Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Mesaj ortodox către pseudo-episcopul ecumenist Andrei al Covasnei și Harghitei

Preasfinția Voastră,

În urmă cu câțiva ani ați declarat la radio că vă considerați și episcopul greco-catolicilor din Covasna și Harghita. Una este ca din punct de vedere istoric să afirmăm că majoritatea greco-catolicilor din cele două județe provin din ortodocșii maghiarizați și papistășiți (așa și este adevărul istoric) și alta să se considere un ierarh ortodox ca păstor al azimiților uniați, care nu sunt nici botezați, nici hirotoniți, nici biserică. Dar ecumenismul face din toate o pastă, în care conștiința dogmatică ortodoxă se îneacă la propriu.

Acum va veni papa Francisc și v-ați exprimat indignarea referitor la unele aspecte, conform:

PS Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei protestează față de proiectata primire a papei Francisc la Șumuleu, pe teritoriul României, doar de către Viktor Orban, premierul Ungariei

Cu toate că am fost prigonit de dvs și Vă mulțumesc pentru aceasta, în numele lui Hristos pe Care eu Îl slujesc și Care ne va judeca pe toți, fără excepție, observ că nu v-ați revoltat și nu ați afirmat că:

1. Ecumenismul este panerezie.

2. Vaticanul nu este Biserică.

3. Papa nu este episcop, ci este ereziarh.

4. Vă simțiți dator a vă apăra turma ieșind întru întâmpinarea și alungarea lupilor, ci dimpotrivă v-ați baricadat în Centrul Eparhial, cu cartelă magnetică la poartă, să nu poată intra decât „cei aleși.”

5. În mod sistematic alungați pe toți preoții care au făcut o brumă de școală de teologie și care reprezintă un real pericol pentru că gândesc (deși majoritatea gândesc tot ecumenist).

Așadar, dacă la Șumuleu-Ciuc va fi vânzoleală mare și trădare și mai mare, conștiința de ierarh al B.O.R. ce vă spune să faceți? Doar nu veți dormi precum politicienii cărora le arătați obrazul, nu? Că atunci noi – cei îngrădiți de erezie și care nu vă pomenim pentru că sunteți eretic ecumenist, prieten al papistașilor și prigonitor al ortodocșilor – vă vom arăta Crucea lui Hristos și Vă vom ruga să nu bateți mai adânc piroanele în Trupul preacurat al Bisericii, ci să faceți trei lucruri simple, care rezultă din jurămintele pe care le-ați depus la mult-dorită dvs hirotonie întru arhiereu;

  

a) să întrerupeți pomenirea patriarhului Daniel și comuniunea cu el și cu ierarhii care se vor ruga cu papa (sunt 14 Sfinte Canoane care arată că împreună-rugăciunea se pedepsește cu caterisirea; nicăieri nu scrie că doar slujirea Sfintei Liturghii ar fi pasibilă de pedeapsă canonică; de altfel nici nu pot sluji ortodocșii Sfânta Liturghie cu papistașii pentru simplul fapt că aceia nu sunt nici creștini, nici botezați, nici hirotoniți);

b) să afirmați fără ezitare că papa este eretic și că ecumenismul promovat de el și de patriarhul Daniel este panerezie;

c) să organizați o procesiune cu sfintele icoane, cu sfintele moaște, cu preoți și popor, la Miercurea-Ciuc, cerând iertare de la Hristos pentru anii petrecuți în ecumenism și luminare ca să vă deziceți de el și de propaganda antihristică a papei.

Au trecut peste doi ani de când m-ați izgonit. Niciodată nu v-am vorbit de rău, nu v-am jignit, nu v-am defăimat sau pocit numele, nu m-am lepădat de Biserica neamului, ci mi-am făcut datoria în fața lui Hristos, pentru numele Căruia am fost prigonit.

Cred că în adâncul sufletului știți care este Adevărul și că Acesta nu are nicio părtășie cu ecumenismul. Doar sunteți fiu al acestui neam, născut în Ardealul atât de batjocorit de către papistași și nu numai. De aceea, pentru că în trecut mi-ați fost duhovnic și vă sunt dator cu dragoste și cu respect pentru că mi-ați purtat greutatea păcatelor și mi-ați dat dezlegare și sfaturi duhovnicești de mare folos – pe care le voi respecta toată viața (desigur, cele ortodoxe) – Vă rog să loviți cerbicia papei exact acolo unde o doare mai tare: să vă îngrădiți de ecumenism și să slujiți curat ortodox.

Ce frumos ar fi un Sinodicon al Ortodoxiei rostit în catedrala episcopală din Miercurea-Ciuc duminica viitoare, să se zguduie Carpații și toate stihiile lumii să se opună, în numele lui Hristos, invocat de arhiereul ortodox, și să surpe lucrarea vrăjmașului Adevărului și al neamului românesc: papa Francisc!

Așa să vă ajute Dumnezeu!

 

Sf. Gheorghe, 25 mai 2019,

la praznicul aflării capului Sf. Ioan Botezătorul

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu