Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

În lupta cu minciuna nu există compromis

Recomandăm articolul de mai jos spre citire, dar și luare aminte și nădăjduim să iasă cât mai repede frații noștri din prieteniile oferite cu vicleșug de către cei orbi, care nu văd Calea.

Contradicții , confuzii și sminteli

Poate se mai trezește careva! Doamne ajută!

Redacția

11 Responses to În lupta cu minciuna nu există compromis

 1. gheorghe din brasov says:

  Dupa cum se vede la domnul teolog M.S.Chirila smerenia este o floare foarte rara.

 2. Mihai says:

  Iată și care a fost poziția ,,b.o.r”-s.r.l vizavii de cei care au protestat la muzeul taranului Roman prin purtatori de minciuni Vasile Bănescu din deal, dar și al lui Eugen Tanasescu de la malul marii, așa că nu este de mirare sa auzim că mâine poimâine dumnealor sa oficializeze,, cununii” gay, iată ce au declarat:
  https://m.rfi.ro/social-101011-protest-mtr-bor

  http://m.adevarul.ro/locale/constanta/preotul-tanasescu-despre-protestul-crestinilor-muzeul-Taranului-roman-ortodoxia-nu-apeleaza-forme-violente-exprimare-nu-cenzureaza-1_5a782911df52022f7535f64a/index.html

  • admin2 says:

   Turmă părăsită de păstori. Sau mai degrabă, aruncată în ghearele lupilor. Cu toată cruzimea.

 3. Irina says:

  Ce părere aveți de mesajul PS Longhin la adresa celor care au participat la Sinaxa de la Roman?

  • admin2 says:

   Nu știu, nu citesc bârfele. Paza ochilor este absolut necesară pentru mântuire.
   Iar dacă cineva adresează un mesaj unei Sinaxe, doar Sinaxa însăși este singura care poate răspunde.
   Doamne ajută!

 4. Gabi says:

  Trebuie totuși sa formulati un punct de vedere în legătură cu ce a spus PS Longhin.
  Nu sunt simple bârfe.
  Sa ne cercetăm pe noi daca suntem în adevăr.
  Si mai ales sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne povatuiasca în adevăr.

  • pr. Ciprian says:

   Doamne ajută!
   Răspunsul meu este simplu și clar: orice acuzații, mai ales calomniile, trebuie probate cu dovezi. Altfel, sunt doar degradante pentru cei care le emit. Iar aceștia au descoperit un nou „drept al omului”: acela de a renunța la chipul dumnezeiesc și a se transforma după chipul celui menționat în Ioan 8, 44.
   Slavă Domnului, azi a fost ziua de prăznuire a Sfântului Fotie cel Mare. A fost în mijlocul nostru.
   Eu am de lucru – cărțile părinților athoniți despre gândirea Bisericii exprimată prin Actele complete ale Sinoadelor Ecumenice.
   Nu ați auzit recomandarea părintelui Pamvo? Site-urile de calomnie să nu mai existe pentru credincioși. Adică oamenii citesc, își lasă mintea să fie tulburată de alții și apoi noi trebuie să dăm răspuns, să îi liniștim?
   Iar numele meu de botez, pentru cei care nu îl știu, este CIPRIAN, din mila lui Dumnezeu, preot ortodox. Nu sunt mason, nici nu voi fi, iar părtășia la erezie, cât și ideea „morții” BOR sunt AMBELE EREZII.
   Pentru nimic în lume nu mi-aș vinde sufletul lui Lucifer, iar cei care mă cunosc știu acest lucru. Cu ceilalți și cu noi toți, mila Domnului!
   În nădejdea că nu v-am smintit cu nimic, ci poate v-am fost de vreun folos duhovnicesc, cerând iertare pentru neputința mea, pr. Ciprian Staicu.

   PS – tocmai am primit pe mail răspunsul părintelui Sava către ÎPS Longhin Jar. Va fi tradus și făcut public, cu mila Domnului, pentru că numai Adevărul ne face liberi.

 5. Daraban Rareș says:

  „Căci dacă o singură dată s-ar îngădui o astfel de cutezanță din partea rătăcirii nelegiuite, mi-e groază să spun cât de mare primejdie ar urma din aceasta, ca religia să fie distrusă, să fie nimicită. Căci imediat părăsită orice parte a dogmei dreptei credințe, după aceea va fi lepădată și alta și iarăși alta, și în continuare când aceasta, când aceea, ca și când lucrul acesta ar fi îndătinat și legal. Și apoi dacă părțile au fost respinse una câte una, ce altceva va urma decât ca și întregul să fie respins la fel?” (Sfântul Vincentiu de Lerini, Commonitorium XXII – Pr. dr. Mircea Florin Cricovean, Vincenţiu din Lerini – Commonitorium – Studiu analitic şi traducere, Ed. EMIA, Deva, 2006, pag. 157)