Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cât de fericiți suntem pentru că ne-am învrednicit a fi ortodocși!

„Cât de fericiți suntem noi, creștinii ortodocși! Ce Dumnezeu avem! Sunt vrednici de milă cei care nu Îl cunosc pe Dumnezeu. Aceștia nu văd lumina veșnică, după moarte se duc în întunericul veșnic.

Acest lucru îl știm, pentru că Duhul Sfânt le spune în Biserică sfinților despre ce anume există în cer și ce anume în iad. 

O, cât de demni de plâns sunt oamenii înșelați! Aceștia nu pot știi ce este adevărata bucurie. 

De multe ori ei se distrează și râd, însă râsul și desfătarea de care au parte se vor transforma în plâns și în suferință. Bucuria noastră este Hristos. 

Prin pătimirile Lui ne-a scris în cartea vieții și în Împărăția cerurilor vom fi veșnic cu Dumnezeu și vom vedea slava Lui și ne vom bucura împreună cu El. 

Bucuria noastră este Duhul Sfânt. El este atât de dulce și de plin de fericire și de mulțumire! El dă mărturie în suflet despre mântuire.

(Sfântul Siluan Athonitul)

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/2019/07/blog-post_50.html

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu