Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Mirenii nu tac…

Ecumenistilor sa le stam impotriva

Și un comentariu de la un frate ortodox:

Unii încearcă să ne aducă „binele” cu forța și iată că noi nu vrem. Acești „binevoitori” încearcă să ne unească cu Roma pentru a reuși și noi în sfârșit să intrăm în rândul țărilor dezvoltate. Dar oare acesta-i scopul, sau este cel pe care autorul acestui articol îl declară cam la 14 rânduri înainte de finalul lui, și anume EXPANSIONISMUL?

Mă întreb cu cât o fi fost plătit profesorul Viorel Roman (Bremen, Germania) pentru a scrie un așa studiu, pentru care motiv este foarte bine combătut aici de autorul articolului, Ioan Humă. Felicitări și sănătate îi urăm d-lui Ioan, căci a demonstrat că este cu adevărat pământ bun (humă) și viu din pământul României. Iată că mai avem și români vii printre noi acum când boala numită ecumenism tinde să ne prindă pe toți în lațul ei. Cine poate fi în spatele acestor acțiuni, asta rămâne să concluzionăm singuri funcție de ce aflăm din media.

Unii ne-ar putea acuza chiar de „Teoria conspirației” . E dreptul lor, numai că la școală am studiat cu toții în clasele mici povestea cu Ion și lupul, poveste care ar trebui să nu ne mai lase să dormim. În articol, culmea tupeului, se afirmă că prin „Unirea cu Roma” (ne referim la unirea dintre ortodocși și catolici, dar nu într-o singură dogmă) poporul român ar ieși din somnul cel de moarte(așa cum reiese din versurile Imnului Național). Păi dacă vecinii noștri catolicii stau, căci așa vor ei, într-un somn de moarte spirituală(adică veșnică), prin unirea cu ei nu facem decât să ne riscăm nemurirea cea bună. Unirea cu catolicii ar fi bună doar dacă ei ar accepta revenirea la dogma ortodoxă și renunțarea la ereziile lor.

Binele acesta propovăduit de unii români(dacă mai pot fi numiți români după ce au scris astfel de studii) nu ni-l dorim și îi sfătuim și pe cei ce intră cu știință sau nu într-un astfel de rol (al lui Iuda) să renunțe a mai servi unei cauze anticreștinești și antiromânești, oricare ar fi numărul arginților primiți.

Doamne ajută !

P.S.: Mulțumim pentru articolul scanat.

Redacția

40 Responses to Mirenii nu tac…

 1. Mihai says:

  Astfel de indivizi zburda nestingheriți de colo colo care chipurile ne ,,învăț numa de bine”
  Chiar mai deunăzi venise purtătorului de cuvânt de la arhiepiscopia Tomisului că sa ne ,, liniștească” că nu există niciun antihrist și niciun semn al fiarei, este vorba despre Eugen Tansescu

  • admin2 says:

   Fiecare primește un salariu să facă… ceva. Noi așteptăm doar atât: mântuire. Condițiile sunt: pocăință, spovedanie, fapte bune, întru dreapta credință. ȘI MUUUUULT HAR !

   • BALTAG LICĂ says:

    Cine nu știe cât Har primim, acela să deducă acest lucru din zicerea: „Fiecăruia i s-a dat Harul după măsura darului lui Hristos”, sau după o zicere mai puțin complicată: „Atât primești, cât dăruiești(lui Hristos, firește)”. Acum, după ce știm cum este cu Harul, să facem bine și să ni-l înmulțim. Se poate merge pe o singură direcție, sau pe mai multe direcții, sau pe toate direcțiile(milostenii, ținerea și mărturisirea cu orice preț a adevărului, omenia, dragostea, blândețea, postul etc). Fiecare ce poate și cum poate. Dar și Harul vine tot așa ca-n fraza anterioară, chiar înmulțit cu un indice supraunitar, căci Hristos ne dă întotdeauna mai mult decât Îi oferim noi. Succes la dobândirea unui mare Har !

