, dar nicăieri situația nu este atât de gravă și de tensionată ca în România. Spunem aceasta deoarece celelalte Biserici Ortodoxe au luat poziție împotriva acestui Sinod, nerecunoscându-l și neacceptând hotărârile lui. Spre exemplu, Biserica Ortodoxă Bulgară și Biserica Ortodoxă Georgiană au respins Sinodul din Creta, arătând gravitatea trădării Ortodoxiei în textele întocmite acolo. O altă hotărâre mai veche a acestor țări a fost chiar și ieșirea lor din CMB.

SINODUL BISERICII GEORGIEI a luat o decizie finala cu privire la SINODUL DIN CRETA. Georgienii neaga statutul PANORTODOX al intalnirii si cer CORECTAREA si, in unele cazuri, INLOCUIREA documentelor SINODULUI CRETAN

Comunicatul integral al Sinodului al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria despre Sinodul din Creta și cel mai controversat document al său „Sinodul care a avut loc în Creta nu este nici Mare, nici Sfânt, nici panortodox”

De asemenea, Biserica Ortodoxa Greaca la Sinodul local a făcut niște precizări clare și delimitări între Ortodoxie și erezie.

La noi in România, BOR a caterisit o mulțime de preoți care s-au opus vehement acestui Sinod, iar noi oamenii dreptcredincioși, dacă ne opunem acestui Sinod, suntem numiți schismatici, răzvrătiți, neascultători.

Singurul arhiereu care nu a fost de acord cu Sinodul din Creta a fost vrednicul de pomenire Î.P.S Iustinian Chira, care ne-a spus foarte clar că nu a fost bun acest sinod și că acum se alege grâul de neghină.

De ce nu ține nimeni cont de părerea Înaltpreasfinției Sale ?

Vă întrebăm pe Preasfinția Voastră: puteți să numiți schimatică Biserica Ortodoxă Bulgară, pentru că a respins Sinodul din Creta? Îi puteți numi schismatici și răzvrătiți pe ierarhii din Bulgaria, din Georgia, Ucraina, Serbia, etc?

Dacă ei nu sunt schismatici și răzvrătiți, noi de ce suntem numiți așa? Sau poate că BOR i-ar caterisi și pe ei… dacă ar putea.

Vă mai întrebăm ceva, Preasfinția Voastră: dacă un credincios ortodox din România se căsătorește în BOR cu o tânără de o altă confesiune din Bulgaria (BOR, după Sinodul din Creta a acceptat oficial căsătoriile mixte) și apoi tinerii căsătoriți se duc în Bulgaria (țară ortodoxă care nu a acceptat Sinodul din Creta și nici căsătoriile mixte), căsătoria lor va fi considerată validă? Nu, nu va fi, deci Biserica Bulgară le va face cununia doar după ce persoana de altă confesiune va veni la (în) Ortodoxie prin botez.

Cum este posibilă o asemenea diferență de păreri?

Este foarte trist ce se întâmplă și nu înțelegem diferența aceasta de păreri între Bisericile Ortodoxe autocefale și autonome. Ele ar trebui să fie într-un cuget, hotărârile lor nu ar trebuie să fie în contradictoriu, pentru că atunci se face dezbinare. După Sinodul care a avut loc în Creta în iunie 2016, am fost în pelerinaj în Bulgaria, Ucraina, Grecia (Sf. Munte). Peste tot am încercat să vorbim cu ierarhi, preoți, pustnici despre acest sinod și majoritatea, cu excepția Sf. Munte unde sunt păreri pro și contra, ne-au sfătuit să ne opunem acestui sinod care a trădat Ortodoxia.

În toate țările ortodoxe (Bulgaria, Ucraina, Grecia, Serbia, Georgia, Rusia, etc) sunt nenumărați ierarhi, preoți, monahi, monahii, oameni din toate clasele sociale, unii cu o înaltă pregătire profesională (teologi, profesori, medici, ingineri), alții cu o mai puțină pregătire, oameni simpli, țărani, dar care au credință vie și puternică în Dumnezeu, care nu vor sa facă niciun compromis în materie de credință și care luptă prin toate mijlocele să facă tuturor cunoscut pericolul lepădării de dreapta credință prin acceptarea acestui blestemat Sinod din Creta.

