Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Pentru toți cei interesați…

ANUNȚ de interes obștesc ortodox !

Până la finalizarea traducerii din limba greacă în limba română a cărții athonite despre eclesiologia Bisericii, carte bazată pe actele oficiale ale tuturor Sinoadelor Ecumenice, carte foarte importantă pentru noi toți, pe acest site nu va mai fi acceptat ABSOLUT NICI UN COMENTARIU AL CELOR CARE ÎȘI DAU CU PĂREREA, FĂRĂ CUNOAȘTEREA TEOLOGIEI ORTODOXE.

Comentariile deosebite (din punct de vedere ortodox) și cu interes pentru toți vor fi aprobate fără probleme. De asemenea, cele ziditoare sau mângâietoare de suflet. Nu se dorește o cenzură propriu-zisă, ci o curățire a mediului virtual de deșeuri verbale.

Timpul nostru este prea prețios pentru a-l pierde fără rost, în aceste vremuri de prigoană a dreptei credințe pe care cu toții le trăim.

În felul acesta îi scutim pe frații noștri de păcate împotriva Adevărului și a Bisericii.

Cu rugăciunile Sfinților Trei Ierarhi, Vasile, Grigorie și Ioan, să ne mântuim, în Ortodoxie!

Redacția

12 Responses to Pentru toți cei interesați…

 1. admin2 says:

  Doamne, dă-ne smerenie!
  Frate Ioane, să te mântuiești, cu toți cei dragi ai tăi!
  Așa e cu ucenicii, își încearcă păstorul, îl trec prin foc și prin apă, să fie vrednic de slujirea lui Hristos!

 2. tibi says:

  Tot ca o recomandare:
  https://www.aparatorul.md/afla-care-e-prima-tara-care-va-introduce-in-masa-un-cip-implantat-in-mina/
  PS Cred ca ar fi de folos sa mentineti interdictia si dupa finalizarea traducerii…

 3. Potarnaci says:

  Arhiepiscopul Averchie adeseori cita din Sf. Ignatie Briancianinov: “Să nu îndrăzneşti să ridici mâna ta cea slabă pentru a opri valul puternic al apostaziei. Evit-o, păzeşte-te tu însuţi de ea, şi-ţi va fi de ajuns. Cunoaşte duhul vremii, cercetează-l, ca să poţi evita pe cât posibil influenţa lui.”

  Arhiepiscopul Averchie a putut cu uşurinţă să întrevadă cum toate organizaţiile ecleziastice – ecumenice şi antiecumenice, înnoitoare şi tradiţionale – se vor înclina într-o zi în faţa lui Antihrist.Vor căuta să sprijine instituţiile lor bisericeşti renunţând la libertatea duhovnicească şi la mărturisirea înflăcărată care, după cum a repetat Arhiepiscopul Averchie, vor fi singurele care vor sprijini Trupul cel nebiruit al lui Hristos. Astfel va ajunge să se împlinească prezicerea Sfântul Ierarh Ignatie Briancianinov, citată de Arhiepiscopul Averchie:

  „Se poate presupune că instituţia Bisericii, care de multă vreme se clatină, se va prăbuşi cumplit şi cu grăbire. Intr-adevăr, nimeni nu este în stare să stăvilească sau să se împotrivească acestui lucru. Mijloacele adoptate pentru a sprijini Biserica instituţională sunt împrumutate de la stihiile [elementele] acestei lumi, lucruri care-i sunt potrivnice Bisericii, iar urmarea va fi că mai curând îi vor grăbi căderea, decât s-o împiedice. Fie ca Domnul Cel Milostiv să îi apere pe cei rămaşi care cred în El. însă această rămăşiţă este micuţă şi se micşorează tot mai mult”.

  IPS AVERCHIE TAUSEV: TREI NIVELURI ALE APOSTAZIEI http://www.cuvantul-ortodox.ro/ips-averchie-tausev-trei-niveluri-ale-apostaziei/

  • admin2 says:

   Autorii articolului nu sunt de acord cu expresia „preoți cu cuget ortodox”, dar care nu aplica cele hotărâte de Sfinții Părinți la vreme de erezie, ca unică soluție: întreruperea pomenirii și a comuniunii cu ereticii.
   Sunt de acord cu autorii articolului citat.

   • admin2 says:

    http://piraeuspress.gr/piraeus/63788/to-xechwristo-dwro-toy-mhtropolith-peiraiws-ston-oikoymeniko-patriarchh/
    Dovada că tabloul cu pricina nu a fost o inițativă a unor credincioși, așa cum se minte astăzi de către calomniatorii de profesie, ci a fost dar personal al ÎPS Serafim către ereziarhul Bartolomeu, adus de colaboratorii lui apropiați de la Mitropolia de Pireu.
    „Leul” de la Pireu pomenește „tot Sinodul”, adică și pe cei ortodocși, cât și pe ecumeniștii declarați, de fapt pe ereticii care au fost de acord cu Sinodul din Creta, semnând și scrisoarea „Către popor” prin care mințind – cel puțin 11 minciuni, care au fost prezentate critic de pr. N. Manolis mai demult și au fost traduse pe acest site – au acceptat Sinodul din Creta.

 4. Bacosca Antoanela Iustina says:

  Inteleapta hotarare. Sa folosim acest instrument, internet, in favoarea noastra, a tuturor celor care cauta Adevarul, cu smerenie, si a celor care inca nu cunosc Adevarul, spre luminare. Doamne, ajuta!

 5. Mihai says:

  Ce gânduri a pus bilderbergii bisericii ortodoxe? http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=2089&obcatid=1