    • pr. Ciprian says:

     Citeam acum: „Numai înlăuntrul acestei Biserici există viață.” Desigur, este vorba de Sfânta Ortodoxie.
     Construcția babilonică ecumenistă este moartă (un fel de moarte clinică duhovnicească) și, deși încă Dumnezeu infuzează har – adică o chemare continuă la pocăință – ereticii insistă în fărădelegile lor, înmulțindu-le și astfel aprinzându-și cărbuni pe cap, cum zice Scriptura.
     Lașii nu se vor mântui, fricoșii și mincinoșii nici atât, ci numai cei care suferă pentru Hristos, pentru mărturisirea iubirii Lui, o iubire adevărată, autentică, plină de adevăr, adică de ADEVĂR, până în cea mai mică fibră a ei..
     Ai lui Hristos, Cel slăvit cu Tatăl și cu Duhul, să fim acum și în veci!

     • BALTAG LICĂ says:

      La Conferința din 15 decembrie 2017 din București, apropos de erezie, Părintele Sava Lavriotul ne-a dat un exemplu despre ce înseamnă a fi cu adevărat ortodox în vreme ce erezia amenință să-i cuprindă pe toți ortodocșii. Părintele Sava ne-a (re)adus aminte că a fi ortodox cu adevărat înseamnă a fi prigonit. Ne-a dat exemplul(din scrierile Sfântului Teodor Studitul) unui stareț din Muntele Sfânt(Athos) care își vedea mai departe de „treabă” în timp ce în jurul lui mișuna erezia. Atunci acel stareț este întrebat așa: Cum de încă mai slujești aici părinte de vreme ce ceilalți stareți și monahi au fost exilați? Ce anume ai vorbit sau le-ai spus prigonitorilor de încă mai slujești în mănăstire?
      Așa ne putem întreba foarte bine și azi: Dragi preoți ai lui Hristos, ce ați promis sau ce ați îngăduit a face de încă mai slujiți în parohiile voastre în timp ce alți frați de-ai voștri au fost caterisiți cât ai zice pește pentru că n-au îngăduit inovațiile aduse credinței ortodoxe, singura mântuitoare?

     • pr. Ciprian says:

      Înfricoșător cred că este răspunsul. Pentru cei în cauză, nu pentru noi…
      Slavă Domnului!

     • Mihai says:

      Numai buna voința sa avem

 2. Mihai says:

  Alte întreruperi de pomenire?!
  https://opaidagogos.blogspot.ro/2017/12/blog-post_85.html?m=1

  https://opaidagogos.blogspot.ro/2017/12/h.html?m=1
  Din cate am înțeles ar fi vorba despre Dimitrios Arghiros de kefalonia, traducerea nu este tocmai buna

 3. BALTAG LICĂ says:

  De ce nu trebuie să ne ținem gura în vremurile de acum? Pentru că orice om de bună credință, care nădăjduiește la un sfârșit bun și mai are în vedere și folosul sufletesc a celor de lângă el(familie, prieteni, colegi, profesori etc) are DATORIA de a nu tăcea în condițiile intrării ereziei în turma ortodoxă(a lui Hristos), ci a spune deschis lucrurilor pe nume. Dacă n-o facem noi, atunci cine? Poate pietrele, așa cum este scris în Evanghelie(” Dacă voi veți tace, pietrele vor striga”). Dar oare n-ar fi mai recomandat să o luăm noi înaintea pietrelor și să fim tot un fel de pietre, însă din acelea la care făcea referire Domnul când (ne) zicea: „….și pe piatra aceasta voi întemeia Biserica Mea și porțile Iadului nu o vor birui”. Noi să luptăm pentru adevăr și dreptate DUHOVNICEASCĂ, căci răsplata va veni de la SINE. Tocmai asta facem noi aici, nimic mai mult. Desigur că fiecare cum putem, încurajați fiind de cei cu care suntem într-un cuget. Oricine poate veni în „barca pietrelor lui Hristos” doar respectând o unică condiții: să nu aprobe ecumenismul. Frate creștin, dezaprobarea ecumenismului te va încadra automat în zicerea sfântă: „Cine nu este împotriva noastră, acela este cu noi”. Vă așteptăm cu mare drag în turma celor îngrădiți de ecumenism. Aș ascunde talantul meu dacă n-aș afirma ceea ce simt despre flacăra adevăratei Ortodoxii, și anume că o simt cu adevărat vie doar la acești puțini „nebuni” care au avut curajul(nebunesc, după cum sunt catalogați de unii frați de-ai noștri cu ștate vechi în Ortodoxie) de a se îngrădi de ecumeniști și farisei. N-am putut sta deoparte și am ales să fiu și eu unul dintre acei puțini care vor să țină ca linie a vieții lor doar învățătura Sfinților Părinți ai Ortodoxiei. De aceea sunt așa, sau așa am înțeles să fiu după toate cât am cercetat până acum. Dumnezeului nostru slavă iar celor care ne-au sprijinit pe acest drum: Pacea lui Hristos !