Vă întrebăm acum: văzând câtă tulburare aduce, câtă neliniște, câtă dezbinare între cler și popor, în familii, la locurile de muncă, peste tot, de ce BOR nu nu s-a opus acestui Sinod din Creta? De ce ierarhii din România nu mai au mila față de popor, față de preoți? De ce acestă atitudine dictatorială față de oameni? Aceștia sunt buni când plătesc contribuția, când dau bani pentru colecte, când cumpără lumânări și când pleacă în pelerinaje cu agenția de turism basilica? În rest, părerea lor nu contează?

Ai cui păstori sunt acești ierarhi, care în loc să adune oile, le risipesc? Cu câtă ușurătate alungă preoții din parohii, de lângă credincioșii cu care împreună au clădit cu sudoare biserica, au catehizat oamenii, i-au făcut să Îl iubească pe Dumnezeu, să se lase de păcate și să ducă o viață curată, duhovnicească.

Nu am văzut încă un ierarh roman care să plângă pentru popor, pe care să îl doară pentru oameni și care să fie lângă ei, să îi asculte, să îi înțeleagă. Noi am așteptat ca ierarhii să mărturisească credința ortodoxă la acest sinod, nu să tacă, să facă niște compromisuri. Tăcerea este tot o formă de apostazie. Hotărârile Sinodului din Creta trebuiau discutate și reanalizate la Sinodul local din România, nu acceptate și impuse forțat tuturor.

Cum este posibil ca ierarhii din celelalte țări ortodoxe să observe în textele din Creta trădarea Ortodoxiei, iar ierarhii noștri să spună că nu s-a schimbat nimic? BOR trebuia să ia în considerare părerea clerului și a poporului, nu să ia decizii în numele tuturor. Preoții care s-au împotrivit acestui sinod au fost înlăturați și caterisiți imediat, pentru a nu se răspândi adevărul legat de trădarea care a avut loc în Creta.

De ce să fie alungați acești preoți care își fac datoria cu timp și fără timp, care s-au îngrijit de turmele lor și care au mers pe calea preoției pentru că au fost chemați de Dumnezeu? Aceștia nu slujesc în catedrale sau în parohii cu mii de credincioși, neavând interese, ei sunt în parohii mici, dar au făcut misiune mare.

De unde atâta nedreptate? De ce aveți atâta toleranță și răbdare cu preoții care nu își fac datoria, care au ales preoția pentru funcție, bani sau parohie?

Dacă ar fi să mergem după Sfintele Canoane, un mare număr de preoți din această Episcopie a Maramureșului ar trebui caterisiți pe bună dreptate.

Sunt multe lucruri grave și situații neplăcute pe care le-ați tolerat în această Episcopie, ați trecut cu vederea abateri grave ale preoților și acum vreți să caterisiți preoții care se opun Sinodului și care nu au venit să ridice antimisele?

Știm cazuri de preoți homosexuali în această Episcopie, știm că știți și Preasfinția Voastră de existența lor, problema este veche și este tolerată, chiar dacă unul din acești preoți a abuzat de foarte multi copii minori, pentru care în mod normal ar trebui să fie condamnat la închisoare. Nu demult a fost deconspirat de către oameni un anumit stareț al unei mănăstiri din Maramureș, dar mai sunt mulți care încă nu au apărut în presă.

De asemenea, cunoaștem preoți, chiar și ieromonahi, care au căzut în desfrânare cu femei, dar au fost iertați, nu au fost caterisiți.

Cunoaștem preot care împreuna cu soția lui a aderat la masonerie, depunând jurământul în cadrul Ordinului Cavalerilor de Malta într-o biserică papistașă din Satu Mare, și care chiar și în prezent este preot. Conform canoanelor el trebuia caterisit.

Mai cunoaștem preot care dădea bani cu camătă și din cauza căruia s-a sinucis o femeie. Acesta a făcut multă sminteală, a fost scos din parohie de către oameni, dar după ce s-au liniștit apele și a uitat prostimea de fapta lui, a intrat într-o altă parohie, mai mare, unde își continuă activitatea murdară cu datul banilor cu camăta. Oare pe ce criteriu a primit el acea frumoasă parohie? Noi știm în ce mod…

Să nu uităm de chefurile ieromonahilor de prin mănăstiri sau ale preoților de mir, unde alcoolul e folosit ca aghiazma și carnea ca fasolea. Totul e permis și ”vegetal”, fără interdicții și canoane, dezlegările se fac pe bandă rulantă, nu contează că este post. Dacă se taie porcul, trebuie mâncat…

Am citit anul trecut scrisoarea lăsată de fostul jurnalist Octavian Butuza, unde el face multe dezvăluiri, chiar detalii legat de un accident… Știm cu toții că se mușamalizează multe.

“Testamentul” lui Octavian Butuza. Acuze grave aduse lui Iustin Sigheteanu. Vezi integral documentul

Preoții noștri pleacă în concedii la mare, la plajă (că acolo e canonic), nimeni nu le ține evidența, alții nu au voie să meargă nici în pelerinaje, ba le trebuie nu știu câte aprobări.

Apoi sunt preoții prăvilari, de care știți și care sunt tolerați, deși duc poporul la pierzare.
Să nu mai zicem de situația actuală din BOR, care a revoltat o lume întreagă, și anume cazurile de preoți și episcopi homosexuali, care culmea, nu au fost caterisiți.

Domnul Onilă Corneliu Bârlădeanu a avut dreptul de a-și da demisia provizoriu, deci nu a fost caterisit. Având în vedere faptul că a abuzat foarte mulți copii minori, oare din punct de vedere canonic nu exista motiv de caterisire?

Numărul ierarhilor și preoților homosexuali este mare în BOR, știm asta și ne doare și suferim că aceștia fac parte din Sinodul BOR.

O altă problemă de care suntem dezamăgiți este faptul că li se interzice preoților să vorbească despre vaccinuri, dar noi știm și suntem cu toții conștienți că ele nu sunt bune și că îi îmbolnăvesc grav pe copii. Cum a vorbit un preot împotriva vaccinurilor, cum a și fost amenințat cu schimbarea parohiei.

Unde mai este credința noastră? Când avem Sfânta Împărtășanie, Izvorul dătător de viață și de sănătate, noi ne punem nădejdea în vaccinuri?

Unui alt preot i s-a impus să nu mai vorbească așa mult despre iad… că doar o să spunem azi-mâine ca papa, că iadul nu există…

Totuși de ce li se bagă preoților pumnul în gură? De ce sunt traumatizați preoții, de ce dictatura aceasta? De ce nu este o legătură bună și strânsă între ierarh și preot? De ce nu există acea deschidere sufletească încât preoții să meargă cu curaj și dragoste la ierarhul locului, nu să meargă speriați și cu scârbă, ca la tăierea capului?

În plus, am auzit tot mai multi preoți scârbiți de această dictatură, de faptul că nu se discută nimic duhovnicesc și de mântuire la conferințele preoțești, că s-au săturat că numai despre bani, lumânări și taxe se discută… Nu au curajul să vă spună, dar în sufletele lor mocnesc, clocotesc aceste nemulțumiri. Există preoți care sunt împotriva Sinodului din Creta și nu au curajul să vă spună…

Vă mirați că nu mai vor să vina tinerii la biserică? Noi credem că dacă în direcția acesta se va merge, în câțiva ani vor fi bisericile goale.

Noi, credincioșii, suntem foarte nemulțumiți de toate aceste nedreptăți, cum unii preoți cu abateri grave sunt tolerați, iar alții sunt înlăturați imediat… Vă spunem sincer că nu vom ceda ușor și nu o luați ca pe o amenințare, vom lupta dacă este nevoie chiar și cu prețul vieții noastre pentru Preoții Emanuel și Daniel, care ne-au învățat numai bine, cum să Îl iubim și să Îi slujim pe Dumnezeu.

