Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Domnul este puterea mea…

Când te rogi, să spui înlăuntrul tău, în pofida diferitelor gânduri și provocări care vin de la diavolul: „Domnul este totul pentru mine.”

Același lucru să îl faci și în viața ta cotidiană. Când patimile te războiesc, când vrăjmașul te presează, când ești încercat de boli, de necazuri și de nenorociri, să spui: „Domnul este totul pentru mine. Singur nu pot să fac nimic bun. Nu pot să rabd, să depășesc vreo problemă sau să biruiesc în nicio luptă. Puterea mea este El”.

Sfântul Ioan de Kronstadt