  • pr Ciprian says:

   Amin.

  • Mihai says:

   Daca ar mai fi trăit Părintele Galeriu și ar fi văzut ce se petrece la parohia unde a slujit, sar fi îmbolnăvit de inima , este vorba de parohia Sf Silvestru, unde în urmă cu un an sa desfășurat așa zisa săptămână de ,, rugăciune” pt așa zisa unitate, la eveniment au fost prezenți și masoni din ordinul cavalerilor de Malta

   • admin2 says:

    I M P O R T A N T !

    Anunțăm stiliștii (și neo-stiliștii) care spumegă, încercând să comenteze pe acest site, că… au greșit adresa. Pentru gunoaiele lor teologice să se adreseze celor de la salubritate.
    Redacția

    PS – desigur, acest anunț nu are nici o legătură cu dl. Mihai, doar așa s-a potrivit la comentarii.

 4. Mihail says:

  Rasfoim presa ecumenista, pentru a vedea cum se aplica hotararile pseudosinodului din Creta:
  1.IPS Teofan Savu slujeste avand in randul din spate (!) pe pseudoepisopul Petre Gherghel la Iasi, la un parastas, link https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/12/10/teofan-savu-continua-pe-drumul-cretei-al-tradarii-ortodoxiei-parastas-pentru-regele-mihai-cu-participarea-ereticului-episcop-papistas-gherghel-petru/
  2.Banescu declara ca se cerceteaza canonizarea lui Arsenie Boca (!). Precizarea se face intr-un Interviu ce are in vedere cererea de canonizare (!) regala pe b1TV la data de 10. 12. 2017, in emisiunea redactorei Nadia Ciurlin. Intr-un alt interviu, Domnia sa justifica casatoriile mixte(!), precizand faptul ca că:” Biserica ține cont de realitățile actuale, a permis ca acestea să fie încheiate, dar numai dacă există acordul episcopului”, link http://www.b1.ro/stiri/eveniment/a-fost-interzisa-casatoria-intre-ortodocsi-si-neortodocsi-vezi-raspunsul-oficial-al-patriarhiei-romane-video-154967.html
  3. PF Bartolomeu ne anunta faptul ca” i-a mulțumit lui PF Părinte Ieronim de Atena pentru sprijinul total oferit la Sfântul și Marele Sinod din Creta și a anunțat faptul că se pregătește organizarea unui Congres Internațional de Teologie pe această temă, care va avea loc la Salonic în luna aprilie 2018” conform http://basilica.ro/patriarhul-ecumenic-in-vizita-la-arhiepiscopul-atenei-in-2018-va-avea-loc-un-congres-international-pe-tema-sinodului-din-creta/ si ca:
  4. PF Bartolomeu va sosi la Bucuresti pentru 1 decembrie 2018 pentru slujba de sfintire a Catedralei, link http://basilica.ro/patriarhul-ecumenic-si-a-exprimat-dorinta-de-a-participa-la-sfintirea-catedralei-nationale-din-bucuresti-suntem-mandri-de-biserica-romaniei-a-spus-sanctitatea-sa/.