Vă cerem un singur lucru, să nu-i caterisiți pe nedrept pe acești preoți, că veți da socoteală în fața lui Dumnezeu. Noi oamenii avem nevoie de ei, îi iubim, îi respectăm și așa cum tolerați situații cu adevărat grave, puteți să-i tolerați și pe ei și poziția lor față de Sinodul din Creta.

Chiar dacă ei nu au vrut să meargă să ridice antimisele, din motivele pe care le știți, ele puteau fi aduse de aceleași persoane care au dus antimisele vechi. Domnul Ierima, prim-curator din Parohia Mesteacăn, a fost sunat de mai mute ori de către Protopopul Malanca Marcel. Ca să fie pace, acest consilier s-a oferit să meargă să ridice antimisele de la Episcopie, dar dacă nu a fost sunat, nu s-a mai dus.

Vă rugăm să aveți bunăvoință și să îi mai lăsați pe acești părinți să își facă misiunea în parohiile în care sunt, iar dacă nu va fi așa, noi vrem să venim în număr foarte mare, să discutăm față în față și fără ocolișuri cu Preasfinția Voastră. Noi nu vrem decât dreptate și dacă părinții Emanuel și Daniel vor fi caterisiți pe nedrept, atunci să fie caterisiți și cei care cu adevărat merită, care nu mai sunt vrednici de Preoție.

Am văzut în programul Preasfinției Voastre că în data de 3 septembrie 2017 veți fi la Pomi, în județul Satu Mare, nu știm dacă reușim până atunci să ne mobilizăm să venim cu toții, dar până în dara de 10 septembrie 2017, când veniți la Valea Vinului, dacă nu primim un răspuns, vom fi cu toți acolo, iar după slujbă vom vrea să discutăm cu Preasfinția Voastră.

Noi nu venim cu scandal, nici să facem tulburare și nici cu amenințări. Vrem doar să discutăm, sunteți ierarhul locului, noi vrem doar dreptate și dacă e lege, atunci să fie lege pentru toți.

Tot ce v-am scris mai sus despre acei preoți este adevărat, există martori, se știu numele și detalii despre fiecare.

Nădăjduim că Dumnezeu Vă va lumina și înțelepți.

2 septembrie 2017

Satu-Mare

 

Comentariu pr. Ciprian:

Edificator, frumos, cu bun simț. Eu aș fi numit-o însă – Bomba de Maramu΄

Referitor la rugămintea credincioșilor către ierarhul ecumenist de ”a-i tolera” pe cei doi preoți: conform Sfintelor Canoane nu ar trebui să îi tolereze, ci să îi laude, să ia exemplu de la ei, căci ei fac ceea ce el ar trebui să facă primul: mărturisirea ortodoxă.

Scrisoarea a fost deja predată la Episcopie.

32 Responses to Părintele Emanuel Oros și părintele Popa Daniel, susținuți de credincioșii lor din județul Satu Mare, la vreme de prigoană din partea ereticilor ecumeniști

 1. Cosmin says:

  În scrisoare sunt foarte multe lucruri neconforme cu realitatea. Editorul și publicistul trebuiau sa facă o documentare. Dezamăgitor cum se face publicitate minciunii.

  • admin2 says:

   Dvs scrieți care sunt neadevărurile pe care vreți să le semnalați, iar autorii scrisorii vor răspunde cu argumentele și dovezile lor. Așa este cinstit. Răspunderea juridică a afirmațiilor lor sau ale dvs le și vă aparține.
   Iar ceea ce trebuie îndreptat, se va îndrepta, cel puțin din punctul nostru de vedere. Numai adevărul contează.
   Redacția.

 2. ioana says:

  Scrisoarea este alcatuita de un grup, nu de un editor si era adresata Episcopului,nu exista nici o minciuna in scrisoare,oamenii nu vor scandal scrie f clar in scrisoare ,de aceea nu sau folosit nume si detalii..Exista dovezi,martori,etc care vor fi prezentate Episcopului.Uitati-va ce a scris si jurnalistul Octavian Butuza,credeti ca a mintit?nu…

 3. Bya says:

  Le suntem alaturi Parintilor Emanuel si Daniel si tuturor Parintilor nepomenitori si marturisitori.
  Dumnezeu sa va ocroteasca neincetat!

