Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Pentru cei care au ochi să vadă cine îi manipulează…

Am primit pe mail, de la domnul Mihai R. aceste remarci, pe care am considerat că este bine a le cunoaște poporul dreptcredincios, ca o dovadă în plus a amestecului voit de adevăr și minciună, de lumină și manipulare, de către cei care „conduc” destinele neamului… către ce?

Neplăcut, cu iertare, dar astă seară semnalez interviul TVR al minciuno-patriarhului BOR, unde la minutul 1,10 -1,11 se afirma că: pseudo-sinodul din Creta „…nu aduce nici dogme noi, nici canoane noi, ci documentele sunt mai mult de ordin pastoral, nu schimbăm nici doctrina, nici disciplina Bisericii, nici disciplina canonică…”.

link https://www.youtube.com/watch?v=n93iGN-ZIJQ

Am în vedere scrieri patristice, precum și interpretările după Dicționarul de simboluri J. Ferre: se remarcă, în încăpere, în spatele celor doi interlocutori, stâlpii masonici Ioachim și Boaz specifici templului masonic, poziția centrala a viitoarei Catedrale a Neamului ca miza importanta pentru viitor, simbolul masonic al mâinii ascunse arborat în public și în fotografii de presă de către maeștrii de rang înalt 33, în vederea exprimării unui mesaj de forță și încredere în puterea oculta (mâna minciuno-patriarhului e ascunsă în rasă – explicație pe link https://www.youtube.com/watch?v=3r3isSKmdnI, în primele minute); se mai poate analiza conținutul, timpul și momentul interviului, alegerea TVR pentru mesaje importante cu ținte peste hotare în lumea diplomației bisericești, contextul obiectelor de fundal, jocul de lumini-umbre-culori, interior- exterior, poziționarea celor doi, devoalarea de mesaje în trepte, accesibile pentru auditoriu diferit.

Se evocă un personaj istoric care mergea la „misa romano-catolică și apoi venea la slujbă la Patriarhie”– min. 18-18,55, deci implicit se recunoaște erezia papistașă,precum și participarea unui eretic la Sfânta Liturghie ca fiind canonică, în acord cu cerințele pseudo-sinodului din Creta. Să nu fie!

Urâciuni, de care să ne îndepărtăm, cu privirea către Hristos!

Doamne ajută!