  5. Si nu in ultimul rand, constatam ca si micii ecumenisti lucreaza cu spor: anul trecut, in dec 2016, avea loc conferința Preotului Constantin Necula la Piatra Neamt, unde aparusera multe nepomeniri( aici a precizat de cateva ori ca nu se discuta subiectul Creta prin gestul „tacerii”) , iar anul acesta, deci in 2017 a mers in Maramures, caci acolo sunt noi intrari in nepomenire si aici avut loc recent si conferinta cu monahii de la Sf. Munte Athos- link http://www.graiul.ro/2017/12/08/despre-viata-hristos-cu-parintele-constantin-necula/
  In rest, ce observam toti ortodocsii ?: tacerea si ca efect izolarea prin tacere, din presa ecumenista si pe destule siteuri de tip ortodox, info, forum, sinod…, etc despre subiectele: 1. Gheron Sava, ultima conferinta a Sfantului Munte Athos cu nepomenitorii din Romania si Grecia – 15.12.2017, 2. despre ce s-a aprobat in Rusia la Sinod ( conform evz.ro aflam ca s-au aprobat schimbari in monahism si casatorie si s-au adoptat documente conforme cu pseudosinodul din Creta si de la intalnirea lui PF Kiril cu papa, de la Havana), 3. conferinta Pr. Prof. Dr. Teodore Zissis privitoare la ultimele evaluari ale sinodului apostat din Creta link http://www.katanixis.gr/2017/12/blog-post_491.html si alte stiri, in timp real, din Lumea Ortodoxa, 4. Carti, brosuri, articole antiecumeniste de pe tot globul, evenimente, conferinte, intrari in nepomenire, intrebari ale nepomenitorilor, indrumari pe forumuri despre problemele aparute pentru a nu rataci.
  Ne intrebam cui foloseste oprirea sau ignorarea informatiilor pline de miez duhovnicesc, si dorite de adevaratii ortodocsi? Ele contribuie doar la unitatea, pacea, buna intelegere si mantuirea credinciosilor. Doamne ajuta! Hristos este cu noi!

 5. Irina says:

  O sa mediatizati toate conferintele pr. Sava?..am inteles ca la Rm.Sarat ‘a raspuns la f multe intrebari care ne framanta pe toti

 6. Mihai says:

  Au început atacurile la Gheron Sava Lavriotul și Pr Nepomenitori, pe blogul vasal astradrom

  • admin2 says:

   Așa sunt popândăii, ies din văgăună uneori, dar apoi se întorc la căldurică și la … cârnați.
   Nu pierdeți vremea cu cei care își pierd vremea.

   • pr Ciprian says:

    Rău e să fii curios. Mi-am făcut păcatul să mă uit pe site-ul… verzilor.
    Reclamă gratis (că și așa nu se uită nimeni la ei): http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2017/12/cine-compromis-lupta-antiecumenista-din.html#more
    Ziceți mulțam fain.
    Dar pentru că atacul la persoană are dreptul la replică:

    Dragă popă Eftimie,

    1. Ești un individ uns cu toate alifiile (caracteristici: canini proeminenți și blană roșcată).
    2. Pr. Teodor Zisis, menționat în articolul dvs a întrerupt pomenirea ierarhului eretic, dvs nu. Deci la scor curaj-lașitate: 1 (pr. Teodor) – 0 (Ef.)
    3. Cum mai luptă pr. Justin Pârvu împotriva ecumenismului, la fel ca pr Teodor Zisis. Hello, primul (mare sfânt, că e și rușine să îi pomenească un laș numele) este în Împărăția cerurilor, în Biserica biruitoare, pr. Teodor Zisis este mărturisitor în Biserica luptătoare. Dvs, Ef., sunteți doar un eretic.
    4. Noi nu suntem singuri, nici puțini. Ați vrea voi, ca să nu vă mai zvârcoliți noaptea în somn… Cine suntem noi? Suntem fii ai Bisericii Ortodoxe, pe care voi, cripto-ecumeniștilor o scuipați în față prin lașitatea voastră.
    5. Nu veți fi reprimiți prin mirungere, că la cât sunteți de lași cei de teapa dvs, nici nu veți vrea să vă întoarceți la Ortodoxie. Este numai gura de voi, iar la capitolul teologie patristică, hello din nou, aici nu este vorba de ziarul la care Ef. a fost redactor, aici este vorba de metoda terapeutică de curățire de patimi, de luminare prin har și de atingere a îndumnezeirii, ceea ce se numește Ortodoxie. Ceea ce faceți dvs, Ef., este doar infiltrare printre ortodocși, pe post de cal troian. Dar nu uitați: căpăstrul istoriei e în mâna lui Hristos, nu a ereticilor.

    Cu urări de bine, pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

    PS – apropo, de peste 100 de ori am sfințit apa (ianuarie 2017) de când m-ați retrogradat la gradul de „domn” (acum nici acesta nu îl mai acordați, tocmai pentru că ați ajuns la stadiul identificării teologiei cu jocul de-a alba-neagra). NICIODATĂ nu s-a stricat. Așa că preoția mea și a tuturor părinților ortodocși este lucrătoare și VĂ ARDE ! La fel ca Împărtășania de care îndrăzniți a vă apropia, cu sâsâit de Iudă pe buze, hulind pe Pruncul dumnezeiesc.

    • Marius Sebastian says:

     Confirm si eu ca fiu duhovnicesc al Sfintiei voastre, ca Dumnezeu m-a ajutat enorm de cand m-am delimitat de ecumenisti si de minciunile lor, si de cand nu am mai frecventat bisericile unde ei „slujesc”.

    • pr Ciprian says:

     Ioan 8, 44.
     Avem datoria sfântă ca neadevărul să îl vădim, pentru a rămâne ai lui Hristos (Ioan 14, 6)
     Sărbători cu Pace, adică cu și în Hristos!

 7. Mihai says:

  Ce zice tovarășul Andrecut, că Mântuitorul este supărat pe noi că nu suntem uniți cu papisti și protestanți http://ziarullumina.ro/marturie-si-contramarturie-129317.html

  • admin2 says:

   Ăsta nu se poate ridica la înălțimea slujirii arhierești ortodoxe nici în 100 de vieți.

   • pr. Ciprian says:

    IMPORTANT !!!

    Comentariu la scrisoarea lui Vulcănescu, publicată la:
    http://ortodoxinfo.ro/2017/12/21/sinaxa-clericilor-si-monahilor-din-grecia-19-decembrie-2017-ips-serafim-de-pireu-sprijina-pe-cei-care-au-intrerupt-pomenirea-fara-alte-extreme/
    (parcă toți s-au transformat în corespondenți de presă, zici că nu mai sunt ai Bisericii, ci ai Protv-ului)