 4. Luminita Casian says:

  Doamne ajuta. Ar trebui să fie toți preoții din România ca Părintele Emanuel. Am fost pe la multe biserici și mănăstirii, dar la biserica din Mesteacăn am găsit tot ce căutăm. Luați exemplu Părintelui Emanuel , nu întoarceți spatele oamenilor necăjiți preoții ortodoxi .

 5. Mihai says:

  Dar P.s Iustin de la Baia mare este un eretic notoriu

 6. Mihai says:

  Iatal și pe Ps Iustin făcând ,, rugăciunea” Tatăl nostru cu catolici și reformați, era și pe YouTube o filmare, dar cred că a fost șters http://www.gazetanord-vest.ro/2013/06/moment-emotionant-la-consiliul-judetean-ps-iustin-sigheteanul-a-sfintit-vitraliul-cu-sfantul-ioan-botezatorul/

 7. Simona O says:

  Sunt alaturi de Pr Emanuel si Pr Daniel si de toti ceilalti care va sustin in lupta impotriva Ecumenismului.Ma bucur de taria Sfinteniei Voastre in Dreapta Credinta,in aceste vremuri tulburi si antihriste.Dumnezeu sa va dea cuvant cu putere multa si har.

 8. andrei says:

  Raspuns pentru Cosmin. Ma numesc Andrei, sunt din Satu Mare si unul din semnatarii scrisorii. Vreau sa iti spun ca scrisoarea nu a fost scrisa cu scopul de a expune toate problemele din Episcopie,oricum e doar un sfert scris din ce se intampla cu adevarat.Scopul scrisorii a fost marturisirea dreptei credinte,apoi nemultumirea noastra fata de nedreptatea cu care vor sa ii dea afara pe acesti Preoti. Cu aceasi nedreptate au fost dati afara foarte multi Preoti din toata tara. Tot ce scrie in scrisoare este foarte real,sunt lucruri pe care inca nu le putem expune, dar daca vrei pentru unele din afirmatii iti trimitem acuma probe.

  Afirmatia din scrisoare un Preot a aderat la masonerie … …..https://www.youtube.com/watch?v=uFz51YtPXxw

  pentru homosexuali.desi aici este doar un caz,insa sunt mai multe

  http://observator.tv/eveniment/inca-un-scandal-sexual-zguduie-biserica-ortodoxa-romana-un-fost-calugar-discutii-fara-perdea-cu-staretul-manastirii-prislop-217295.html

  http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/staretul-manastirii-prislop-dat-afara-dupa-ce-a-fost-acuzat-ca-este-homosexual–165364.html

 9. Ioan says:

  Aceste caterisiri ale preotilor care sunt impotirva Sinodului din Creta sunt un abuz si in acelasi timp o „lucratura” prin care sa se poata arata spre scismatici.
  Pe de alta parte ar trebui ca toti cei ce cunosc cazuri de preoti care au cu adevarat abateri grave si sunt tolerati sa fie vaditi . Traim vremuri grele in care nu mai merge cu tolerante cu scopul de a nu sminti, buba s-a spart, asa ca avem datoria sa marturisim daca cunoastem cazuri de preoti incompatibili cu misiunea pe care o au. A vevit vremea ca Biserica sa se curete si cine tace se face partas la aceasta murdarie.
  Domnul sa-i apere pe toti cei care lupta pentru adevar.

 10. utzu says:

  Cât de grave lucruri din biserică tot apar, și apar! Ierarhi care par cu inima împietrită își bat joc și de noi și de lucrarea lor. Îmi amintesc cum a fost justificată trădarea din Creta cu amenințarea față de ființarea statului român. Chiar părintele Amfilohie Brânză spunea că au semnat ierarhii ca să nu piară România. Vine centenarul și „sfințirea” Catedralei Mântuirii Neamului, cu participarea lui Bartolomeu, probabil și a papei. În văzul poporului se vor împărtăși ca astfel cuvântul părintelui Iustin să se împlinească iar vânzarea credinței să fie consumată cu totul.

