Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Conferința athonită ortodoxă de la Tg. Frumos (29 octombrie 2019)

Este o varianta audio, primită de la cei care au înregistrat la fața locului. Cea video se prelucrează, fiind foarte mare și va fi făcută publică atunci când cei care se ocupă de ea o vor finaliza.

Partea întâi a conferinței – citirea omiliei – și a doua (lansarea de carte – Acatistierul Mare) sunt la fel ca la celelalte două conferințe; la partea de întrebări și răspunsuri cei interesați pot găsi elemente noi față de celelalte două conferințe (București și Satu Mare).

Conferința a fost împărțită în șase părți, pentru a respecta limita admisă de canalul youtube pentru încărcarea lor. Mulțumim fratelui Vasile pentru înregistrarea la fața locului și fratelui Alexandru pentru osteneală, iar ambilor pentru profesionalism și statornicie în mărturisirea ortodoxă.

Partea 1:

Partea a doua:

Partea a treia:

Partea a patra:

Partea a cincea:

Partea a șasea:

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Redacția