    1. Linia ortodoxă, nu extremistă, ci plină de adevăr, fără amestecuri și fără abureli sau aiureli, este cea mărturisită de Gheron Sava și de părinții athioriți.
    2. Dovada că este așa este alăturarea incredibilă de către Vulcănescu a celor care pomenesc eretici cu cei care s-au îngrădit de eretici. Și în aceeași sinaxă. Și, când slujesc împreună, cum fac? Pomenesc sau nu pe eretici? Probabil că pe moment nu, dar asta înseamnă că de facto ÎNTRERUP POMENIREA ÎN ACEL MOMENT ! Că unii sunt lași și se întorc la… căldurică, asta e problema fiecăruia!
    3. Pr. Fotie nu slujește la Thesalonic, ci într-o bisericuță de lângă lacul Kerkini din nordul Greciei, unde credincioșii au cumpărat bisericuța și i-au făcut părintelui și o casă, alături.
    4. Linia urmată de pr. Zisis a fost una a iconomiei îndelungate, din care cu siguranță va ieși, devreme ce de curând a început să slujească din nou Sfânta Liturghie și îl va întări Dumnezeu.
    5. Pr. Teodor a condus lupta antiecumenistă zeci de ani. Cinste lui! Acum o conduc părinții athoniți. Cinste lor! Grecii vor găsi o cale de a fi împreună, cu siguranță mai repede decât noi, românii, căci sunt – ambele părți – oameni citiți. Ei nu se ceartă, ei doar își susțin argumentele.
    6. IPS Serafim de Pireu nu s-a îngrădit de erezie, Vulcănescu nici atât, așa că nu au nici un drept moral să facă analiza situației, fiind pe dinafara ei.
    7. Este nevoie de mult studiu și de multă misiune. Dovada că misiunea părintelui Sava a fost după voia lui Dumnezeu sunt exact urletele de neputință ale dracilor prin personaje ca Vulcănescu, the pop-show man, pe care îl interesează doar să fie în barca cea mai mare, iar dacă se scufundă, știți cine o părăsește primul?
    8. Ce anume a suferit Vulcănescu pentru Hristos până acum? Nimic. Nici măcar din salariu nu i-a tăiat cineva. Totul e bine și frumos. Așa că pecetluirea prin suferință a mărturiei lui este 0 (adică ZERO).
    9. Întreruperea pomenirii nu este ULTIMA soluție în fața ereziei, ci este UNICA soluție (când spui, de exemplu, soluție de curățat geamul, te referi la ceva care chiar îl curăță, nu numai îl udă). Restul sunt vorbării a la Vulcănescu, Eftimie Mitra and Co, care iubește (ultimul dintre ei) mitra pseudo-episcopului său eretic mai mult decât Capul Bisericii, Mântuitorul Iisus Hristos.
    10. Post cu folos în continuare tuturor ortodocșilor !
    Cu respect pentru pr. Teodor Zisis, pentru părintele Sava și pentru toți preoții ortodocși, fratele întru Hristos, Ciprian preotul.

    PS – dacă Vulcănescu tot este corespondent de presă al ortocalomnia.ro înseamnă că trebuie să creșteți donațiile, că altfel moare trustul de presă de foame… pe scaun. Doamne, ai milă! Măcar un cozonac să aibă și ei de Crăciun!

 8. Mihail says:

  este subtitlul de pe burtiera al emisiunii lui Tudor Barbu pe B1 TV despre cartile cu CIP-RFID , unde la min 1,01 -1,03 se comenteaza, de catre ascultator, de ce episcopii tac, cu referire directa la PF Daniel – de vazut pe link https://www.youtube.com/watch?v=mQOwOwn1ivM
  Acelasi post TV ne anunta, acum ceva timp, si un eveniment: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/papa-francisc-membru-de-onoare-al-academiei-romane-204012.html
  In alta ordine de idei, nadajduim ca Anul Domnului 2018 sa aduca vesti mai bune, cu adevarat mangaietoare de suflet, iar Sfanta Sarbatoare a Nasterii Domnului sa daruiasca tuturor ortodocsilor sanatate, aparare si spor pe calea credintei ingradite de erezii si iubire fata de aproapele! Doamne ajuta!

