Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Preasfântă Maică și Fecioară, te rugăm, ai milă de noi, nevrednicii tăi robi…!

Preasfântă Maică și Fecioară, câți oameni te privesc în acest ceas? (se referă la slujba numită Heretismi, în care se cântă Acatistul Buneivestiri, câte un sfert în fiecare vineri din Postul Mare – lucru care s-a cam pierdut la noi, dar l-am reactivat, iar în Săptămâna a cincea a Postului se cântă tot Acatstul în cadrul unei Denii, vineri seara – n.trad.)?

Câți oameni ți se roagă cu ochii plini de implorare și de nădejde?

Ei au nădejde în tine, pentru împlinirea acestei minuni personale și mult dorite de ei (adică mântuirea proprie, cu mijlocirile Maicii Domnului – n.trad.)…

Zi și noapte, oameni de toate vârstele se roagă ție, iar tu, ca Mamă iubitoare și plină de afecțiune iei în brațele Tale rugăciunile și cererile credincioșilor, ca pe niște mărgăritare, pentru a le duce Fiului tău, care este Creatorul întregii lumi.

Tu Îl rogi cu lacrimi în ochi pe Fiul tău și Mântuitorul nostru ca să asculte rugăciunile și să dea bucurie oamenilor și dezlegare problemelor lumii.

Tu ești Mijlocitoarea întregii lumi. Tu mijlocești la Hristos spre folosul nostru. Tu ești Nădejdea și Sprijinul nostru, ajutorul în furtunile pe care le are viața omului.

Orice greu apare în viața noastră, fără să ne dăm seama strigăm: Măicuța Domnului, ajută-ne!

Tu ne auzi, mai ales pe mine, cel dintâi dintre păcătoși, și niciodată nu mă lipsești de prezența ta alături de mine. Întotdeauna mi-ai fost alături, iar orice ți-am cerut tu ai împlinit, ca o Mamă Dulce și mi-ai făcut hatârul de a mă asculta întotdeauna, mereu mi-ai dat ceea ce ți-am cerut.

Preasfântă Fecioară, te rog să fii și acum alături de mine și ca o Mamă să mă iei de mână și să mă călăuzești pe calea cea bună și bineplăcută lui Dumnezeu.

Îți mulțumesc din adâncul inimii mele!

Tu ești Mama mea, Prietena mea, Apropiata mea. Tu știi tainele mele, problemele mele, gândurile mele.

Ție îți destăinui toate! (desigur, nu se referă la spovedanie – n.trad.)

Numai tu poți să îmi dai ceea ce îți cer, știu că numai tu mă vei asculta, doar tu îmi vei oferi soluția problemei care mă preocupă! (în sensul că ea duce la Hristos toate cererile noastre – n.trad.)

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu