Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Despre adunarea cretană se fac deja cursuri universitare obligatorii la Thesalonic…

Cursul ”Sfântul și Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe, Creta, 2016” va fi predat de anul acesta la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Thesalonic, în cadrul Secției Pastorală și Teologie Socială, de către mitropolitul Elpidofor al Prusei.

Întrebarea este: ce va preda mitropolitul studenților Facultății de Teologie? Ceea ce au spus Sfinții Părinți ai Ortodoxiei despre papistași și despre celelalte erezii apusene sau va preda cele cunoscute despre ”unitatea bisericilor”?

Vom lua notițe la curs… și vă vom informa!

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu

Sursa – http://www.katanixis.gr/2017/10/blog-post_0.html

7 Responses to Despre adunarea cretană se fac deja cursuri universitare obligatorii la Thesalonic…

  1. Grecii nu se lasa pana nu se vor uni primii cu papistasii.

  2. Mihai says:

    Din cate am înțeles că și în celelalte instituții de învățământ se introduce urâciunea ecumenista

  3. Din pacate, lucrurile vor merge in favoarea lor. Important este sa se franeze aceasta inaintare si sa se mai castige timp si oameni si sa se faca corect lucrurile. Va dati seama ca nici Dumnezeu nu are ce le face. Este vorba si de ce face marea masa de oameni, nu numai ierarhii. Oamenii nu sunt interesati sa caute pe Dumnezeu. Si atunci au conducatori religiosi pe potriva lor.