 9. Mihai says:

  Pai Popa pro cip Vulcănescu vrea și în căruță dar și în teleguță, lui ai place alergatura in zigzag

 10. Mihai says:

  Apropo de Pr Fotie, Popa Vulcănescu ne zice că slujește la Tesalonic, numai că ia priviti unde slujește acum Pr Fotios, intro capelă de la marginea unei păduri, a fost alungat cu familie cu tot și din locuinta unde stătea
  Daca am înțeles eu bine in zona sunt și comunități de vlahi sau de aromâni cum le mai zice

 11. BALTAG LICĂ says:

  Mă bucur că lupii deghizați în oi sunt repede deconspirați de frații noștri antiecumeniști. A fi cu inimă bună, și chiar trebuie să ne ținem cu dinții de acest îndemn(Părintele Justin Pârvu spunea într-un interviu luat de monahia Fotini: „Marii duhovnici spun că orice asceză lipsită de dragoste și care nu este un <> este deșartă”) nu înseamnă că suntem ignoranți, adică nu ne prindem de vicleșugul celor ce sunt duplicitari. Mă bucur mult că mulți dintre noi văd cele ce trebuie văzute, astfel că cei care au și gânduri ascunse, necreștinești vor cugeta mult dacă e bine sau nu să intre în turma noastră. Impostorii nu au ce căuta alături de noi. Succes pe mai departe frăției noastre și un călduros și sincer: „La Mulți Ani întru Adevăr !”

 12. Mihai says:

  Nu știu dacă ați aflat, dar probabil că ați aflat Episcopul de Kalavrita și Aigealeia Ambrozie șia anunțat retragerea, personar cred că ceva dubios de întâmplă

 13. Irina says:

  Zice pr.Sava că ar trebui să vă împăcați cu M.S.Chirilă pentru că amândoi aveți cuget ortodox și pentru ca noi să avem încredere în lupta antiecumenistă pe care o duceți și unul și celălalt…

  • admin2 says:

   Eu nu sunt certat cu dl. Chirilă. Mă strădui să fiu ortodox, cu mila lui Dumnezeu.
   Însă ceea ce s-a întâmplat la Beiuș a fost sub orice critică. Iar implicarea lui maximă.
   Dacă în numele lui va vorbi la sinaxe duhovnicul lui – părintele Antim – cred că tulburarea va fi minimă.

   • admin2 says:

    Ei, acum sună mult mai bine, fără intervențiile (suplimentare ale) traducătorului:

    A N U N T

    „Sinaxa Clericilor si Monahilor” istorica si luptatoare, care isi asociaza numele cu Sfanta Manastire „Sfanta Treime” Ano Gazeea s-a intrunit astazi, Marti 19 Decembrie in noaua sala a „Institutului de Studii Patristice- Ortodoxe” in Tesalonic.
    Au participat parinti pomenitori si nepomenitori, ingraditi si neingraditi, realitate care distruge minciuna si zvonurile acuzatoare cum ca am avea pozitii schismatice si dupa discutii am hotarat:

    1. Sa se continue cu mai multa putere lupta impotriva ecuemnismului si a pseudo sinodului din Creta

    2. Sa se organizeze conferinta in Tesalonic unde sa se dezbata neregulile canonice si dogmatice ale minciuno sinodului din Kolimbari

    3. Sa circule o borsura in care se arata caracterul eretic al pseudo Sinodului

    4. Cu discernamant si atentie sa fie cooptati si alti episcopi, clerici, monahi si laici sa ingroase randurile frontului ortodox ca in felul acesta sa se imprastie norul ereziei ecumeniste si sa straluceasca soarele Ortodoxiei asa cum in putine zile va lumina Nasterea Soarelui Dreptatii, care a adus in lume lumina adevaratei cunoasteri de Dumnezeu.
    Recenta hotarare a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse, care in esenta a anulat (caracterul panortodox- n.t.) minicuno sinodul din Creta mareste bucuria si speranta si indreptateste pe toti care am luptat impotriva lui. Asteptam si alte Biserci Locale sau macar alti episcopi, clerici si monahi, dar mai ales Sfantul Munte sa-si redefineasca pozitia lor.