  După cuvintul său va fi judecată sluga vicleană care a vândut credința asemenea bizantinilor către latini, pentru salvarea zidurilor cetății.

  La fel fac astăzi și ierarhii noștri, unii masoni, alții securiști slujind mamona, vând dreapta credință de dragul salvării statului. Însă ceea ce nu văd ei este că tocmai această vânzare a ortodoxiei ne dărâmă țara.

  Ce curat blestem este să slujești în catedrala mântuirii neamului cu ereziarhul Bartolomeu în timp ce mărturisitorii lui Hristos, preoți și mireni sunt caterisiți și prigoniți de iude, hăituiți și jigniți ca ultimii oameni. Cum să lași copiiilor asemenea „moștenire” în veac! Ce rost are să salvezi țara dacă ai vândut credința, prigonești smeriții slujitori ai lui Hristos! Ce fel de mântuire a neamului poate fi asta!

  Cu mintea mea de acum eu nu mai văd posibilă de la sine o întoarcere a ierarhilor la dreapta credință, deși poate mulți, cu jumătate de gură își recunosc că ecumenismul e erezie.

  Mă rog ca până la sfințirea catedralei să se vindece cu toții de erezie și să nu cumva să sărbătorim centenarul ca pe anul parteneriatelor civile, europenismului și a ecumenismului, cu preoți caterisiți pentru apărarea dreptei credințe.

  Nu cred sincer că România va mai dăinui nici 10 ani după o asemenea vânzare a credinței și a neamului și toată trădarea ierarhilor pentru salvarea țării se va vădi cu totul mincinoasă, după cum deja se vede din înmulțirea despotismului și nedreptății. Să nu fie.

  Să dea Domnul îndreptare tuturor, cinstire preoților și credincioșilor prigoniți. Iertați-mă! Doamne, ajută-ne!

 11. Victoria says:

  Nu doar din Satu Mare, ci și din Oradea suntem alături de pr. Emanuel, respectiv pr. Daniel!
  Îi susținem pentru ca suntem intru totul de acord cu cele menționate de acești preoți mărturisitori în apărarea dreptei credințe și nu acceptam nici un fel de compromis!

 12. tudor says:

  Rabdam si ducem cruciulita ma departe.
  Doar nu credeti ca Mantuitorul Iisus Hristos Stapanul Lumii va lasa sa piara
  pe cei ce-L iubesc si-si traiesc viata dupa poruncile Lui !
  Sufletele placutilor Lui sunt vii in veacul veacului.
  Cu nadejde la Maica Domnului inainte!

 13. Cristina says:

  Profetia Sfantului Anatolie al Optinei
  „Fiul meu,sa stii ca in zilele de pe urma vor veni vremuri grele dupa cum spune apostolul,vei vedea ca din pricina imputinarii credintei,ratacirile si dezbinarile vor aparea in biserica si,cum mai dinainte au spus Sf.Parinti,pe scaunele ierarhilor si in manastiri nu va mai fi nici un barbat incercat in viata duhovniceasca.Vrajmasul neamului omenesc va lucra cu pricepere,ducand daca e cu putinta si pe cei alesi.Nu va incepe prin lepadarea dogmelor despre Sf.Treime,Dumnezeirea lui Isus Hristos sau Nascatoarea de Dumnezeu,ci pe nesimtite va incepe a stramba invataturile Sf.Parinti primite de la Duhul Sfant(nota -adica ce ni se spune acum in majoritatea Bisericilor – sa stam linistiti ca nu s-a schimbat nimic-Crezul e la fel,Liturghia e la fel!Dar pastorii care ne mint nu spun ca insusi invatatura Bisericii s-a schimbat!Biserica nu mai e „una”cum rostim in Crez!In Creta s-a hotarat ca sunt mai multe biserici!!!)…Ereticii vor pune mana pe Biserica isi vor numi peste tot slugile,iar viata religioasa va fi lepadata!”

  Astazi,profetia Sfantului Anatolie se adevereste!

  Eu nu-l voi ruga pe IPS Iustin sa nu-l cateriseasca pe Pr.Emanuel ca oricum nu va tine cont de sufletul meu atata timp cat nu tine cont de ce spun Sfintii Parinti…nadajduiesc insa ca il vor zgudui sufleteste cel putin acum,in ceasul al doisprezecelea cuvintele Parintelui Steinhardt din Jurnalul Fericirii:
  (Diavolul:Sa incheiem un pact. -NU- Atunci hai sa semnam un document prin care recunoastem si tu si eu ca doi plus doi fac patru? -NU- De ce n-ai subscrie un adevar incontestabil? -Nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu.)

  Dupa moartea PR.Iustin Parvu(Dumnezeu sa il odihneasca) a carui binecuvantare ma va insoti pana la sfarsitul vietii,care a luptat impotriva cipurilor,vaccinurilor si a ereziilor de orice fel si de a carui invataturi vreau sa fac ascultare tot pana la sf.vietii,eu n-am mai intalnit vreun preot in bisericile din Baia Mare care sa vb.despre invazia New Age,pana ce l-am cunoscut pe
  Pr.Emanuel Oros,care nu vorbeste oamenilor cu ” usile inchise” si nu se sfieste sa strige ca si PR.Adrian Fageteanu…ERETICULEEE, atunci cand cineva se leapada de credinta ortodoxa!!!!!

  Mergand sa-mi dea un sfat Pr.Casian Filip de la Catedrala B.M.(inainte de al cunoaste pe Pr.Emanuel),i-am spus ca mi-as dori sa gasesc un parinte care sa fie ca si Parintele Paisie Aghioritul…mi-a raspuns vizibil iritat si pe un ton ironic : „daca cautati un parinte ca si Paisie Aghioritul,puteti sa-l cautati mult si bine ca nu il veti gasi!”Am ramas inmarmurita!Mi-as fi dorit sa spuna…eu mi-as dori sa ajung la inaltimea parintelui Paisie,dar cu intelepciunea cata mi-a dat-o Bunul Dumnezeu,va voi da un sfat ca de la suflet la suflet !

  Pr.Emanuel,a avut ingaduinta si rabdarea de a ma asculta si de a ma intari sufleteste motiv pentru care ii multumesc ,mai mult decat atat in clipa cand am vrut sa ii dau bani pentru pomelnic a refuzat sa ia bani!

  IPS Iustin,iertati-ma dar preotii pe care d-voastra ii tineti aproape – calca pe suflete,iar cei pe care doriti sa-i excudeti – vindeca suflete!!!

  Gheronda Gavriil (ucenicul Parintelui Paisie Aghioritul din Muntele Athos) care afirma ca Sinodul din Creta a fost eretic si talharesc,ne lamureste in ce conditii se face ascultare de episcop si cat e de valida caterisirea unui preot facuta de un episcop in fata lui Dumnezeu! https://www.youtube.com/watch?v=TSjaht1T1dc Puteti sa ii luati orice Pr.Emanuel dar nu puteti sa ii luati HARUL!

  „Crestinismul este o religie a curajului.Crestinismul e o martirizare a tot ce-i lumesc,dar si da ceva in schimb:linistea aici si fagaduinta mantuirii viitoare..! (PR.Steinhardt-JURNALUL FERICIRII)

  Doamne Ajuta!

 14. Pingback: Credincioșii din județul Satu Mare îi susțin pe preoții Emanuel Oros și Daniel Popa, care sunt prigoniți de ereticul Iustin Sigheteanul – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

 15. Ion says:

  Parintele Daniel poate propovadui despre vaccinarea copiiilor cand el nu are copii

 16. varu' lu' Florin says:

  Singurul ierarh român de rang ȋnalt care a mǎrturisit fǎțiş cǎ este ȋmpotriva ecumenismului este vrednicul de pomenire IPS Iustinian Chira, care, din nefericire, a plecat la Domnul chiar ȋn perioada sinodului local BOR. Acest pǎrinte le spunea preoților pânǎ sǎ moarǎ:
  “Dragilor, nu-i mai pomeniți pe ierarhii eretici, pentru cǎ intrați ȋn duhul lor. Vine sinodul din octombrie unde-l vor VINDE DEFINITIV PE HRISTOS. Mergeți acasǎ, plângeți-vǎ pǎcatele cǎci vine urgia lui Dumnezeu!”

 17. Bogdan Ioan says:

  Pentru Ion.
  Părintele Popa Daniel nu este pro vaccinuri. Nu știu dacă predica sau nu împotriva vaccinurilor, dar nu este pro vaccinuri. Într-adevăr, nu a fost încă binecuvântat cu copii, dar asta nu înseamnă că nu a poate avea o poziție antivaccin. Poate va referiti la preanefericitul Daniel, care și el nu are copii dar clar nu este împotriva vaccinurilor.

 18. O ortodoxa says:

  In legatura cu vaccinurile,da chiar daca nu are copii Pr.Daniel dar macar spune adevarul ,dar Pr.Emanuel are copii si tot acelasi lucru sustine.nu cred ca tine de faptul ca au sau nu copii tine doar de ADEVĂR. Cine vrea sa i.a aminte bine cine nu ,nu spre paguba lui.Daca urmariti pe internet atatia copii care au fost santosi 100% ,apoi dupa un vaccin au ramas bolnavi pe viata!Fereasca Dumnezeu de acesti copii si de saracii parinti care sufera enorm 😢

 19. Mariana says:

  Domnilor,fratilor ce aveti cu acesti preoti care salvează zilnic suflete din ghearele păcatelor si le pregătesc pentru întâlnirea cu Domnul Nostru Iisus Hristos ?Unde este libertatea de a alege care ne-a daruit-o Dumnezeu ?De ce ne ingraditi dreptul de a alege ?De ce nu-i lasati sa ne vorbească ?Pentru ca ne vorbesc din suflet pentru sufletele noastre obosite si impovarate de griji si necazuri ?Pentru ca au Cuvânt cu putere multa ?L-ati văzut pe părintele Emanuel slujind Sfanta Liturghie ?Ati văzut cu câtă daruire o face ?Ma întreb :oare Hristos l-ar alunga din casa Sa ?Eu cred ca Maica Domnului va face o minune si nu ne va lăsa orfani .Nu ne va lăsa fără acesti calauzitori ai sufletelor noastre.Respectati dreptul nostru de a alege preotii in mana cărora ne incredintam sufletele ca sa va putem respecta si noi.Iertati.Inginer din Alba Iulia.

 20. Radu says:

  Suntem si noi alaturi de Parintii Emanuel si Daniel. Sa dea Domnul sa poata duce mai departe mesajul DREPT . Bunul Dumnezeu sa-i ocrotesca.

 21. Mariana says:

  Suntem alături de părintele Emanuel și Daniel de la mii de kilometri distanta de România in ziua de astăzi dacă spui adevărul se supără cine trebuie sa l audă .

 22. florentina says:

  Iustin Sigheteanul e eretic in gandire si in fapte (se roaga cu ereticii).Chiar daca nu a fost in Creta nu a marturisit oamenilor ce documente dracesti s-au semnat de catre prietenii lui.Nu se vede ca a stat in prajma unui Mare Sfant-IUSTINIAN CHIRA.

 23. florentina says:

  @ION da ce,trebuie sa ai obligatoriu copii ca sa fi antivaccin?se pare ca va justificati cu ceva…luati in serios problema delicata cu vaccinul.,de acum vaccinurile contin nanocipuri adica jumamate din pecetea lui antihrist.DUMNEZEU SA NE INTAREASCA!

 24. Claudiu says:

  IPs Iustin ati uitai invataturile primite de la IPS Justinian Chira? De ce ati semnat sinodul din Creta? Nu cumva IPS Justinian a spus „ca este o facatorie”? Ati uitat Sfintele Canoane slujind cu papistasii? Unde este dreapta credinta? Eu nu va mai recunosc ca episcop nici ca preoti pe cei care va pomenesc la Sfanta Liturghie, DOAR cand va veti lepada de sinodul eretic din creta, atunci veti fi cu adevarat Episcop a lui Hristos. Dumnezeu sa va ierte pentru vinderea ortodoxie si turmei la sinodul din creta.