Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Halterofili… în sutană? Sau efectele spălării pe creier prin ecumenism?

Machiavelli spunea că „scopul scuză mijloacele”. Așa că în Marea Britanie – într-o parohie a Patriarhiei Ecumenice – este posibil ca pentru strângere de fonduri să se organizeze și un concurs de haltere. În pauză va fi și o surpriză-show: parohul însuși va ridica o mașină cu propriile mâini!

Da, este vorba despre „părintele” Sava David Vasiliadis (care aparține de arhiepiscopia de Thiatira și Marea Britanie, din cadrul diasporei patriarhiei ecumenice), parohul bisericii Sfintei Cruci și a Arhanghelului Gavriil din Golders Green, care făcând reclamă show-ului în care va ridica o mașină spune: „nu încercăm să promovăm numai idealul atletic, ci și caracterul social și comunitar al Bisericii. Iar în cadrul acestui caracter al Bisericii, idealul atletic și credința noastră sunt una.” (site-ul parohiei: http://www.holycrossgreekchurch.org.uk/) Iar alături de el, chiar în reverendă, apare și prietenul lui, părintele Vasilios Papathanasiou.

Pe la minutul 14, părintele… în toată … slava:

Sursa – https://paterikiparadosi.blogspot.ro/2018/03/body-building.html

Redacția

Note:

1. Vai de episcopul lui, dacă cumva acest părinte Sava întrerupe pomenirea…

2. Iată roadele ecumenismului, care îmbrățișează tot, cu o condiție: batjocorirea lui Hristos.

3. Doamne, dă-ne pocăință tuturor!