    Tesalonic 19 Decembrie 2017
    Sinaxa Clericilor si Monahilor, presedinte Protoprezbiter Theodoros Zisis, copresedinte egumen Grigorie Haginicolau

    traducere preot Matei Vulcanescu

    • admin2 says:

     Am primit o urare tare frumoasă, pe care o postăm cu tot cu expeditori (și cu mulțumiri):

     A Soarelui áripi asupră-ne ‘ntinse
     Odată cu steaua acum ni se-arată,
     Că milă făcu cercetându-ne Fiul,
     Dreptatea plini pentru tot muritorul.
     Pe toţi, dar, umbrească-vă mila Domnească,
     Dreptatea-I vă fie tărie de-a pururi;
     Născutul în iesle, Hristos Împăratul,
     Să fie cu voi şi acum, şi la urmă.

     La mulți ani,
     Editura Sophia și depozitul de carte Supergraph

 14. Mihai says:

  Spre comunism pardon ecumenism tot înainte, sau proletari din toate țările unitivă, reuniune la Bruxelles al reprezentantilor bisericilor ortodoxe unde bineînțeles de discuta ,,planuri mărețe” https://paterrikiparadosi.blogspot.ro/2017/12/blog-post_71.html?m=1

 15. Mihail says:

  Ma iertati Parinte Ciprian pentru o parere personala, poate indrazneata: am citit cu stupoare rezolutia, periculoasa pentru Ortodoxie, a Sinaxei Clericilor si Monahilor de la Volos din 19 dec. 2017, de pe ortodoxinfo- sectiunea ortodoxie. Este infricosator ce exprima textul rezolutiei si cele peste 90 de comentarii: Ce vedem? Dupa un an si jumatate de asteptare a pliromei ortodoxe, se marturisesc autojustificari a celor ce vor a se pune bine cu puterea lumeasca, isi urmaresc propria tihna, lipsa prigoanei si veniturile nestirbite printr-o iconomie dusa peste de o limita rezonabila. Sa fim sinceri: fiecare dintre noi nepomenitorii a avut nevoie de un timp de adaptare si responsabilizare a pozitiei sale intru ingradire, de a trece dincolo de frica incercarilor ce vrand-nevrand vor veni. Insasi Parintii atoniti ne-au inteles pentru o vreme( bunatatea, intelegerea neputintelor omenesti si claritatea sfaturilor cu adevarat teologice ale lui Gheron Sava de pana acum sunt invers proportionale cu invidia “panortodoxa” ce razbate de cateva luni fata de Parintii atoniti si de Adevarul marturisit- de exp. cum de nu razbate nici o stire de la ultimele Conferinte ale lui Gheron Sava din Romania, unde exista afirmatii ce cutremura Ortodoxia, pentru a se trezi. De exp. in Conferinta de la Bucuresti, citez: partea I cuvant: “Biserica este stapanita de erezie” sau in partea 8 intrebare-raspuns: “episcopii si preotii pomenitori sunt eretici”!).
  Dar totul are o limita. Este momentul acriviei si toti ne dam seama de asta, sa nu glumim cu pacatul ereziei ecumenismului ce orbeste si duce, deja, pe multi in rataciri. Asteptarea unui Sinod ce nu mai vine, din motivele aratate mai sus ( evident episcopii de pretutindeni se vor afunda intru frica si neputinta pe masura ce vremurile se inaspresc), foloseste vrajmasului ce urmareste ca si “Corabia Ortodoxiei” sa esueze. Sa nu fie! Deci sa fim alaturi de Parintii atoniti (“far luminator va fi Sfantul Munte Athos in vremurile din urma” spunea profetic Sfantul Cosma Etolianul), fiindca este de neconceput ca noi, nepomenitorii ingraditi, sa adoptam aceasta pozitie periculoasa, de partasie in lucrare cu episcopii si preotii ecumenisti/pomenitori, “cei vrednici de plans”, dupa cum se exprima Sfantul Ignatie Briancianinov referindu se la cei inselati. Doamne ajuta! Hristos e cu noi!

  • admin2 says:

   Întru totul de acord cu cuvintele dvs.
   Calea de urmat este cea propovăduită de părinții athoniți.
   Pr. Ciprian